26 Temmuz 2009 Pazar

Hırsızlık şebekesi çökertildi

Polis, bir suç örgütüne yönelik olarak, aralarında Yozgat'ın da bulunduğu 5 ilde operasyon düzenledi. Toplam 17 kişinin gözaltına alındığı operasyonlarda, Yozgat'ta 2 kişi yakalandı.

Ankara, Çankırı, Tokat, Yozgat ve Afyonkarahisar’da suç örgütüne yönelik olarak düzenlenen operasyonda, 17 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerin evlerinde yapılan aramalarda, aralarında iki kılıcın da bulunduğu çok sayıda silah ele geçirildi.

Çankırı’da 16 Ocak’ta dört ayrı işyerinden yapılan hırsızlık ve yankesicilik olayları üzerine Çankırı Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar sonucu, suç örgütü üyesi oldukları belirtilen İ.B. ile K.G. Tokat’ta, A.K. ile T.U. Yozgat’ta, M.K. ise Afyonkarahisar’da yakalandı. Bu kişilerin ifadeleri doğrultusunda, Çankırı ve Ankara Emniyet Müdürlükleri tarafından düzenlenen operasyonlarda da 12 kişi gözaltına alındı.

71 olaya karışmışlar

“Örgüt kurmak, örgüte üye olarak yardım ve yataklık etmek ve hırsızlık” suçunu işledikleri belirtilen zanlılar, Çankırı’da sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Bu kişilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, üç otomatik av tüfeği, 17 av tüfeği fişeği, tabanca, 22 adet 9 milimetre dolu fişek, bir kuru sıkı tabanca şarjörü, iki kılıç, iki kama, bir sustalı bıçak ile çeşitli isimler adına düzenlenmiş 18 senet ile çalıntı oldukları bildirilen çok sayıda eşya ele geçirildi. Malzemeler, kamyonla Çankırı Emniyet Müdürlüğüne getirildi. Zanlıların, 12 ilde toplam 71 farklı olaya karıştıkları öğrenildi.

(Kaynak: hurriyet.com.tr)