21 Temmuz 2009 Salı

Üniversite Hastanesi Kasım’da hizmete açılacak

Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, 120 yatak kapasiteli Tıp Fakültesi Hastanesi’nin Kasım ayında hizmete açılacağını bildirdi. Varinli, Tıp Fakültesi’nin tefrişatını Kayseri’den Boydak Grubu’nun üstlendiğini söyledi.

Kendilerine 3, 6 ve 10 yıllık hedefler belirlediklerini ifade eden Rektör Varinli, Bozok Üniversitesi’nin uluslararası alanda ilk 100 arasında yer almasını, Tıp Fakültesi Hastanesi’nin de İç Anadolu Bölgesi’nde ilk 3’e girmesini sağlamayı hedeflediklerini açıkladı.

Çalışmalarda sona yaklaşıldı

Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, Rektörlük binasının altında yaklaşık 8 bin metrekarelik kapalı alanda oluşturulan Tıp Fakültesi Hastanesi binasında incelemelerde bulundu. Varinli, hastanenin hizmete açılması için yürütülen çalışmalar hakkında Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Hasan Acar’dan bilgi aldıktan sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Rektörlük binasının bir kısmının 120 yataklı bir hastaneye dönüştürüldüğünü belirten Rektör Varinli, Tıp Fakültesi Hastanesi’nin en geç Kasım ayında hizmete açılacağını bildirdi.

İç Anadolu’da ilk 3, dünyada ilk 100 arasına gireceğiz

Tıp Fakültesi konusunda kendilerine 3, 6 ve 10 yıllık hedefler belirlediklerini ifade eden Varinli, 3 yıl içerisinde Morfoloji binasının yapılmasını, Tıp Fakültesi öğrencilerinin eğitimine başlamasını, akademik ve idarî kadrolarının tamamlanmasını hedeflediklerini söyledi.

Tıp Fakültesi’nin 2007 yılında kurulduğunu hatırlatan Prof. Varinli, “Fakülte binamız olmadığı için üniversitemize alınan öğrenciler Hacattepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde eğitime alınacak. Binamız tamamlandığında öğrencilerimiz kendi üniversitemize geçiş yapacaklar” dedi.

Varinli, 6 yıllık hedeflerinin ise, 200 yataklı ikinci bir hastanenin açılması, dekanlığın bütün anabilim dallarını tamamlanması, hastanenin İç Anadolu Bölgesi’nde eğitim, araştırma ve sağlık hizmetleri açısından ilk 3’e girmesi olduğunu kaydetti. Varinli, “Böylece, bölgede il dışına yapılan sevklerin durdurulması, vatandaşımıza Yozgat’ta sağlık hizmeti verilmesi amaçlanmaktadır” dedi.

Prof. Varinli, 10 yıllık hedeflerinin de Bozok Üniversitesi’nin uluslararası alanda ilk 100 fakülte arasında yer almasını sağlamak olduğunu dile getirdi. Varinli, özellikle Tıp Fakültesinin fizik tedavi ve yaşlı bakımı gibi alanlarda uzmanlaşmasını planladıklarını söyledi.

Hayırsever işadamlarından destek bekliyoruz

Üniversitenin daha hızlı gelişebilmesi için her zaman vatandaşların desteğine ihtiyacı olduğunun altını çizen Rektör Varinli, “Hayırsever iş adamlarımızdan üniversitemize katkı sağlamalarını bekliyoruz. Kayseri’den Boydak Grubu Tıp Fakültemizin tefrişatını yapmayı üstlendi. Kendilerine yapacakları katkılardan dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

(Kaynak: yurthaber.com)