22 Kasım 2009 Pazar

Kayseri Barosu’ndan Yozgat Barosu’na destek

Kayseri Baro Başkanı Ali Aydın, Yozgat Barosu’nun öncülüğünde hazırlanan bildirinin arkasında durduklarını bildirdi. Aydın, Yozgat Barosu’nun internet sitesinin, bildirinin altındaki imzaların çoğalmasından endişe edenler tarafından çökertildiğini ileri sürdü.

Türkiye Barolar Birliği’nin Ankara’daki toplantısına ise tepki gösteren Aydın, Ankara’da yapılan toplantıya, Birliğin açıkladığı gibi “hava muhalefeti” sebebiyle değil, toplantı siyasî olduğu için katılmadıklarını açıkladı.

“Biz bu gidişten endişeliyiz. Türkiye Barolar Birliği’nin tutumunu yapıcı bulmuyoruz. Bu nedenle Yozgat’ta 15 Baro Başkanı ile ortak bir karar alarak basın açıklamasında bulunduk. Yozgat’taki açıklamamıza 22 baro başkanı imza attı. Sayı daha da artacaktı, ama Yozgat Barosu’nun internet sitesi, sözde iletişim özgürlüğünü savunan kişi veya zihniyet tarafından bloke edildi. Bizler, bu bildiride de açıkladığımız gibi yeni bir sivil Anayasa yapılmasını istiyoruz.”

Türkiye Barolar Birliği’nin Ankara’da yaptığı toplantıya, Birliğin açıkladığı gibi “hava muhalefeti” nedeniyle değil, toplantı siyasî olduğu için katılmadıklarının altını çizen Kayseri Baro Başkanı Ali Aydın, “Eğer Ankara’da yapılan toplantıdan sonra bir karar alınırsa veya bir açıklama yapılırsa, bizler en azından 30 baro olarak bu bildirinin altına imza atmadığımızı şimdiden bildirmek isteriz” diye konuştu.

Yozgat Barosu Toplantısı Ortak Bildirisi’ni okumak için tıklayınız