20 Nisan 2009 Pazartesi

Tarihi paraya dönüştürmenin yolları aranıyor

Ekonomik bakımdan kalkınmak için çareler arayan Yozgat, turizmi bir gelir kapısı hâline getirmeye çalışıyor. Bu çerçevede, göreve geldiğinden beri Yozgat’ın bütün ilçelerinin turizm potansiyelini araştıran Vali Amir Çiçek, geçen haftasonunu da Akdağmadeni ilçesinde incelemelerde bulunarak değerlendirdi.

Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesinde, tarihî bakımdan değer taşıyan yerlerin ortaya çıkarılması, muhafaza edilmesi ve turizme açılmasına yönelik projelendirme çalışmaları devam ediyor. Yozgat Valisi Amir Çiçek, Turizm Haftası münasebetiyle düzenlenen panele katılan akademisyenlerle birlikte, Akdağmadeni’nde incelemelerde bulundu.

Akademisyenler Akdağmadeni’nde

Vali Çiçek, Cumartesi günü Akdağmadeni’nde yaptığı inceleme gezisine, Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen panele konuşmacı olarak katılan Atatürk Kültür Dil ve Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Sadık Kemal Tural, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nihat Boydaş, Sanatçı-Yazar Bayram Bilge Tokel ve Ankara Bilişim Savcısı Dr. Hakan Kızılarslan’ı da götürdü. Akdağmadeni’nin tarihî yerlerinde yapılan inceleme gezisine, Akdağmadeni Kaymakamı Erhan Günay ile ilçe Belediye Başkanı Suphi Daştan da rehberlik ederek, bilgi verdiler.

Bakanlık Müsteşarı ile inceleme

Cumartesi gününü Akdağmadeni’ne ayıran Vali Çiçek, Pazar günü de Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Mehmet Habib Soluk ile birlikte Yozgat ile Yerköy ilçesi arasında inşaatı devam eden bölünmüş yolda inceleme ve denetimde bulundu. İncelemelerin ardından yapılan toplantıda ise, Yozgat’ın değişik yerlerinde yürütülen bölünmüş yol ve Karayollarına bağlı yol ağında devam eden çalışmalar değerlendirildi.

Kampus alanına çok amaçlı gölet yapılacak

Vali Çiçek daha sonra Bozok Üniversitesi kampus alanında yürütülen altyapı çalışmaları ve Atatürk Yolu’nda devam eden bölünmüş yol inşaatında incelemelerde bulundu.

Bu alanlardaki inceleme ve denetlemelere Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Gülümser, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muammer Yanık, Devlet Su İşleri ve Yozgat Belediyesi görevlileri de katılarak, Vali Çiçek’e bilgi verdiler.

Bozok Üniversitesi Kampüs alanında İl Özel İdaresi ve Devlet Su İşlerinin birlikte gölet projesi yürüttüklerini belirten Vali Çiçek, “Sulama ve diğer amaçlı kullanılması planlanan kampus alanındaki gölet için etüt çalışması İl Özel İdaresince yapılmıştır. Şimdi İl Özel İdaresi ve Devlet Su İşleri birlikte yürütecekleri bir çalışma ile projesini tamamlayıp gölet inşaatına başlanacak” dedi.