21 Ağustos 2009 Cuma

“Kriz var para yok” diyen Yozgat'ta, ihaledeki kalemlerin yarısına teklif veren bile olmadı

Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Hasan Acar, Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'nin ihtiyacı olan tıbbî cihazlar için açılan ihalede, kalemlerin yarısına teklif veren bile olmadığını belirterek, Yozgat'taki firmalara sitem etti.

Prof. Acar, özellikle Yozgat'taki firmalara şöyle seslendi: “'Tıp Fakültesi Hastanesi'nin gerçekten açılmasını istiyorlarsa, bu konuda samimi iseler, ellerinden geldiği kadar bizim burada açtığımız ihalelere teklif versinler, katılım sağlasınlar. İsteklerini ihale sürecinden çok önce bize bildirsinler.”

Ekim ayı içerisinde açılması planlanan Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi için cihaz alımlarına başlandı. Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'nin ihtiyacı olan cihazların alımı için açılan ihaleye 33 firma katıldı.

Bazı kalemler için tekrar ihaleye çıkılacak

Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Hasan Acar, ihaleden sonra yaptığı açıklamada, hastanesinin önemli bazı cihazlarının ihalesini yaptıklarını söyledi. Acar, “Ama çok enteresan bir ambians var burada, 'kriz ortamı' diyoruz, 'firmalar satış yapamıyor' diyoruz, ihaleye çıktığımız malların yarısına teklif veren bile olmadı. Bu nedenle maalesef bazı ürünlerin ihalesine tekrar çıkacağız” dedi.

Cihaz alım ihalesi tekliflerinin hastane açılış tarihini geciktirmeyeceğini umduğunu belirten Prof. Acar, özellikle Yozgat'taki firmalara şöyle seslendi:

“Tıp Fakültesi hastanesinin gerçekten açılmasını istiyorlarsa, bu konuda samimi iseler, ellerinden geldiği kadar bizim burada açtığımız ihalelere teklif versinler, katılım sağlasınlar, isteklerini ihale sürecinden çok önce bize bildirsinler.”

Acar, teknik özelliklerin tanımlamalarında kendilerinin söz sahibi olduğunu, üniversitede görev yapacak olan hocalar olarak, herkesin kendi alanında en üst teknolojiyi istediğini, ancak bu kadar çok çeşit olan sektörde bakıldığında istedikleri mala teklif veren firmanın olmadığını ifade etti.

Acar, bunun 'korkunç bir ambians' olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu:

Yozgatlılardan ilgi bekliyoruz

“Yozgat'ta zannediyorum 10-15 tane medikal firması var. Ne olursa olsun, bu 2 milyon 500 bin liralık bir ihale. Biz istiyoruz ki, en kaliteli ürünlere en düşük teklifi Yozgat versin, alsın. Teklif veren dahi yok. Nasıl olsa bir dahaki ihalede veya ondan sonraki ihalede eksik malzemelerimizi temin edeceğiz. Bizim amacımız Yozgat'tan üçüncü basamak sağlık hizmeti gerektiren hastaların sevkini önlemek. Yüzde 80 sevk olayını bizim yüzde 10'lara düşürmemiz lâzım. Bunun yolu, Tıp Fakültesi. Onun için, bütün Yozgatlılardan, Yozgatlı firmalardan, işadamlarından, vatandaşlardan yardım bekliyoruz.”