19 Temmuz 2009 Pazar

Halkı bilgilendirmeleri için
Müdürlere kadın erkek eşitliği semineri

Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü (KSGM), il ve ilçelerde kadınlarla birebir iletişim kuran Halk Eğitim Merkezleri (HEM) ve Tarım Müdürlerine ''Kadın erkek eşitliği ve toplumsal cinsiyet'' eğitimi veriyor.

Bu kapsamda, Yozgat temsilcileri de bilgilendirildi.

Genel Müdürlük, ''Çocuk ve Kadına Yönelik Şiddet Hareketleri ile Töre ve Namus Cinayetlerinin Önlenmesi için Alınacak Tedbirler'' konulu Başbakanlık Genelgesi gereğince ülke genelindeki bütün kamu kurum ve kuruluşları ile üniversiteler ve özel sektör çalışanlarına yönelik toplumsal cinsiyet eşitliği eğitimi verilmesini amaçlıyor.

Bu kapsamda, il ve ilçelerde kadınlarla birebir iletişim kuran Halk Eğitim Merkezi ve Tarım Müdürleri, ''Toplumsal ve biyolojik cinsiyet'', ''Türkiye'de kadın erkek eşitsizliğinin boyutları'', ''Kadın erkek eşitliği konusunda kurumsal ve yasal gelişmeler'' ile ''Kadın erkek eşitliğini sağlamaya yönelik çalışmalar'' hakkında bilgilendiriliyor.

Üç gün süren eğitimde katılımcılar, ''Kadına yönelik aile içi şiddet'' ve ''Şiddet mağduru kadınların başvurabileceği kurumlar ve yasal hakları'' konusunda da bilgi alıyor.

İlki Kuzeydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki illerde verilen eğitimlere, Kayseri, Kırşehir, Nevşehir, Niğde, Sivas, Yozgat, Aksaray, Kırıkkale, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Mardin, Siirt, Şanlıurfa, Batman, Şırnak,Kilis, Bingöl, Bitlis, Elazığ, Hakkari, Malatya, Muş, Tunceli ve Van'da devam edildi.

Genel Müdürlük, yıl sonuna kadar 800 halk eğitim ve tarım müdürüne eğitim vermeyi planlıyor.