27 Ağustos 2009 Perşembe

Anız yangını, yüzlerce meyve ağacına zarar verdi

Yozgat’ın Lök Köyü’nde çıkan ve çok sayıda tarlaya yayılan anız yangını, yüzlerce meyve, kavak ve söğüt ağacına da zarar verdi.

Ağaçayırı mevkiinde Menderes Doğdu isimli vatandaşa ait 12 dekarlık meyve bahçesine de sıçrayan yangın, bahçede bulunan elma, erik, kavak ve söğüt ağaçlarının da yanmasına sebep oldu. İtfaiye ekibi, yanan bahçede soğutma çalışması yaptı. Bazı vatandaşlar da traktörlerle yangının geçiş yönünü sürerek, diğer alanlara sıçramasını önlemeye çalıştı.

Bahçe sahibi Menderes Doğdu, Yozgat Belediyesi itfaiye ekiplerinin yangına geç müdahale ettiğini ileri sürdü. Doğdu, “Defalarca itfaiyeyi aramama rağmen gelmedi ve meyvelerim yandı” dedi.

Albayrak: Çok sayıda anız yangını çıkıyor, yetişmekte zorlanıyoruz

Yozgat Belediyesi İtfaiye Müdürü Eyüp Albayrak ise, itfaiye ekibinin saat 10.00 sıralarında Lök köyü’ndeki yangına müdahale edip döndüğünü belirterek, “Her köyde çok sayıda anız yangını çıktığı için ekiplerimiz her yere yetişmekte zorlanıyor. Bu gün Lök Köyü’ne iki defa itfaiye aracı gönderdim. Alan çok geniş, her taraf yanıyor. Ekiplerimiz, Menderes Doğdu’ya ait meyve bahçesine de ulaşarak soğutma çalışması yaptı” dedi.

Anız yakmayın uyarısı

Vatandaşları anızları yakmamaları konusunda uyaran Albayrak, “Bu yıl verim yüksek olduğu için tarlada kalan anız miktarı da çok fazla. Küçük bir kıvılcımda çok büyük alanlar yanıyor. Bu sebeple vatandaşlarımızdan anızları yakmamalarını istiyoruz. Anız yangınları sadece tarladaki anızı değil, ağaçlara ve doğadaki tüm canlılara zarar veriyor” diye konuştu.

(Kaynak: yurthaber.com)