27 Ağustos 2009 Perşembe

Prof. Hasan Acar, gazeteci Muammer Karadeli hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu

Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Hasan Acar, Yeni Ufuk gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Muammer Karadeli’nin tıbbî cihaz alımı ihalesiyle ilgili olarak, Rektör İnci Varinli aracılığıyla kendisine hiç doğru olmayan tekliflerde bulunduğunu iddia etti.

Prof. Acar, “Bu ihale de iptal olur” başlıklı yazısı sebebiyle de, Karadeli hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu bildirdi.

Yozgat Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Hasan Acar, Yozgat mahallî basınında tıbbî cihaz alımı ihalesine dair haber ve yorumların yayınlanması üzerine, dün bir basın toplantısı düzenleyerek, bazı açıklamalarda bulundu. İsim vermeden, Yeni Ufuk gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Muammer Karadeli’ye yönelik bazı iddialarda bulunan Prof. Acar, şunları söyledi:

Rektörümüz aracılığıyla doğru olmayan tekliflerde bulundu

“Hem medikal malzeme satan, hem de bir gazetede köşe yazarlığı yapan bir arkadaşımız, ben ilk göreve geldiğimde beni telefonla aradı, medikal malzemesi sattığını söyledi. Biz asla kamu yararına olmayan bir şeye göz yummayız. Doğru yolla helâl kazançla her şeye varız. Biz her zaman Yozgatlı iş adamlarına açığız. İhaleye katılan bu arkadaşımız, tek olarak katıldı ama yaklaşık bedelin iki katı bir fiyat verdiği için ihaleden eledik. Onun dışında ciddi firma katılımı olmadı. Bu arkadaşımız, rektörümüz aracılığıyla hiç doğru olmayan öneri ve tekliflerde bulundu, biz bunları da reddettik. Bu arkadaşımız, ihalenin olduğu gün köşesinde ‘Bu ihale de iptal olur’ diye yazı yazıyor. Bu yazı ile ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunduk.”

Tıp Fakültesi Hastanesi Kasım ayında açılacak

Prof. Dr. Hasan Acar, rektörlük binasında yapımı devam eden tıp fakültesi hastanesinin yüzde 70’inin tamamlandığını ve Kasım ayı içerisinde hizmete açılmasının planlandığını söyledi.

Üniversite hastanelerinin bölgenin sağlık sorunlarını tespit etmek ve o sorunları çözmesi açısından çok önemli kuruluşlar olduğuna dikkat çeken Prof. Acar, Yozgat’taki sağlık sorunlarına yönelik çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İçler acısı tablo: Hastaların yüzde 80’i başka illere sevk ediliyor

Türkiye’nin göbeğinde bulunan bir şehirde, ‘üçüncü basamak sağlık hizmeti’ diye tabir edilen alanlarda bile hastaların yüzde 80’inin civardaki illere sevkedildiğine dikkat çeken Acar, bu durumun ‘içler acısı bir tablo’ olduğunu vurguladı. Acar, “Bu sorunu çözmek amacıyla, Tıp Fakültesi Araştırma Hastanemizin bir an önce hizmete açılması için çalışıyoruz. Hastanemiz hizmete açıldığında sorun çözülecektir.” dedi.

Guatr taraması yaptık, 100 bin kene aparatı dağıtıyoruz

Yaklaşık 3 ay önce göreve başladıklarını hatırlatan Acar, Tıp Fakültesi Hastanesi olarak bölgenin temel sorunlarını incelediklerini; bu incelemenin sonucunda bölgenin sağlık açısından birinci sorununun kene, daha sonra da guatr hastalığı olduğunu tesbit ettiklerini söyledi. Yaptıkları guatr taraması sonucunda 3 kişide troid kanseri tesbit ettiklerini ve bu hastaların sevkini yaptıklarını bildiren Acar, kene tehlikesine karşı geliştirdikleri 100 bin aparatın dağıtımını yaptıklarını ve vatandaşı da bilgilendirdiklerini anlattı.

Yüzlerce insanımızın ölümünü ve sakat kalmasını önlemiş olacağız

Yozgat’ta hepatit hastalığının da çok yaygın olduğunu belirten Prof. Acar, bu konuda yaptıkları çalışmaları da şöyle özetledi:

“Üniversite öğrencilerimizde hepatit taraması yaptık. Türkiye’de en sık görülen karaciğer yetmezliği hepatit hastalığıdır. Erken teşhisle veya aşılanmayla yüzde 100 oranında tedavi edilebilen bir hastalıktır. Bu konuda arzu eden bütün öğrencilerimizi taramadan geçirdik, belirtisi olan öğrencilerimize de aşısını yaptık. Önümüzdeki yıl hastanemizin açılmasıyla beraber, bütün Yozgat halkına uygulayacağız. Böylece, yüzlerce insanımızın ölümünü, sakat kalmasını engellemiş olacağız.”

Prof. Acar, Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi için açılan tıbbî cihaz alımı ihalesi hakkında da önemli açıklamalarda bulundu.

200 bin TL tasarruf sağladık

3 milyon TL tutarında tıbbî cihaz alımı ihalesi yaptıklarını hatırlatan Acar, bu ihalenin üçte birlik bölümüne katılım olmadığını, üçte birlik bölümüne ise yüksek fiyat ve rekabet ortamı oluşmadığı için ihalenin iptal edildiğini açıkladı. Acar, “Diğer üçte birlik kısım ise 800 bin TL’ye verilmiş. 200 bin TL hastanemiz tasarruf sağlamıştır” dedi.

Prof. Acar, isim vermeden, Yeni Ufuk gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Muammer Karadeli’ye yönelik bazı iddialarda bulundu. Prof. Acar, şunları söyledi:

Kamu yararına olmayan hiçbir şeye göz yummayız

“Bazı hadiseler yaşıyoruz… Hem medikal malzeme satan, hem de bir gazetede köşe yazarlığı yapan bir arkadaşımız, ben ilk göreve geldiğimde beni telefonla aradı, medikal malzemesi sattığını söyledi. Biz asla kamu yararına olmaya bir şeye göz yummayız. Doğru yolla helâl kazançla her şeye varız. Biz her zaman Yozgatlı iş adamlarına açığız. İhaleye katılan bu arkadaşımız, tek olarak katıldı ama yaklaşık bedelin iki katı bir fiyat verdiği için ihaleden eledik. Onun dışında ciddi firma katılımı olmadı. Bu arkadaşımız, rektörümüz aracılığıyla hiç doğru olmayan öneri ve tekliflerde bulundu, biz bunları da reddettik. Bu arkadaşımız, ihalenin olduğu gün köşesinde ‘Bu ihale de iptal olur’ diye yazı yazıyor. Bu yazı ile ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunduk.”

Müftülüğün yardım kampanyasında 42 bin TL toplandı

Hastaneye herkesin katkı sağlaması gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Acar, Yozgat İl Müftülüğü tarafından düzenlenen yardım kampanyası sayesinde camilerde toplanan 42 bin Liranın üniversite vakfı hesabına yatırıldığını bildirdi. “Ancak biz para değil malzeme desteğini kabul ediyoruz” diyen Acar, sözlerine şöyle devam etti:

Yardımda bulunan hayırseverlere teşekkür

“Bu konuda hastanemize büyük katkı sağlayan İşadamı Erdoğan Akdağ’a, 60 bin TL değerinde su malzemesi yardımı yapan Lezzet Yemek Fabrikası’na, 6 bin TL yardım yapan Köksallar firmasına, 800 TL değerinde çimento ve kum yardımı yapan Mustafa Koç’a teşekkür ediyorum.”

4 milyon TL tutarında temel cihazlarımız eksik

Tıp Fakültesi Hastanesi’nin temel cihazlarından özelikle MR, tomogrofi, anjio ve dijital röntgen cihazının olmadığını vurgulayan Acar, bu cihazların toplam tutarının 4 milyon TL olduğunu belirterek, hayırsever vatandaşların bu cihazları alıp hastaneye bağışlayabileceklerini söyledi.

Gülaylar’ın sözünde durmaması, hastanenin açılışını 1 yıl geciktirdi

Daha önce Tıp Fakültesi Morfoloji binası yaptırma taahhüdünde bulunan Gülaylar’ın bu binaları yaptırmaktan vazgeçtiğini hatırlatan Acar, “Söz verilip de binanın yapılmaması, Tıp Fakültemizin açılışını 1 yıl geciktirmiştir” dedi.