18 Temmuz 2009 Cumartesi

Zeynep'in katiline ömür boyu hapis isteniyor

Bursa'da, bankacı sevgilisi 26 yaşındaki Zeynep Silku'yu getirdiği evinde boğarak öldürdüğü iddiası ile tutuklanan 29 yaşındaki Yurdakan Buğra Orki hakkında, "Kasten adam öldürmek" suçundan dava açıldı.

Ömür boyu hapis cezası istenen sanık, önümüzdeki günlerde Bursa 4. ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.

1983 yılında Yozgat'ın Sorgun ilçesinde dünyaya gelen Zeynep Silku, babası Ali Becerik'in ölümünden sonra ikinci evliliğini yapan annesi Emine Yiğiter tarafından Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne verilmişti. 5 yaşına kadar yuvada kalan Zeynep, annesinin velayetini vermesi sonucu Bursa'da oturan ve çocukları olmayan Meliha ve Burhan Silku çiftine evlatlık olarak verilmişti. Özel bir bankanın Heykel Şubesi'nde çalışan Zeynep Silku, 10 yıl içersinde önce üvey annesini ve daha sonra da üvey babasını kaybetmişti.

Kendisine kalan iki evden birinde oturup diğerini kiraya veren Zeynep Silku, geçtiğimiz Nisan ayında söz yüzüğü taktıktan sonra ayrılmaya karar verdiği sevgilisi Yurdakan Buğra Orki'nin, Merkez Osmangazi İlçesi Çırpan Mahallesi'ndeki evinde öldürülmüş olarak bulunmuştu. Vücudunda kesici alet ve kurşun izi bulunmayan Zeynep Silku'nun boğularak öldürüldüğü belirlenirken, kaçan sevgilisi ise olaydan 24 saat sonra yakalanmıştı. Zanlı Orki, sorgulamasında suçunu kabul etmişti.

Bursa Cumhuriyet Savcılığı, çıkartıldığı mahkeme tarafından tutuklanan Yurdakan Buğra Orki hakkındaki soruşturmayı tamamladı. Sevgilisini boğarak öldüren Yurdakan Buğra Orki için Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "Ömür boyu hapis" cezası talebyle dava açıldı.

Yurdakan Buğra Orki'nin yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.