1 Kasım 2009 Pazar

Valiliğin tekerlekli sandalyeye kavuşturduğu
küçük kız, büyüyünce çocuk doktoru olmak istiyor

Yozgat'ın Kavurgalı köyünde, doğuştan iki ayağını kullanamadığı için evleriyle okulu arasındaki yaklaşık 1 kilometre mesafeyi annesinin sırtında gidip gelmek zorunda olan kız çocuğu, Yozgat Valiliği’nin Umut Engel Tanımaz Projesi sayesinde tekerlekli sandalyeye kavuştu. Fatma Yüksel, büyüyünce çocuk doktoru olmak istediğini söyledi.

Vali Çiçek’in eşi küçük kız için köye gitti

İlköğretim 2. sınıf öğrencisi 8 yaşındaki Fatma Yüksel’in durumuna dair haberlerin basında yayınlanmasının ardından, Yozgat Valisi Amir Çiçek’in eşi Hülya Çiçek, koordinatörlüğünü yaptığı Umut Engel Tanımaz Projesi kapsamında konuyu gündeme alarak harekete geçtiklerini söyledi. Hülya Çiçek, “Çocuğumuza doktor raporu alınması gerekiyordu. Cuma günü raporu alıp, yarın sabah okula tekerlekli sandalyeyle gidebilmesi için köye geldik” dedi.

Proje kapsamında il genelindeki bütün engellilerin belirlenip taleplerinin belirlendiğini kaydeden Çiçek, engellilerden ve yakınlarından gelen taleplerin tamamını değerlendirdiklerini ve taleplerin karşılanması için gerekli çalışmaları başlattıklarını söyledi.

Hülya Çiçek, aciliyeti dolayısıyla Fatma Yüksel’in durumunu öncelikli olarak değerlendirdiklerini, bundan sonra okula annesinin sırtında değil tekerlekli sandalyeyle gidip geleceğini bildirdi. Çiçek, şöyle konuştu:

Pazartesi günü okula tekerlekli sandalye ile gidecek

“Annemizin yükünü hafifletmiş oluyoruz. Doktor, çocuğumuzun akülü araba kullanmasını uygun bulmadı, tekerlekli sandalye tavsiye etti. İlerde kendi kendisini idare etmeye başladığında akülü araba da verilecektir. Çocuklarımızın, engellilerimizin eğitimine önem veriyoruz. Okula gidip gelemeyecek durumda olan bazı çocuklarımıza öğretmenlerimiz aracılığıyla evlerinde eğitim vermekteyiz. Umut Engel Tanımaz Projesi kapsamında ilimizdeki engellilerimizin beklentilerini karşılayıp sorunlarını çözeceğiz.”

Çocuk doktoru olmak istiyorum

Hülya Çiçek, daha sonra, doğuştan iki ayağını kullanamayan Fatma Yüksel’i kucağına alarak tekerlekli sandalyeye oturttu. Fatma Yüksel, büyüyünce çocuk doktoru olmak istediğini söyledi.

Anne Yüksel’in sevinci

Fatıma Yüksel’in annesi Selma Yüksel, kızının ihtiyaçlarını artık daha rahat karşılayabileceğini belirterek, evlerine kadar gelip kızını tekerlekli sandalyeye kavuşturan Hülya Çiçek’e teşekkür etti.