28 Mayıs 2009 Perşembe

Yozgat bir şehit daha verdi

Hakkâri’nin Çukurca ilçesinin kırsal kesiminde yola döşenen mayının patlaması sonucu 6 asker şehit oldu, 8 asker yaralandı. Şehit düşen 6 askerden birisi de, Yozgatlı Uzman Çavuş Ziya Bener.
...

Güvenlik güçleri dün 23.30 sıralarında Hakkâri’nin Çukurca ilçesi Uzundere yolu üzerinde arama tarama faaliyetine çıktı. Hantepe mevkiinde teröristlerin yola döşedikleri mayın patladı.

Zincirleme mayın sistemin kullanıldığı tahmin edilen patlamada 6 asker şehit oldu, 1’i ağır 8 asker yaralandı.

Patlamada, Uzman Çavuş Ziya Bener (Yozgat), Piyade Er Özkan Dumlu (Bingöl), Piyade Er Deniz Demirci, Er Zafer Çelik (İstanbul), Er Kemal Özeri (Siirt) ve Adil Yıldız (İstanbul) şehit oldu. Yaralı askerler ise, Diyarbakır ve Şırnak Asker hastanelerinde tedavi altına alındı.

Şehit Mehmetçikler, Şırnak Asker Hastanesi’nde düzenlenen törenin ardından memleketlerine gönderildi.

Yerköy Aslanhacılı Köyü’nde matem

Şehit Uzman Çavuş Ziya Bener’in Yozgat’ın Yerköy ilçesine bağlı Aslanhacılı Köyü’ndeki baba evine ateş düştü.

Oğlunun şehit düştüğü haberini İlçe Jandarma Komutanı’ndan alan acılı baba İbrahim Bener, oğlu Ziya Bener ile üç gün önce telefonla görüştüğünü; oğlunun “Baba operasyona gidiyoruz, merak etmeyin” dediğini söyledi.

Anne Dönüş Bener ise oğluna ağıtlar yakarak, torunu Enes’in öksüz kaldığını ve ciğerinin yandığını dile getirdi. Muhtemel bir rahatsızlık için evin önünde bir ambulans hazır bulunduruldu.

(Kaynak: TRT / kenthaber.com)