21 Nisan 2009 Salı

SP’li Karakoç: Başarısız olduk, istifa edeceğim

Saadet Partisi Boğazlıyan İlçe Başkanı Uğur Karakoç, 29 Mart seçimlerinde başarılı olamadıklarını belirterek, Mayıs ayında Yozgat’ta yapılacak olan Genişletilmiş İl Divan Toplantısı’nda İl Başkanına istifa dilekçesini sunacağını bildirdi.


Saadet Partisi (SP) Boğazlıyan İlçe Başkanı Uğur Karakoç, 29 Mart seçimlerinde aldıkları sonucun bir değerlendirmesini yaptı ve istifa kararı aldığını duyurdu.

Boğazlıyan Çağlayan gazetesinin haberine göre, “Bu seçimden kendimize ders çıkartmalıyız. Her ne kadar gücümüz nisbetinde çalıştıksa da sonuç ortada; seçimlerde başarılı olamadık” dedi.

Seçim döneminde yağmur-kar demeden çalıştıklarını belirten Karakoç, şunları söyledi:

Bayan adayımızla ilçemizin adını Türkiye’ye duyurduk

“Tabii ki seçime katılmak kadar sonuç da önemli ve biz siyasetçilerin seçim sonrasında kendimizi ve yönetimimizi hesaba çekmemiz lâzım geldiğine inanırım. Seçim süresinde yapılan çalışmalar seçmenler tarafından bilinmeli ve ona göre de oylarını kullandıkları partinin doğru yapıda olup olmadığını anlamalıdır ve seçmen kendisini de sorgulamalıdır. Parti olarak mutluyuz, huzurluyuz; çünkü her olumsuzluğa karşı mücadele ettik. Boğazlıyan’da hiçbir siyasî partinin cesaret gösteremeyeceği bir bayan adayla yarışa katıldık. İlçemizde bir şeylerin değişmesine öncülük ettik. Her şeyden önemlisi de Boğazlıyan ismini tüm Türkiye’ye duyurduk. 5 bin kişinin huzurunda ilçeleri temsilen Boğazlıyan adayı olarak Rabia Hanım konuşma yapmıştır; bu da ilçemiz için önemli bir olgu olsa gerek.”

Mayıs’ta istifa edeceğim

Karakoç, Mayıs ayında Yozgat’ta yapılacak olan Genişletilmiş İl Divan Toplantısı’nda İl Başkanına istifa dilekçesini sunacağını bildirdi.