31 Mart 2010 Çarşamba

Servis şoförleri ve kantinciler sıkı takibe alınıyor

Yozgat Millî Eğitim Müdürlüğü, servis şoförleri ile okul kantinlerini işleten personeli yakın takibe alıyor.

Yozgat Millî Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız, öğrenci servis şoförleri ile kantin çalışanlarının iyi araştırıldıktan sonra işe alınacağını açıkladı.

İstanbul’daki okullarda kantin işletmecileri ve sözleşmeli personele yönelik olarak 12 bin 898 kişiyi kapsayan bir GBT (Genel Bilgi Toplama) sorgulaması yapılmış, 233 kantincinin emniyette kaydı olduğu, bunlardan 17’sinin de arananlar listesinde yer aldığı tespit edilmişti.

Yozgat’ta da GBT sorgulaması yapılacak

Servis şoförleri ve kantincilerle ilgili olarak ulusal basında yer alan haberlerin aileleri endişelendirdiğini belirten Sebahattin Gamsız, Yozgat’ta da bu gibi sorunlarla karşılaşmamak için çalışma başlattıklarını söyledi. Gamsız, okullarda istihdam edilen kişilerin sicillerinin temiz olup olmadığını yeniden gözden geçireceklerini kaydetti.

Gamsız, Yozgat’ta 96 bin 100 öğrencinin bulunduğunu, gerek servis şoförleri gerekse kantin çalışanlarıyla bugüne kadar en ufak bir sorun yaşanmadığının altını çizdi.

Gamsız, “Biz okul servis şoförü, kantin çalıştıran ve hizmetli çalışanlar hakkında bir inceleme başlattık. Buradaki asıl amaç, bazı şehirlerde bu konu ile ilgili basında da çıkan olaylardan dolayı öğrenci ve velilerimizin hiçbir endişe duymamaları ve güven içinde olmalarını sağlamaktır. Ayrıca servis şoförleri ile ilgili gerek öğrencilerimizden gerekse vatandaşlarımızdan gelen şikâyetleri de ciddiyetle takip edip üzerine gidiyoruz” diye konuştu.

İstanbul’daki okullarda kantin işletmecileri ve sözleşmeli personele yönelik olarak 12 bin 898 kişiyi kapsayan bir GBT (Genel Bilgi Toplama) sorgulaması yapılmış, 233 kantincinin emniyette kaydı olduğu, bunlardan 17’sinin de arananlar listesinde yer aldığı tespit edilmişti. (CİHAN)