5 Kasım 2009 Perşembe

Bozok Üniversitesi, yeni akademik yılına
2 fakülte binasının temelini atarak başladı

Bozok Üniversitesi Akademik Yılı, düzenlenen törenle başladı. Eğitim Bilimleri Fakültesi ile İdarî Bilimler Fakültesi’nin İkinci binalarının temelleri de bu gün atıldı.

Erdoğan Akdağ Kampusu Spor Salonu’nda gerçekleştirilen Bozok Üniversitesi Akademik Yılı açılış törenine Vali Vekili Atilla Selami Abban, Yozgat Milletvekili Mehmet Çiçek, İl Jandarma Alay Komutanı Engin Ünalan, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Cumhuriyet Başsavcısı M. Celal Ertürk, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci VARİNLİ, siyasî partilerle çeşitli kurum ve kuruluşların temsilcileri, Bozok Üniversitesi Öğretim Üyeleri ve öğrenciler katıldı. Yozgat Valisi Amir Çiçek, oğlunun düğünü için Ankara’da bulunduğundan törene katılamadı.

Yozgat Belediyesi Nida Tüfekçi Türk Halk Müziği Korosu sanatçıları mini bir konser verdiği törende daha sonra Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli ve Yozgat Milletvekili Mehmet Çiçek konuşma yaptı.

Daha sonra, Eğitim Bilimleri Fakültesi ve İdarî Bilimler Fakültesi’nin ikinci binalarının temelleri, düzenlenen törenle atıldı.