27 Nisan 2009 Pazartesi

Vali Çiçek: Yozgat’ın işsiz gençleri iş beğenmiyor

Yozgat Valisi Amir Çiçek, Yozgat’ta vatandaşların işsizlikten şikâyet etmelerine rağmen, kendilerine iş gösterilen işsiz gençlerin iş beğenmediklerini söyledi.

Vali Çiçek, tarım işleri ile TOKİ gibi bazı kurum inşaatlarında çalışmayı kabul etmeyen işsiz Yozgatlılar yerine, bu alanlarda şehir dışından gelen işçilerin çalıştığını belirtti. Bu durumdan şikâyetçi olan Çiçek, “İşe ihtiyacı olan insan, her işte çalışabilir. Yozgat'ta birçok insanın, bir şekilde köylerden ve yurt dışından gelirleri bulunmaktadır. Bu sebeple gençlerimiz her işi beğenmiyor” diye konuştu.

Yozgat Valisi Amir Çiçek, önceki gün İhlas Haber Ajansı (İHA) ve Türkiye Gazetesi Yozgat Temsilciliği’ni ziyaret etti. Vali Çiçek, İHA Muhabiri Ömer Ertuğrul, Türkiye Gazetesi Yozgat Temsilcisi Ekrem Karataş ve Bozok Öğrenci Yurdu Müdürü İbrahim Çetin ile sohbet ederek, bazı değerlendirmelerde bulundu.

Bilim ve iletişim çağına haberciliğin de çok hızlı bir şekilde geliştiğini belirten Vali Çiçek, “En ücra köşede yapılan bir çalışma, anında dünyanın her tarafına yayılabiliyor. İletişim teknolojisini en iyi kullananlardan bir de basın ve medya kuruluşlarıdır” dedi.

Valiliğin Yozgat’ta yaptığı çalışmalar hakkında da bilgiler veren Vali Çiçek, son yıllarda Yozgat’ın hızlı bir gelişim sürecine girdiğini söyledi.

Dışarıdan gelen binlerce tarım işçisi Yozgat’ta çalışıyor

Çiçek, Yozgat’ta vatandaşların işsizlikten şikâyet etmelerine rağmen, kendilerine iş gösterilen işsiz gençlerin iş beğenmediklerini söyledi. Çiçek, bu konuda şunları söyledi:

“İş gösterildiğinde gençlerimiz iş beğenmemektedir. Bahar aylarıyla birlikte ilimize binlerce insan tarım alanlarında çalışmak için gelmektedir. Yozgatlı gençlerimiz ise bu işlerde çalışmamaktadır. Yine ilimizde yol inşaatları, TOKİ inşaatları, diğer kamu kurum ve kuruluşları tarafından ihale edilen inşaatlar bulunmaktadır. Bu inşaatların tamamında il dışından gelen insanlar çalışmaktadır. İşe ihtiyacı olan insan, her işte çalışabilir. Yozgat’ta birçok insanın, bir şekilde köylerden ve yurt dışından gelirleri bulunmaktadır. Bu sebeple gençlerimiz her işi beğenmiyor.”

1 köy hariç bütün köylere su bağlandı

Devletin bütün imkânlarını en ücra köşedeki vatandaşa kadar eşit bir şekilde ulaştırmaya çalıştıklarını belirten Vali Çiçek, KÖYDES Projesi sayesinde, 1 köy hariç bütün köylere şebeke suyu bağlandığını, köy yollarının asfalt çalışmalarının da hızlı bir şekilde devam ettiğini bildirdi. Çiçek, bu konuda şu bilgileri verdi:

İlçe yolları asfaltlanıp hizmete açılacak

“Ödeneğin yetmediği yerde İl Özel İdare kaynaklarından takviye yapabiliriz. Vatandaş katkısının olduğu köylerimizde kanalizasyon çalışmasına öncelik veriyoruz. Vatandaşın katkısı olduğu yerlerde sahiplenme ve koruma daha fazla oluyor. Kış mevsimi içerisinde dahi yolların altyapı çalışmaları sürdü. Şu an Yerköy-Yozgat arası, Akdağmadeni-Sorgun arasında çalışmalar devam ediyor. Mevsim asfalt atmaya müsait olduğunda, altyapısı tamamlanan Sorgun-Yozgat arasının asfaltı atılarak hizmete açılacak. Diğer taraftan Sorgun-Sarıkaya, Sarıkaya-Boğazlıyan arasının yine Özel İdare kaynakları ve Karayolları Kayseri Bölge Müdürlüğü’nün katkılarıyla bölünmüş yol olarak yapılması planlanmıştır. Bizim gayemiz, Yozgat’ın tüm köyleri ve ilçeler arası bağlantılarını en iyi şekilde sağlamaktır.”

(kaynak: kenthaber.com)