25 Temmuz 2009 Cumartesi

Başer: Kararlarımızı istişare ile alacağız

AK Parti Yozgat İl Başkanı Avukat Yusuf Başer, “İl yönetimi olarak bir konu üzerinde karar alırken, bürokratlarla, bütün sivil toplum örgütleri ile görüşeceğiz” dedi.

AK Parti Yozgat İl Teşkilatı’nın 6 Temmuz akşamı Genel Merkez tarafından feshedilmesinin ardından dün İl Başkanlığı görevine atanan Avukat Yusuf Başer, parti binasında basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısına, kendisiyle aynı ad ve soyadını taşıyan Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer ile Merkez İlçe Başkanı Mustafa Türkmen, Kadın Kolları İl Başkanı Zerrin Şenay Aktürel ve İl Genel Meclisi Başkanı Üzeyir Arslan da katıldı.

Kapılarının herkese açık olduğunu ifade eden AK Parti Yozgat İl Başkanı Yusuf Başer, şöyle konuştu:

Bütün birimlerle uyum içerisinde çalışacağız

“Amacımız AK Parti’yi Yozgat’ta daha güçlü kılmak; Yozgat halkının AK Parti’ye verdiği desteğin karşılığı olarak, hükümetimizin ilimize daha fazla istihdam sağlayacak yatırım yapmalarını temin etmek olacaktır. Biz, barıştıran, uzlaştıran ve birleştiren il başkanı ve il yönetimi olacağız. Genel Merkezimizle, milletvekillerimizle, ilçe-belde başkanlarımızla, delege ve partimize gönül vermiş arkadaşlarımızla birlikte uyum içerisinde çalışacağız. Bizlerin önceliği partimiz ve Yozgat olacaktır”

4 milletvekilinin mutabakatı, Genel Merkez’in onayı

Kongre sürecinde ve ardından il yönetiminin feshedilmesinden sonra Yozgat kamuoyunda ve Yozgat basınında değişik yorumlar yapıldığına işaret eden Başer, İl Başkanlığı görevine atanmasının 4 milletvekilinin mutabakatı ve Genel Merkez’in onayı sonucu gerçekleştiğinin altını çizdi.

Kararlarımızı istişare ile alacağız

Parti il yönetimini, yasal süre içerisinde Yozgat kamuoyunun da desteğini alacak kişilerden oluşturacaklarını vurgulayan Başer, “İl yönetimi olarak bir konu üzerinde karar alırken, bürokratlarla, bütün sivil toplum örgütleri ile görüşeceğiz. Öncelikle durum tespiti yapıp birlikte çözüm yolları bulmaya çalışacağız ve ona göre yol haritamızı çizeceğiz. Yozgat’ta bize teslim edilen AK Parti bayrağını daha yükseklere ekip ruhu anlayışı ile çıkarmak istiyoruz. Dava arkadaşlarımızdan ve Yozgat halkından istediğimiz, doğru yaptığımızda yanımızda olmaları, yanlış yaptığımızda ise bizi uyarmalarıdır. AK Parti İl Başkanlığımızın ilimize ve partimize hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu. Başer, İl Başkanlığı ile birlikte Baro Başkanlığı görevini de sürdüreceğini kaydetti.