26 Ağustos 2009 Çarşamba

Bazı bölümler Türkiye’de ilk defa bu lisede

Yozgat İl Millî Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız, yeni eğitim öğretim yılında hizmete açılacak olan “Zübeyde Hanım Kız Meslek ve Teknik Lisesi”nde açılan bazı bölümlerin Türkiye’de sadece Yozgat’ta olacağını bildirdi.

Yozgat İl Millî Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız, makamında düzenlediği basın toplantısında, eğitim çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Bu okulun kızları çok şanslı

Gamsız, Zübeyde Hanım Kız Meslek ve Teknik Lisesi’nin yeni açılan bir lise olduğunu, bünyesinde grafik ve fotoğraf alanı, tekstil teknolojisi, yiyecek, içecek hizmetleri, pastacılık ve unlu mamuller, endüstriyel otomasyon teknikleri, otomasyon mekatroniği, sanat ve tasarım, iç mekân dekorasyonu bölümlerinin açıldığını belirti.

Türkiye’de ilk

Gamsız, açılan bölümlerin normal klasik Kız Meslek Liseleri bölümlerinin tamamından farklı olduğunu belirterek, “Kız Meslek Liselerinin içerisinde endüstriyel otomasyon teknikleri, otomasyon mekatroniği Türkiye’de ilk defa Zübeyde Hanım Kız Meslek ve Teknik Lisesi bünyesinde açılmaktadır” dedi.

Gamsız, yiyecek içecek hizmetleri, pastacılık ve unlu mamulleri bölümünün de Türkiye’de 3 okulda olduğunu, bunlardan bir tanesinin de Yozgat’ta bulunduğunu kaydetti. Gamsız, Yozgat’taki öğrencilerin çağın yeni teknolojileriyle tanışmaları, bu teknolojiler ışığında yetişmeleri ve hayata hazırlanmaları konusunda gayret sarf ettiklerini dile getirdi.

Kız çocukları da okula gönderilmeli

Kız çocuklarının okutulması konusu üzerinde de duran Gamsız, kız çocuklarının okula gönderilmesi konusunda ikna ekipleri kurduklarını hatırlatarak, ekiplerin vatandaşların hizmetinde olduğunu söyledi. Gamsız, bu konuda vatandaşlardan ilgi ve destek beklediklerini kaydetti.

Kayıt parası vermeyin, isteyeni ihbar edin

İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız, bazı okullarda öğrenci velilerinden “kayıt parası” istendiğine dair şikâyetler aldıklarını belirterek, velileri “kayıt parası” ödememeleri için uyardı. Okulların bütün ihtiyaçlarının karşılandığını ve bu sebeple para toplanmasına ihtiyaç da olmadığını belirten Gamsız, kayıt parası isteyen okul idarecisinin ihbar edilmesi hâlinde yasal işlem yapılacağını bildirdi.