22 Kasım 2009 Pazar

Yozgat Barosu’nun internet sitesi çökertildi

Yozgat Barosu'nun www.yozgatbarosu.org.tr isimli web sitesi çökertildi. Yozgat Barosu'nun sitesinin, düzenlenen “Türkiye Anayasasını Arıyor” konulu panelin ardından çökertilmesi dikkat çekti.

Başer: Birileri, düşünce özgürlüğünü kısıtlamak istiyor

AK Parti İl Başkanlığını da yürüten Yozgat Barosu Başkanı Avukat Yusuf Başer, bu konuda yaptığı açıklamada, “Türkiye Anayasasını Arıyor” konulu panel sonrasında 22 baro başkanı tarafından hazırlanan basın bildirisinin internet sitelerinde yayınlandığını belirtti. Başer, bu bildirinin ardından web sitesinin çökertilmesinin manidar olduğuna dikkat çekti. Başer, bu girişimin “birilerinin düşünce özgürlüğünü kısıtlamak istediğini gösterdiğini” kaydetti.

İşte Yozgat Barosu’nun basın bildirisinde imzası bulunan isimler

Yozgat Barosu’nun internet sitesinin çökertilmesine sebep olduğu tahmin edilen basın bildirisinde, şu baro başkanlarının isimleri yer alıyordu:

Yozgat Baro Başkanı Av. Yusuf Başer, Çankırı Baro Başkanı İdris Şahin, Düzce Baro Başkanı Ali Dilber, Karaman Baro Başkanı Kerim Gökhan Şancı, Kastamonu Baro Başkanı Mehmet İhsan Dere, Kayseri Baro Başkanı Ali Aydın, Kütahya Baro Başkanı Sabit Özdoğlar, Mardin Baro Başkanı Azat Yıldırım, Nevşehir Baro Başkanı Mustafa Necmi Öncül, Şırnak Baro Başkanı Nüşirevan Elçi, Tokat Baro Başkanı Faruk Bostancı, Kahramanmaraş Baro Başkanı İsmail Kahveci, Sivas Baro Başkanı Ünal Yılmaz, Trabzon Baro Başkanı Mehmet Şentürk, Iğdır Baro Başkanı Mustafa Buluş, Burdur Baro Başkanı Yusuf Çiftçi, Kırklareli Baro Başkanı Göksel Okumuş, Yalova Baro Başkanı Cemal İnci, Eskişehir Baro Başkanı Yusuf Yıldırım, Afyon Baro Başkanı Celal Mümtaz Akıncı, Aksaray Baro Başkanı Abdulkerim Yenil, Erzincan Baro Başkanı Can Tekin.

Yasalar çerçevesinde yargı mensupları da dinlenebilir

Yozgat Barosu Başkanı Yusuf Başer, daha önce yayınladığı mesajında da, yargı mensuplarının telefonlarının dinlenmesini değerlendirmiş, yapılan dinlemelerin yasal olduğunu belirterek, “yargı mensupları da olsa kanunlara uygun olarak dinlenebileceğini” kaydetmişti.

Yozgat Barosu Başkanı Avukat Yusuf Başer, internet sitelerinin çökertilmesi sonrasında yaptığı açıklamada da, bu tavrını sürdürdü. Başer, şunları kaydetti:

“Açıklamaların büyük çoğunluğu, ‘yargının üzerinde baskı kurulmak istendiğine ve yargı bağımsızlığının bu yolla zedelendiğine’ ilişkindir. Toplumsal yaşamın özü adalet ve adalet duygusudur. Adaletin gerçekleşmediği ya da gerçekleştiği inancının yaratılamadığı bir toplumda, barış, huzur ve güvenin sağlanması mümkün değildir. Adaleti ve adalet duygusunu gerçekleştirmenin vazgeçilmez ön koşulu ise, yargı bağımsızlığıdır. Yargı bağımsızlığı, yargıcın, sadece yasama ve yürütmeden değil, diğer yargıçlardan, toplumsal baskıdan ve kendi ön yargılarından bağımsız olması demektir. Yargı bağımsızlığını zedeleyen her çeşit eyleme karşı, tüm hukukçular ve bu bağlamda avukatların meslek örgütü olan barolar elbette tepkilerini ortaya koyacak ve bu davranışlarla mücadele edeceklerdir.”

Yozgat Barosu toplantısı basın bildirisini okumak için tıklayınız