1 Aralık 2009 Salı

Prof. Varinli’den ‘kitap bağışlayın’ çağrısı

Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, 9 bin kitap bulunan merkezî kütüphanenin öğrenci ve akademisyenlere hizmet vermeye başladığını belirterek, üniversite kütüphanesine kitap bağışlanması için çağrıda bulundu.

Prof. Varinli, “Hayırsever vatandaşlarımızdan kütüphanemize kitap bağışlamalarını bekliyoruz. Kütüphanemize kitap bağışında bulunmak isteyen vatandaşlarımız üniversitemize müracaat edebilirler veya kargo ile gönderebilirler” dedi.

Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, kampus alanında inşaatı tamamlanarak öğrencilere hizmet vermeye başlayan merkezî kütüphanede incelemelerde bulundu. Üniversitenin en büyük eksiklerinden birisi olan merkezî yemekhane ve kütüphanenin tamamlanarak bu yıl öğrencilerin hizmetine sunulduğunu belirten Rektör Varinli, “En büyük arzularımdan birincisi öğrencilerimizin güzel bir ortamda yemek yemesini sağlamak, ikincisi ise hem öğretim üyelerinin hem de öğrencilerimizin yararlanabileceği bir kütüphane kurmaktı, ikisini de gerçekleştirdik” dedi.

Kütüphaneye çeşitli üniversite ve vatandaşlardan kitap bağışının yapıldığını ifade eden Rektör Varinli, kütüphanede hâlen 9 bin kitap bulunduğunu belirttikten sonra, hayırsever vatandaşlara kitap bağışı çağrısında bulundu. Prof. Varinli, “Kütüphanemize kitap bağışında bulunmak isteyen vatandaşlarımız üniversitemize müracaat edebilirler veya kargo ile gönderebilirler” dedi.

Öğrenci ve öğretim üyelerinin yararlanması için kütüphaneye bilgisayar odası oluşturduklarını da belirten Varinli, bu konuda şu açıklamada bulundu:

“Bütün bilgisayarlarımız internete bağlı. Öğrencilerimiz buradan ücretsiz olarak yararlanmaktalar. Hocalarımız için de, araştırma yapabilecekleri 20 kabinden oluşan araştırma kabinleri kurduk. Bilgisayarlarımız akşam saat 20.00’ye kadar açık. Öğrencilerimiz buradan istedikleri gibi yararlanmaktadırlar. Yine tüm sınıflarımızda projeksiyon cihazları kurulurken, 16 tane de akıllı tahta aldık. Akıllı tahtaları kullanır, istediğimiz verimi alırsak diğer sınıflarımıza da alacağız.”