25 Kasım 2009 Çarşamba

Özışık, toplantıya davet edilmediğini ileri sürüyor, Coşkun ise “davet ettik, kendisi gelmedi” diyor

Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Metin Özışık, Yozgat’taki yatırım imkânlarını yerinde incelemek üzere Yozgat’a gelen yatırımcı firma temsilcileri ile bazı bakanlık yetkililerinin katıldıkları jeotermal toplantısına davet edilmediklerini ileri sürerek, tanıtım organizasyonuna öncülük ettiği ileri sürülen AK Parti Yozgat Milletvekili Osman Coşkun’a ve Yozgat Valisi Amir Çiçek’e sitem etti.

İHA’ya açıklamada bulunan Milletvekili Coşkun ise, Özışık’ın hem kendi danışmanı hem de Yozgat Valisi Amir Çiçek tarafından davet edildiğini ancak Özışık’ın gelmediğini iddia etti.

Coşkun’un bu beyanı üzerine İHA’nın sorusunu cevaplayan Özışık ise, kendisinin telefonla saat 13.00 sıralarında arandığını belirterek, “Vali Amir Çiçek, programın Yozgat merkez kısmı tamamlanmış, sunumlar ve bilgiler verilmiş ve Sorgun’da yemek yediği sırada beni aradı, katılmamı istedi” açıklamasında bulundu.

Yozgat’ın jeotermal kaynakları görücüye çıktı

23 Kasım Pazartesi günü, jeotermal enerji alanında Yozgat’taki yatırım imkânlarını yerinde incelemek ve bilgi almak üzere bir heyet Yozgat’a geldi. Yozgat Valiliği’nin girişimleri sonucu Yozgat’a gelen heyette, “Alman ENBW Şirketi yöneticileri ve bazı işadamları”nın yanı sıra, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı görevlileri yer aldı. Heyete AK Parti Yozgat Milletvekili Osman Coşkun ve AK Parti Yozgat İl Başkanı Avukat Yusuf Başer de refakat etti.

İl Sağlık Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda, heyete, Valilik Proje ve Koordinasyon Merkezi’nde görevli Proje Koordinatörleri tarafından hazırlanan ve Yozgat’ın jeotermal enerji kaynaklarını tanıtan bir sunum yapıldı. Yozgat Valisi Amir Çiçek’in başkanlık ettiği toplantıda, heyete teknik bilgiler aktarıldı.

Heyet daha sonra Vali Çiçek’in rehberliğinde Yozgat’ın Sorgun, Sarıkaya ve Boğazlıyan ilçelerindeki jeotermal kaynaklarında ve tesislerinde incelemelerde bulundu.

Gazeteci Çelikkaya’nın sivil toplum eleştirisi

Ertesi gün, “Yozgat Haber” gazetesinde “Özlem Çelikkaya” mahlasıyla köşe yazıları kaleme alan gazeteci, “Yozgat’taki kaynaklar” başlıklı yazısında, jeotermal toplantısına sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katılmadıklarına dikkat çekti. Çelikkaya, şöyle yazdı:

“Burada bana göre bir eksikliği de dile getirmekte yarar var... Toplantıya, programa herkes katılmıştı ama Yozgat’taki sivil toplum örgütlerinin temsilcilerini pek göremedim... Keşke onlar da programa katılıp, konuşmacıları dinleyebilselerdi, ilişki kurup, konunun takipçisi olsalardı... “

Özışık’ın eleştiriye cevabı

Gazeteci Çelikkaya’nın bu eleştirisi üzerine, Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Metin Özışık, yazılı bir açıklama yaparak, toplantı ve inceleme gezisine davet edilmediklerini ileri sürerek, AK Parti Yozgat Milletvekili Osman Coşkun’a sitem etti.

Coşkun’dan yalanlama

Osman Coşkun ise, İhlas Haber Ajansı İHA’ya yaptığı açıklamada, Özışık’ı hem kendi danışmanının hem de Vali Çiçek’in bizzat telefon açarak davet ettiğini ancak Özışık’ın davete icabet etmediğini iddia etti. Coşkun, “Ayrıca böyle bir konuda davet edilmeye de gerek yok. Yozgat’a yatırımcının geleceğini duyduğu anda kendisinin gelmesi gerekirdi” dedi.

Özışık: İş işten geçtikten sonra davet ettiler

Coşkun’un bu beyanı üzerine İHA’nın sorusunu cevaplayan Özışık, kendisinin telefonla saat 13.00 sıralarında arandığını belirterek, “Vali Amir Çiçek, programın Yozgat merkez kısmı tamamlanmış, sunumlar ve bilgiler verilmiş ve Sorgun’da yemek yediği sırada beni aradı, katılmamı istedi” açıklamasında bulundu.