5 Kasım 2009 Perşembe

Yozgatlı iş adamları, Irak’tan umutlu döndü

Kısa adı YASİAD olan Yozgat Aktif Sanayiciler ve İş Adamları Derneği’nin Irak gezisine katılan işadamları, çeşitli ticarî bağlantılarla döndü.

İş adamları, Erbil, Süleymaniye ve Kerkük’ü kapsayan gezide Kerkük Ticaret Odası ve Erbil Ticaret Odası yetkilileriyle görüşüp o bölgelerdeki iş potansiyeli hakkında bilgi aldılar.

Gezi hakkında bilgi veren YASİAD Başkan Yardımcısı Alper İlter, Irak’ın kuzeyinde önemli ticarî potansiyel olduğunun altını çizdi. İlter, bölgenin Türk iş adamları için kaçırılmayacak ölçüde büyük fırsatlar sunduğunu kaydetti.

Irak’a gitmeden önceki düşüncelerinin tamamen değiştiğini söyleyen İlter, Erbil’in İstanbul kadar güvenli olduğunu, ekonomik daralmanın yaşandığı bu günlerde üretici pazar yeri bulamazken Irak’ta yüksek müşteri potansiyeli bulunduğunu belirtti.

Keşif amaçlı yapılan gezinin meyvelerini almak için Kurban Bayramı’ndan sonra yeni bir gezi düzenleyeceklerini dile getiren İlter, Yozgatlı İş adamlarının kabuğunu kırarak Irak’a gitmeleri tavsiyesinde bulundu.

Irak’a yapılan bir haftalık iş gezisinde Kerkük Ticaret Odası, işadamlarına plaket verdi. Gezi esnasında ekonomik iş görüşmelerinin yanı sıra Iraklı iş adamları ile kültürel görüşmeler de yapıldı.

(Cihan Haber Ajansı)