31 Temmuz 2009 Cuma

18 cadde ve sokağa şehitlerin isimleri verildi

Yozgat Belediye Meclisi’nin aldığı kararla, 5 cadde ve 13 sokağa, düzenlenen törenle Yozgatlı şehitlerin isimleri verildi.

Sorgun Belediyesi’ne ait Mehter Takımı’nın seslendirdiği marşlar eşliğinde düzenlenen törene, şehit aileleri ve yakınları, Yozgat Valisi Amir Çiçek, AK Parti Yozgat Milletvekili Mehmet Çiçek, İl Jandarma Komutan Vekili Binbaşı Süleyman Gürz, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, AK Parti Yozgat İl Başkanı Yusuf Başer, İl Emniyet Müdürü Ekrem Nalcı, daire müdürleri, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Çiçek: Kararından dolayı Yozgat Belediyesi’ni kutluyorum

Şeyh Osman Mahallesi’nde düzenlenen törende bir konuşma yapan Yozgat Valisi Amir Çiçek, Yozgat’ta okullara, caddelere, sağlık kuruluşlarına şehitlerin isminin verilmeye devam edildiğini ifade etti.

Vali Çiçek, Yozgat halkının, vatanı, milleti ve bayrağı uğruna canını feda etmiş o insanları kalbinde taşıdığı gibi, sokağında, caddesinde, şehitliğinde, okulunda, hastanesinde, yolunda, her yerde taşımak istediğini belirtti. Çiçek, “Bu güzel vatan uğruna şehit olmuş vatan evlâtlarını unutmayarak, onların isimlerini, böylesine güzel bir karar alarak, şehrin cadde ve sokaklarına veren Belediye Başkanımızı ve Belediye Meclisi Üyelerimizi kutluyorum” dedi.

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer de, şehitlerin ölmediklerini hatırlattıktan sonra, şehitlerin anılmayıp, unutuldukları zaman öldüklerini söyledi. Başer, “Belediye Meclisi üyelerimiz bunun bilincinde olarak, çok değerli şehitlerimizin isimlerini kendi mahallelerindeki cadde ve sokaklara vermeyi kararlaştırdı” dedi.

Törende daha sonra Şeyh Osman Mahallesi Bağlar Sokak’a “Şehit Levent Şahin”, Hacı Eyüp Sokak’a da “Şehit Lokman Eker” isimlerinin yazılı olduğu levhalar takıldı.

Ardından, Yozgat Valisi Amir Çiçek, Belediye Başkanı Yusuf Başer, AK Parti Yozgat Milletvekili Mehmet Çiçek ve İl Emniyet Müdürü Ekrem Nalcı, isimleri cadde ve sokaklara verilen şehitlerin yakınlarına plaket verdiler.

18 Cadde ve sokağın eski ve yeni isimleri şöyle: