9 Nisan 2009 Perşembe

Özel sektör haksızlığa uğradığını düşünüyor

Çamlık Galata Hotel’in sahibi Kenan Yılmaz, Yozgat’ta resmî kurumlar tarafından düzenlenen sosyal ve kültürel içerikli faaliyetler için genellikle Yozgat Turizm Otelcilik Meslek Lisesi’nin tercih edilmesinden rahatsız. Yozgat’taki matbaacılar da, baskı işlerinin başka şehirlerde yapılmasından şikâyetçi.

“Yozgat Haber” gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İnan Soyer, “El elin eşeğini türkü çağırarak arar” başlıklı yazısında, turizm, basın ve matbaa sektöründeki bazı rahatsızlıkları kaleme aldı.

İnan Soyer, konunun, matbaa sahibi olan-olmayan bazı gazetecilerle sohbet esnasında gündeme geldiğini belirtti.

Soyer’in yazdığına göre, Çamlık Galata Hotel’in sahibi Kenan Yılmaz, Yozgat’ta resmî kurumlar tarafından düzenlenen sosyal ve kültürel içerikli faaliyetler için genellikle Yozgat Turizm Otelcilik Meslek Lisesi’nin tercih edilmesinden rahatsız.

Çamlık Galata Hotel’in de bu tür organizasyonlara cevap verebilecek imkân ve kaliteye sahip olduğuna işaret eden Yılmaz, ‘tek adres’te ısrar edilmesini ‘haksızlık’ olarak nitelendiriyor. Yılmaz, “sanki kapımıza kilit vurmamız isteniyor” diyerek serzenişte bulunuyor.

Kenan Yılmaz, Bozok Üniversitesi Rektörlüğü tarafından yayınlanan üniversite dergisinin Kayseri’de basılıyor olmasını da aynı çerçevede değerlendiriyor.

Yılmaz, üniversite dergisinin Yozgat yerine Kayseri’de bastırılmasının, çok büyük sıkıntıları göğüsleyerek yayın hayatını sürdüren basın kuruluşlarına bir şekilde ‘çelme atılması’ olarak değerlendiriyor.

Yozgat Haber gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni İnan Soyer ise, derginin Yozgat’ta bir matbaada basılması hâlinde, diğer matbaalarda bir küskünlüğe sebep olabileceğine işaret ediyor. Soyer, kendisi Kayserili olan Rektör İnci Varinli’nin, derginin baskısını Kayseri’de yaptırıyor olmasının bu düşünceden kaynaklanmış olabileceğini ifade ediyor.