22 Eylül 2009 Salı

İşadamı Tunç Şenel: Müftülükteki Çapanoğlu Sancağı’nı onarıp Yozgat’a hediye edeceğiz

Yozgat şehrinin kurucusu Çapanoğlu sülâlesine mensup olup da Türkiye’nin değişik bölgelerinde yaşayan 80 kişi, ata yurtları Yozgat’ta bir araya gelip, hasret giderdi.

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, TOKİ konutlarından oluşan mahalleye “Çapanoğlu Mahallesi” ismini vermeyi düşündüklerini söyledi. Çapanoğlu ailesinden iş adamı Tunç Şenel de, müftülükte bulunan “Çapanoğlu Sancağı”nı tamir ettirip, Yozgat’a hediye edeceklerini bildirdi.

Çapanoğlu ailesinin yaşayan en yaşlı üyesi 87 yaşındaki Mahmut Mümtaz Çapanoğlu ve emekli büyükelçi 74 yaşındaki İldeniz Divanlıoğlu gibi isimlerin de yer aldıkları toplantıya, yurdun değişik bölgelerinde ikamet eden 80 kişi katıldı.

Türkiye’nin ilk Millî Parkı lan Yozgat Çamlığı’ndaki Galata Çamlık Otel’de bir araya gelen Çapanoğlu ailesinin fertlerine, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Kent Park tesislerinde yemek verdi.

TOKİ konutlarından oluşan mahalleye Çapanoğlu ismi verilebilir

Belediye Başkanı Başer, Yozgat’ın kurucularından Çapanoğullarının isminin yaşatılması için TOKİ konutlarının bulunduğu mahalleye “Çapanoğlu Mahallesi” ismini vermeyi düşündüklerini belirterek, bu düşünceyi yemeğe katılan aile fertleriyle paylaştı. Başer, tamirat çalışmaları devam eden tarihî Çapanoğlu Büyük Camisi’nin çevre düzenlemesi için hazırladıkları projenin onaylandığını, projenin hayata geçirilmesiyle cami ve çevresinin birbiriyle uyumlu hâle geleceğini ifade etti.

Çapanoğlu Sancağı’nı Yozgat’a hediye edeceğiz

Çapanoğlu ailesinden iş adamı Tunç Şenel de, müftülükte bulunan “Çapanoğlu Sancağı”nı tamir ettirip, Yozgat’a hediye edeceğini bildirdi.

Çapanoğlu sülâlesinin fertleri, daha sonra dedelerinden kalan tarihî binaları, cami ve müzeleri ziyaret ettiler. Gezide Çapanoğullarına Gazi Üniversitesinden Prof. Dr. Hakkı Acun rehberlik etti, Çapanoğlu ailesinin bıraktığı tarihî mekânlar hakkında ayrıntılı bilgi verdi.

(Kaynak: yozgatgazetesi.com)