28 Temmuz 2009 Salı

Yeni yönetim 15 gün içinde belirlenecek

AK Parti Yozgat İl Başkanı Yusuf Başer, dün akşam partisinin 14 ilçe başkanıyla, bu gün de İl Genel Meclisi’nin AK Partili üyeleriyle bir araya geldi.

AK Parti Genel Merkezi tarafından Yozgat İl Başkanı olarak görevlendirilen Yozgat Barosu Başkanı Yusuf Başer, adaylık sürecinde ve atanması sonrasında dile getirdiği “Kararlarımızı istişare ile alacağız” sözünü, istişare toplantılarıyla yerine getiriyor.

AK Parti Yozgat Teşkilatı’nın yeni il yönetimini belirlemek için çalışmalarına başlayan Başer, dün akşam partisinin 14 ilçe başkanıyla, bu gün de İl Genel Meclisi’nin AK Partili üyeleriyle Kent Park tesislerinde bir araya geldi.

Yeni Yönetim 15 gün içinde belirlenecek

AK Parti Genel Merkezi’nin, yeni Yönetim Kurulu’nu oluşturmak için kendilerine 15 gün süre verdiğini kaydeden Başer, bu amaçla parti teşkilatlarının yanı sıra milletvekilleriyle de istişarede bulunacaklarını söyledi.

Herkesin görüşünü alacağız

Başer, ilçe başkanlarıyla yaptığı toplantının açılışında, “AK Parti misyonuna yakışır, Yozgat’ı kucaklayan bir yönetim oluşturmak istiyoruz. Sorun üreten değil, çözüm üreten, her kesimi kucaklayan bir yönetim oluşturmak üzere başlattığımız çalışmada herkesin görüşünü almaya özen göstereceğiz” dedi.

Yeni yönetim mutabakatla oluşacak

Dün akşam yapılan ilçe başkanları istişare toplantısının ardından bu gün de İl Genel Meclisi’nin AK Partili üyeleriyle bir araya gelen Başer, istişare toplantısının basına açık olan kısmında yaptığı konuşmada, “Her kesimin onaylayacağı isimlerle oluşturacağımız parti yönetimimiz, Yozgat’a en iyi hizmeti sunmak için çalışacaktır” dedi.

Toplantının amacının öncelikle tanışmak, ardından Yozgat’ın problemlerini teşhis etmek olduğunu belirten Başer, şöyle konuştu:

Yozgat’ın problemlerine çözümü hep birlikte üreteceğiz

“Problemlerin tespitinden sonra oluşturacağımız yönetimle birlikte bu problemlerin halli noktasında il ve ilçelerde bulunan parti yöneticilerimizle, İl Genel Meclisi üyeleri ve milletvekillerimizle birlikte çözüm üreteceğiz. AK Parti üyeleri olarak uyum içerisinde çalıştığımız sürece Yozgat’ın problemlerini çözeceğimiz inancındayım. Dolayısıyla bizim amacımız, AK Parti’nin ilkelerine ve vizyonuna yaraşır şekilde, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın arkadaşları olarak ‘sen-ben’ demeden, üzerimize düşen görevin en iyisini yapmaktır.”

Herkes kendisine çekidüzen vermeli

Yozgat’a hizmet konusunda bürokrat ve memurların kendisine çekidüzen vermesi gerektiğini ifade eden Başer, “Bizim amacımız Yozgat ve Yozgatlıya hizmet olacaktır. Onun dışında hiçbir önceliğimiz yok. Dolayısıyla bizim kimseden çekineceğimiz, gocunacağımız da yoktur. Kardeşçe, dostça, partimizi daha uç zirveye ulaştırmak hedefimiz olacaktır. Bu uğurda bize destek olmanızı istiyoruz. Hatalarımızı direkt bize söyleyebilirsiniz. Hiçbir zaman tenkitten kaçınmıyorum. Tenkit olacak ki, biz daha güzeli bulalım. Sizlerin önerilerine ihtiyacımız var” diye konuştu.

İl Genel Meclisi Başkanı Üzeyir Arslan da, bu tanışma ve istişare ortamını sağladığı için İl Başkanı Başer’e teşekkür etti. Konuşmaların ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.