22 Mayıs 2009 Cuma

Başbakan Erdoğan: Yozgat bizim kalemiz

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Yozgat İl Başkanlığı için aday belirlenmesi konusunu görüşmek üzere Genel Merkez’e davet edilen isimlerle sohbeti sırasında, “Yozgat bizim kalemiz” dedi.

“Yozgat” gazetesinin haberine göre, Başbakan Erdoğan, Yozgat milletvekillerinin “İl Başkalığı için aday gösterilebilir” diye kendisine tavsiyede bulundukları isimlerle yaptığı kısa sohbette, kendilerine bazı sorular yöneltirken, şu ifadeleri de kullandı:

“Siz de takdir edersiniz ki, il başkanlığında partimize faydalı olabilmek için geniş zamanınızın olması gerekir. Bazen size 24 saat bile yetmeyebilir. Biliyorsunuz, Yozgat bizim kalemiz. Parti çalışmalarına ayıracak bol zamanınız var mı?”

* * *

Hâlen görevde olan ve tekrar aday olacağı belirtilen AK Parti Yozgat İl Başkanı Zekeriya Avşar’ın, “Resmî Belgede Sahtecilik ve Zimmet” suçunu işlediği iddiasıyla 12 Haziran’da Yozgat 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanacağının açıklanması üzerine, kongre sürecinde bazı çalkantılar yaşanmaya başlandı.

Genel Merkez'den ilk davet

Süleyman Bağcı, Çelebi Dursun, Osman Coşkun, Hüseyin Durusoy, Harun Lekesiz ve Fahri Açıkgöz Ankara’ya çağırıldı. Genel Merkez adına AK Parti Teşkilat Başkanı Halil İpek, bu isimlerle il başkanlığı konusunu ayrı ayrı görüştü.

Kongre duruşma sonrasına ertelendi

Ardından, daha önce 24 Mayıs’ta yapılacağı duyurulan İl Kongresi, İl Başkanı Avşar’ın yargılanmaya başlanacağı duruşma tarihinden 2 gün sonrası olan 14 Haziran’a ertelendi.

İkinci davet 4 kişiye

Bu ertelemeden sonra da, Yozgat Baro Başkanı Avukat Yusuf Başer, Yozgat Eczacılar Odası Başkanı Harun Lekesiz, Eğitimci Halil İbrahim Coşkun ve Avukat Fahri Açıkgöz, Ankara’ya davet edildiler.

Sıkıntılı iller

Başbakan Erdoğan, Türkiye genelinde il kongresi öncesi sıkıntı yaşayan Aydın, Iğdır, Bingöl, Erzincan ve Osmaniye’de aday olabilecek isimlerle yüz yüze görüşmelerde bulunduktan sonra, Yozgat İl Başkanlığı için önerilen 4 kişiyi kabul etti.

Mülâkatta sorulan sorular

Ayrı ayrı yapılan ve yaklaşık 5’er dakika sürdüğü belirtilen görüşmelerde Erdoğan, kendilerini tanımak ve bir kanaat sahibi olabilmek için bazı sorular sordu. Başbakan Erdoğan’ın Yozgat İl Başkanlığı için kendisine tavsiye edilen isimlere sorduğu sorular şu şekilde özetleniyor:

- Ne iş yapıyorsunuz? Neden İl Başkanı olmak istiyorsunuz?

- Bugüne kadar partimizin hangi çalışmalarına katıldınız, hangi görevlerde bulundunuz?

- Yozgat milletvekillerimizle ve teşkilatlarımızla dialoğunuz nasıl?

- Siz de takdir edersiniz ki, İl Başkanlığı’nda partimize faydalı olabilmek için geniş zamanınızın olması gerekir. Bazen size 24 saat bile yetmeyebilir. Biliyorsunuz, Yozgat bizim kalemiz. Parti çalışmalarına ayıracak bol zamanınız var mı?”

Başbakan Erdoğan’ın, görüştüğü isimlere “İl Başkan Yardımcısı olmayı kabul eder misiniz?” diye sorduğu da belirtiliyor.

Güleryüzlü görüşme

Başbakan Erdoğan’ın, görüşmelerinde muhataplarına oldukça kibar ve güleryüzlü davrandığı; görüşme sonunda çikolata ikram ederken “kaç çocuğunuz var?” diye sorduktan sonra, “O halde çocuklarınız için de alın” dediği belirtiliyor.