16 Kasım 2009 Pazartesi

Bakan Yıldız, parti teşkilatına açılımı anlattı

Demokratik Açılım’ın AK Parti teşkilatlarına anlatılması için görevlendirilen 62 Milletvekilinden birisi olan Enerji ve Tabiî Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Yimpaş Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda yapılan AK Parti İl Danışma Kurulu Toplantısı’na katılarak, partililere açılımı anlattı.

Yozgat’ta alternatif enerji çalışması yapılırsa destek veririz

Toplantıdan önce basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye’nin değişik bölgelerinde alternatif enerjiyle ilgili çalışmaların yapıldığını, Yozgat’ta da bu yönde bir çalışma başlatılması hâlinde, bakanlık olarak gerekli desteği vereceklerini söyledi. Bakan Yıldız, Yozgat’ta farklı enerji kaynaklarının bulunduğunu, bunların başında ise jeotermal ve rüzgâr enerjilerinin geldiğini belirtti.

Muhalefet partilerinin bütün engelleme çalışmalarına rağmen Demokratik Açılım projesinden geri adım atmayan AK Parti Hükümeti, açılım projesi ile nelerin hedeflendiğini teşkilatlara anlatmak, il teşkilatlarının bu konudaki görüş ve önerilerini almak üzere 62 Milletvekilini görevlendirdi.

20 Kasım’da açılıma son şekli verilecek

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın görevlendirdiği bu 62 Milletvekili, açılım konusunda Hükümet, Genel Merkez ve il teşkilatları arasında görüş ve söylem birliği sağlamak üzere, 81 ilde çalışma başlattı. 62 Milletvekilinin 81 ilden getireceği raporlardan sonra, 20 Kasım’da Kızılcahamam’da yapılacak 14. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda açılıma son şekli verilecek. Kızılcahamam’da çalışmalara son şekli verildikten sonra, bütün Milletvekillerinin Kurban Bayramı’nda vatandaşa açılımı anlatması sağlanacak.

Bakan Yıldız, açılımı anlatıp önerileri dinledi

Bu çalışmanın Yozgat ayağını yürütmekle, Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesine bağlı Devecipınar Beldesi doğumlu olan Enerji ve Tabiî Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız görevlendirildi. Demokratik Açılım’ın ele alındığı AK Parti İl Danışma Kurulu Toplantısı, Yimpaş Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda yapıldı.

Valilik ve Belediyeyi ziyaret

Bakan Yıldız, toplantıdan önce Yozgat Valisi Amir Çiçek ile Belediye başkanı Yusuf Başer’i ziyaret etti. Vali Çiçek, Valilik Toplantı Salonu’nda Bakan Yıldız’a Yozgat’ın enerji konularında bilgi aktardı. Bakan Yıldız’a, Yozgat Milletvekilleri Abdülkadir Akgül ve Osman Coşkun ile AK Parti İl Başkanı Yusuf Başer refakat etti.

Ziyaret sırasında Bakan Yıldız’a Vali Çiçek tarafından Yozgat’a özgü figürlerin bulunduğu gümüş işlemeli tablo ve Yozgat Valiliği Kültür Yayınları serisinden oluşan bir set hediye edildi. Ziyaret sonunda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Valilik Şeref Defterini imzaladı.

Yozgat’ta alternatif enerji çalışması yapılırsa destek veririz

AK Parti İl Danışma Kurulu Toplantısı’ndan önce basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye’nin değişik bölgelerinde alternatif enerjiyle ilgili çalışmaların yapıldığını, Yozgat’ta da bu yönde bir çalışma başlatılması hâlinde, bakanlık olarak gerekli desteği vereceklerini söyledi. Bakan Yıldız, Yozgat’ta farklı enerji kaynaklarının bulunduğunu, bunların başında ise jeotermal ve rüzgâr enerjilerinin geldiğini belirtti.

Doğalgaz fiyatlarını biz belirlemiyoruz

Bakan Yıldız, bir soru üzerine, doğalgaz fiyatlarının bakanlık tarafından belirlenmediğini, % 70 oranında zam yapılacağı iddiasının da kendilerinin açıklaması değil basının iddiası olduğunu söyledi. Bakan Yıldız, doğalgaz ve elektrik fiyatlarını Aralık ayında görüşeceklerini bildirdi.

Demokratik açılım tarifi

Bakanı Yıldız, bir basın mensubunun “Demokratik açılımı nasıl değerlendiriyorsunuz?” şeklindeki sorusu üzerine, “Demokratik açılım, Türkiye’de herhangi bir etnik ayrıma gitmeksizin, bir ve beraber olmanın anlayışıdır” dedi.

Teröre 300 milyar Dolar harcandı

Bu konuda yaşanan sıkıntıların yok sayılarak ortadan kaldırılamayacağını ifade eden Yıldız, terörle mücadelede bugüne kadar 300 milyar dolar harcandığını belirterek, “Bu parayla neler yapılmazdı ki” dedi.

PKK’lıları karşılama törenine tepki

19 Ekim’de Habur sınır kapısından Türkiye’ye gelerek teslim olan PKK’liların karşılanması amacıyla DTP tarafından düzenlenen kutlama törenlerini de değerlendiren Yıldız, “Bizler, otobüs üzerinde yapılan karşılamadan, o tablodan hiçbir zaman memnun kalmadık. Bizim, yolumuza devam etmemiz lâzım” dedi.

Öcalan muhatabımız değil

Taner Yıldız, daha sonra Yimpaş Kültür Merkezi Salonu’nda yapılan AK Parti Yozgat İl Danışma Kurulu Toplantısı’na katıldı.

Taner Yıldız, burada yaptığı konuşmada, Demokratik Açılım projesinin bir millî birlik projesi olduğunu anlattı. PKK’nın elebaşı Abdullah Öcalan’la görüşmediklerini belirten Yıldız, “Bu demokratik açılımda Apo bizim muhatabımız değildir” dedi.

Genel af gündemimizde yok

Bakan Yıldız, teslim olan PKK’lılara 5 bin Lira verileceği ve hepsinin bir işe yerleştirileceği şeklindeki iddiaların da doğru olmadığını söyledi. Terör eylemlerine karışmamış olanların teslim olmaları hâlinde ceza almayacaklarını belirten Yıldız, “Ama buna karşılık, teröre bulaşanların cezalandırılmasından yanayız. Kesinlikle bu konuda af gündemimizde yok” dedi.