21 Ağustos 2009 Cuma

MHP, Yozgat Şehitliği’nde hükümeti protesto etti

MHP Yozgat İl Başkanı Ergin Çınarer, “Demokratik Açılım” adı altında; ülkeyi bölmek için savaşanlarla, ülkenin birlik ve beraberliğini korumak isteyen şehit annelerinin aynı kefeye konduğunu ileri sürerek, “Eğer bunu diyenler gaflet içerisinde değillerse, büyük bir ihanet içindedirler” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Yozgat İl Başkanlığı, hükümetin “Demokratik Açılım” adını verdiği girişimi protesto etmek amacıyla Yozgat Şehitliği’ni ziyaret etti.

Yozgat Şehitliği’nde düzenlenen programa MHP İl Başkanı Ergin Çınarer, MHP İlçe Başkanı Ethem Sedef, Şehit Aileleri Derneği Başkanı Zübeyir Altunok, şehit yakınları, partililer ve vatandaşlar katıldı.

terörist annesiyle şehit annesi aynı kefeye konuyor

Şehitler için Kur’ân-ı Kerîm okunup dua edilmesinden sonra bir açıklama yapan MHP İl Başkanı Ergin Çınarer, bugün Türkiye’de ‘annelerin gözyaşları dinsin’ diye ülkeyi bölmek için savaşanlarla, ülkenin birlik ve beraberliğini korumak isteyen şehit annelerinin aynı kefeye koyup, bunun adına “Demokratik Açılım” denildiğini ileri sürdü. Çınarer, şöyle konuştu:

Açılım diyenler ihanet içerisinde

“Eğer bunu diyenler gaflet içerisinde değillerse, büyük bir ihanet içindedirler. MHP olarak diyoruz ki, bin yıldır omuz omuza savaştığımız, aynı cepheyi, aynı ezgi ve türküleri paylaştığımız, tek devlet ve tek bayrak altında beraber yaşadığımız Kürt kardeşlerimizi, Türk-Kürt diye ayırarak etnik temelli bölücü çatışmaya götürmek, hangi şartlar altında olursa olsun, bu ülkeye yapılabilecek en büyük ihanettir. MHP, iş işten geçmeden, ayrılma ve kırılma yaşanmadan, herkesi vatan ve millet sevgisi etrafında, siyasî kaygıların üstünde bir gönül birliğine ve kucaklaşmaya, hükümeti de yanışlardan bir an önce dönmeye davet etmektedir.”

Altunok: Bütün partilere eşit mesafedeyiz

Daha sonra bir açıklama yapan Yozgat Şehit Aileleri Derneği Başkanı Zübeyir Altunok ise, şehit ailelerinin partiler üstü bir dernek olduğunu ve bütün partilere eşit mesafede olduğunu belirerek, “Biz de ‘Kürt Açılımı’na karşıyız. Bizim Kürt kardeşlerimizle ilgili hiçbir sorunumuz yok. Benim dünürüm Kürt’tür ve hiçbir sorunumuz yok. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ‘Bekleyelim görelim İmralı’dan Abdullah Öcalan ne diyor, onu görelim’ diyor. Biz kesinlikle bu açılıma karşıyız” dedi.

Konuşmalardan sonra partililer ve şehit yakınları, çocuklarının kabirlerini ziyaret ederek dua ettiler.