22 Mayıs 2009 Cuma

Yozgat’ta kenenin ısırdığı kadın öldü

Yozgat'ta kene ısırması sebebiyle rahatsızlanarak Kayseri Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılan kadın hayatını kaybetti.

Yozgat’ın Aydıncık ilçesinde yaşayan 59 yaşındaki M.Ç., yaklaşık 2 hafta vücudunu ısıran keneyi kendisi çıkardı. Aradan geçen süreçte kene ısırmasıyla vücuda giren virüsün etkisini günler sonra fark eden M.Ç., rahatsızlığın artması üzerine Sorgun Devlet Hastanesi’ne başvurdu.

Yapılan ilk müdahalenin ardından M.Ç., Kayseri Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Ancak, burada yapılan tedaviler de sonuç vermedi ve M.Ç. hayatını kaybetti.

Kayseri İl Sağlık Müdürü Kadir Çetinkara, hastalık belirtisi görülen bir kişinin paniğe kapılmadan; ancak vakit kaybedilmeden hastaneye ulaştırılmasının çok büyük önem taşıdığını söyledi. Kenelerin mikrobu yapıştıktan hemen sonra vücuda vermediğini belirten Çetinkara, şunları söyledi:

“Kene öncelikle vücuttan bir uzman tarafından alınmalıdır. Kesinlikle ehil olmayan kişiler tarafından alınmamalıdır. Müdahale yapılırken kene üzerine bir kimyasal madde dökülmemeli, sigara veya kibrit gibi fiziksel yöntemlerle uzaklaştırılmaya çalışılmamalıdır. Çünkü bu durumda keneler kusar ve mikrobu vücuda verebilir. Hastalık, kan ve diğer vücut sıvılarına temas edilmesiyle de bulaşabileceğinden hastanın yakını ve çalışanların koruma önlemleri almadan hastaya temas etmemesi gerekiyor.”

(Cihan Haber Ajansı)