21 Kasım 2009 Cumartesi

Başbakan Erdoğan, Kızılcahamam’da MHP lideri Bahçeli’ye Yozgat Çapanoğlu Camii ile cevap verdi

Başbakan Erdoğan, Selçuklu Osmanlı dönemine ait vakıf eserlerine nasıl sahip çıktıklarına dair örnekler verirken, Yozgat’taki Çapanoğlu Camisi’nin restorasyonunu da dile getirdi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kızılcahamam’da yapılan 14. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nın açılışında yaptığı konuşmada, Orhun Anıtları’nı restore ettiklerini söyledikleri zaman MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin “'Tabii ki yapacaksın görevin” dediğini hatırlatarak, şunları söyledi:

Peki Sayın Bahçeli, sizin göreviniz değil miydi? 3.5 yıl iktidardaydınız vakıf eserlerine sahip çıkmak, Selçuklu’nun, Osmanlı’nın, Cumhuriyetin eserlerine sahip çıkmak sizin göreviniz değil miydi? İktidarınız döneminde 3,5 yılda sadece 46 eser onarıldı. Biz, 2003 yılından bu yana sadece yurt içinde, sadece Vakıflar Genel Müdürlüğü eliyle 3 bin 383 adet eser onardık. Aramızdaki fark bu.”

Başbakan Erdoğan, restore ettirdikleri vakıf eserlerinden örnekler de vererek, şöyle konuştu:

“Bitlis-Tatvan’da Rahvan, Ankara Altındağ’da Vakıf Eserleri Müzesi, Yozgat’ta Çapanoğlu Camii, Kayseri’de Gıyasiye Medresesi, Van’da Hüsrevpaşa Camii, bizim döneminizde gün yüzüne çıkarıldı. İnşallah meşhur İshak Paşa Sarayı da her şeyi ile bitmek üzere.”