24 Kasım 2009 Salı

Baykal: Yozgat’ta da isyanlar oldu

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen’in “Dersim katliamı”na dair sözleri üzerine yükselen tepkileri, partisinin bu günkü grup toplantısında değerlendirdi.

Baykal, “Olay sadece Dersim değil. Bolu’da, Yozgat’ta isyanlar var... Bu olaylar Türkiye’de kimse tarafından mezhebe saldırı olarak düşünülmemelidir” dedi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, partisinin Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen’in “Dersim katliamı”na dair sözlerini değerlendirirken, “Hepimiz gerçeğin ne olduğunu, söylenen sözün ne anlam geldiğini biliyoruz. Yaşanan yanlış anlamadan sonra değerli arkadaşımızın özür dilediğini biliyoruz... Buna rağmen bu kampanya sistematik olarak yürütülüyor” diye konuştu.

Konunun CHP’ye karşı sistematik şekilde istismar edildiğini ileri süren Baykal, şöyle konuştu:

“Olay sadece Dersim değil. Bolu’da, Yozgat’ta isyanlar var... Bu olaylar Türkiye’de kimse tarafından mezhebe saldırı olarak düşünülmemelidir. Çünkü Türkiye yeni bir sürece geçiyor. Herkes kendi konumunu korumaya çalışıyor. Sosyolojik otoriteler yıkılacak, siyasî otorite gelecek. Kolay bir dönüşüm değil. Kabul edeni var etmeyeni var. Bunu kimse Türkiye’de mezhep olayına, etnik kimliğe saldırı olarak tartışmasın. Bir mezhep olayı olsaydı Anadolu ayağa kalkardı.”

“Aklı başında olanların bu kampanyaya alet olmayacaktır” diyen Baykal, bu tablo içinde hiçbir sarsılmayı, kırılmayı gerçekleştirmenin mümkün olmadığını söyledi. Baykal, “Hz. Muhammed’i Hz. Ali’den ayırmak mümkün değildir. Hz. Ali’yi, Mustafa Kemal’den ayırmak mümkün değildir. Hz. Ali’den başlayıp, Mustafa Kemal’e uzanan zinciri kırmak kimsenin harcı değildir” diye konuştu.