27 Haziran 2009 Cumartesi

Yozgat Çocuk Yuvası Türkiye’de ilk 10 arasında

Yozgat Sosyal Hizmetler İl Müdürü İsmail Doğan, eğitim başarısı bakımından Yozgat Çocuk Yuvası’nın Türkiye sıralamasında ilk 10 arasında yer aldığını söyledi.
Çocukların eğitim başarısının geçen seneye göre yüzde yüz oranında arttığını belirten Doğan, “Bu, Yetiştirme Yurdu’nda kalan gençlerimiz için de geçerli; geçen seneye göre daha da iyiye gidiyor” dedi.

Başarılarından dolayı çocukları ve gençleri tebrik eden Doğan, Çocuk Yuvası’ndaki çocukları ve Yetiştirme Yurdu’ndaki gençleri, Giresun, Ordu ve Antalya’da gerçekleştirilecek olan yaz kamplarına götüreceklerini bildirdi. Huzurevi’ndeki yaşlılar için de bir gezi programı hazırlandı.

İleri gazetesinde yer alan habere göre, Yozgat Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Çocuk Yuvası’ndaki çocuklar, Yetiştirme Yurdu’ndaki gençler ve Huzurevi’ndeki yaşlılar için şehir dışı seyahatlerle gerçekleştirilecek bir dizi sosyal faaliyet programı hazırladı.

Sosyal Hizmetler İl Müdürü İsmail Doğan’ın verdiği bilgiye göre, Yozgat Yetiştirme Yurdu’nda kalan gençler, gelecek hafta Giresun’da yapılacak olan Yüzme Şampiyonası’na katılacak. Çocuk Yuvası’nda barınan çocuklar, Temmuz ayında Ordu’da, ardından Antalya’da kampa girecekler. İl Müdürlüğü, Huzurevi’nde kalan yaşlılar için de, Konya ve çevresindeki bazı illeri kapsayan bir seyahat düzenliyor.

İsmail Doğan, yaptığı açıklamada, Yetiştirme Yurdu’nda kalan gençleri 18-20 Haziran tarihlerinde Malatya’da düzenlenen ve toplam 15 ilin katıldığı Sosyal Hizmetler Şenliği’ne gönderdiklerini ve Marmaris’te bir kamp düzenlediklerini de hatırlattı.

Yozgat Çocuk Yuvası’nda 6-14 yaş arası çocuklar, Yetiştirme Yurdu’nda ise 12-18 yaş arası çocuklar ve gençler kalıyor.

Yozgat Sosyal Hizmetler İl Müdürü İsmail Doğan, eğitim başarısı bakımından Yozgat Çocuk Yuvası’nın Türkiye sıralamasında ilk 10 arasında yer aldığını söyledi. Çocukların eğitim başarısının geçen seneye göre yüzde yüz oranında arttığını belirten Doğan, “Bu, Yetiştirme Yurdu’nda kalan gençlerimiz içinde geçerli; geçen seneye göre daha da iyiye gidiyor” dedi.

Doğan, hiçbir desteği kendilerinden esirgemediğini belirttiği Yozgat Valisi Amir Çiçek’e teşekkürlerini de dile getirdi.