18 Kasım 2009 Çarşamba

Yozgat Milletvekili Çiçek, Aydın’da konuştu:
Açılım, partiler üstü bir devlet projesidir

AK Parti Yozgat Milletvekili Mehmet Çiçek, AK Parti olarak hiçbir şeyi gündelik siyaset ve oy alma uğruna yapmadıklarını belirterek, demokratik açılım’ın partiler üstü bir devlet projesi olduğunu söyledi.

AK Parti Yozgat Milletvekili Mehmet Çiçek, AK Parti Aydın İl Teşkilatı tarafından düzenlenen ve Aydın’daki sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin katıldığı toplantıda AK Parti’nin siyaset anlayışı ve ülke gündemindeki konular hakkında açıklamalarda bulundu.

Derdimiz oy değil, milletimizin menfaati

AK Parti’nin kuruluşundan bu yana nasıl bir politika izlediğini anlatan Mehmet Çiçek, “Biz AK Parti olarak hiçbir şeyi gündelik siyaset adına, oy alma uğruna yapmıyoruz. Her konuda önce bilimsel araştırmalar yapıyor, anketler yaptırıyor ve halkımızın menfaati neyse onu gerçekleştiriyoruz” dedi.

Demokratik açılım, terörle mücadeleden ibaret değil

“Demokratik açılım”ın sadece terörle mücadeleden ibaret olmadığının altını çizen Çiçek, Alevi vatandaşların haklarından, siyasî partiler ve seçim kanunlarına kadar pek çok konunun açılım projesi kapsamında olduğunu anlattı.

Kısa adı GAP olan ve yıllardır tamamlanamayan Güneydoğu Anadolu Projesi’ni tamamlamaya çalıştıklarını ifade eden Çiçek, “Burada en büyük sıkıntımız bu projelerin uygulama alanının terör bölgesi olması dolayısıyla yatırımcı bulmakta sıkıntı çekiyoruz. Bu nedenledir ki hem vicdanî, insanî sorumluluklarımız hem de ekonomik kaygılar sebebi ile bu terör belâsını kökten çözme girişimine başladık” diye konuştu.

Yaklaşık 30 yıldır akan kanın, dökülen gözyaşının ve harcanan milyar dolarların artık son bulmasını amaçlayan bir demokratik açılım paketini hayata geçirmeye çalıştıklarının altını çizen Çiçek, “Bu açılım sadece terörü de kapsamıyor; Alevi haklarından tutun da siyasi partiler ve seçim yasalarına kadar kapsamlı bir çalışma bu” dedi.

Açılım, partiler üstü bir devlet projesidir

AK Parti Yozgat Milletvekili Mehmet Çiçek, “Demokratik açılım” projesinin partiler üstü bir devlet politikası olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Memleketimizin bu kadar önemli, partiler üstü bu projesi için muhalefetin duyarsızlığı ve işi yokuşa sürme gayretleri bizi üzmüştür. Şehit ailelerini, gazilerimizi provoke etme gayretlerini hep birlikte yaşıyoruz. Fakat inanıyoruz ki, her türlü menfi propagandaya rağmen milletimizin menfaatine olan, ‘artık analarımız ağlamasın’ diyen bu çabamız olumlu sonuçlanacaktır. Bu proje, devletimizin her kademesinde mutabakat sağlanmış bir devlet projesidir. ‘Tek Bayrak, Tek Millet, Tek Vatan’ diye yola çıktık ve bu hedefimizden bizi kimse döndüremez. Kronikleşmiş yaralara tedaviler bulacak ve başta bölgenin, sonra da dünyanın demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olarak örnek ve güçlü devleti olacağız. Tek çözüm önerileri çözümsüzlük olan bu muhalefet anlayışına milletimiz 2002’den bu yana her seçimde gereken dersi veriyor; ama akıllanma niyetleri olmadığı için daha uzun yıllar ders vermeye de devam edecek gözüküyor.”

Bataklığı kurutacağız

Yıllarca bataklığı kurutmak yerine sivrisinekleri yok etmeyi amaçlayan politikaların izlendiğini ileri süren Çiçek, şöyle konuştu:

“Bölge halkımızın meşru hak istekleri de dahil yepyeni bir anlayışla olaya yaklaşıyoruz. Problemin kaynağına inip, bataklığı kurutacak ve böylesi sıkıntıları bir daha yaşatmayacak bir politika izliyoruz. Başta Ermenistan sorunu olmak üzere, Kıbrıs’ta önemli adımlar atılmıştır. Suriye ile vizeleri kaldırdık, İran’la, Irak’la, Rusya ile önemli anlaşmalar yaptık. Yunanistan’la çok iyi bir diyalog yaşanıyor. Türkiye artık kendine yakışır bir dış politika izliyor. Yine Türkiye iç meselelerini de adım adım çözüyor. ‘Yurtta sulh cihanda sulh’ çizgisinde hareket ediyoruz. Kimse milletimizin aklını çelmeye, hayalî korku senaryoları üretmeye çalışmasın. Attığımız adımları, yaptığımız çalışmaları inanarak, güvenerek yapıyoruz. Kimsenin endişesi olmasın; her türlü girişimimizde milletimizin, vatanımızın ve bayrağımızın, Türkçemizin haklarına asla ve asla halel getirtmeyiz. Teminatı anayasamız olan Cumhuriyetimizin, bayrağımızın, hukukun üstünlüğünü esas alan sistemimizin ve laik, sosyal devlet yapımızın en kararlı ve gözü pek koruyucuları bizleriz. Yalanlarla ve yanlış propagandalarla halkımızı kandırmaya çalışanlar asla bu emellerine ulaşamayacaklardır”

ASTO, açılıma hakkında yazılı rapor sunacak

AK Parti Yozgat Milletvekili Mehmet Çiçek’in konuşmasından sonra sivil toplum kuruluşları adına söz alan ASTO Başkanı Veli Tiryaki de, “Bizim ana problemimiz yanlış ve eksik bilgilendirilmek olduğunu anlıyorum. Bu konuda hükümetin daha aktif olmasının önemini bir kez daha vurguluyorum. Ülkemizin geleceğini ilgilendiren bu önemli konuyla ilgili görüş ve önerilerimizi daha sonra bir raporla Milletvekillerimize ulaştıracağız. Sivil toplum olarak bize danışılması, bizim görüşlerimize önem verilmesi bizi son derece memnun etti” şeklinde konuştu.