23 Eylül 2009 Çarşamba

Çiftçi Aksoy: Kavun karpuz üretimi yaygınlaşmalı

Sarıkaya’ya bağlı Kerpiççik Köyü’nde “buğday ve pancara alternatif ürün” olarak kavun yetiştiren Ahmet Aksoy isimli çiftçi, 15 ton kavun yetiştirdiğini belirterek, “çiftçiye ekonomik katkı sağlayacak kavun ve karpuz yetiştiriciliğinin Sarıkaya’da mutlaka yaygınlaşması gerektiğini” söyledi.

Yozgat’ın Sarıkaya ilçesinde yayınlanan “Sarıkaya” gazetesinin internet sitesinde “Organik kavun’un adresi kerpiççik” başlığıyla yayınlanan habere göre, Kerpiççik Köyü Muhtarlığı’ndan emekli olan ve 30 yıldır çiftçilik yapan Ahmet Aksoy, “alternatif ürün” uygulamasından memnun.

Buğday ve pancara alternatif ürün olarak organik kavun fidesi dikmeye karar verdiğini belirten Aksoy, 2008 yılında 2 dönüm, 2009 yılında ise 5 dönüm alanda kavun fidesi diktiğini ve 15 ton civarında kavun yetiştirdiğini söyledi.

İlçe Tarım Müdürlüğü’nün kavun ve karpuz yetiştiriciliği konusunda kendilerini bilgilendirdiğini belirten Aksoy “çiftçiye ekonomik katkı sağlayacak kavun ve karpuz yetiştiriciliğinin Sarıkaya’da mutlaka yaygınlaşması gerektiğini” düşünüyor.