16 Nisan 2009 Perşembe

Bozdağ’dan Kart’a: İspatlamazsan müfterîsin

AK Parti Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, CHP Konya Milletvekili Atilla Kart’ın dün dile getirdiği AK Parti hakkındaki iddiaların iftira olduğunu belirterek, Kart’a iddialarını ispat etme çağrısında bulundu.

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, dün TBMM’de düzenlediği basın toplantısında özetle, “Deniz Feneri ve Yimpaş yapılanması içinde, kayıt dışı ve illegal yollardan AK Parti’ye para aktarıldığına dair bulgular var. AK Parti Yozgat Şefaatli ilçe teşkilatının, kara para ya da kayıt dışı para trafiğinin yönlendirilmesinde önemli bir rol üstlendiğine dair bilgiler tarafımıza ulaştı” şeklinde iddialarda bulunmuştu.

CHP’li Kart’ın bu iddialarına, AK Parti Grup Başkanvekili ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, yazılı bir açıklama ile cevap verdi.

Bekir Bozdağ, partisinin ve herhangi bir teşkilatlarının; yabancı devletlerden, uluslararası kuruluşlardan, Türk uyrukluğunda olmayan kişilerden, Deniz Feneri’nden, Yimpaş’tan hiçbir maddî yardım almadığını kaydetti.


İddialarını ispat etmezsen müfterîsin

Kart’ın bu açıklamalarının, partisine ve teşkilatlarına yönelik iftira olduğunu belirten Bozdağ, Kart’ı, partisine ve ilçe teşkilatına yönelik bu asılsız iddiasını ispatlamaya, elindeki bilgi, belge ve delili açıklamaya, yargı makamlarına vermeye davet etti. Bekir Bozdağ, “Aksi takdirde kendisi kamuoyu önünde müfterî durumuna düşeceği gibi, biz de kendisini müfterî ilân edeceğimizi buradan kamuoyuna ilân ediyoruz” dedi.

Bozdağ, AK Parti’nin hesaplarında şeffaflığı ve hesap verilebilirliği temel ilke edindiğini ifade etti. Partisinin bütün malî işlemlerini banka aracılığıyla yaptığını, partisinin malî tablolarının, partinin kurulduğu günden beri sürekli güncellenerek internet sitesinde yayınlandığını dile getiren Bozdağ, AK Parti’nin, bu konuda diğer partilere öncülük ettiğini ve Türk siyasî hayatında bir ilki gerçekleştirdiğini bildirdi.

İftiralar husumetin ürünü

AK Parti Grup Başkanvekili Bozdağ, Anayasa ve Siyasî Partiler Kanunu’na göre partisinin hesaplarının Anayasa Mahkemesi tarafından denetlendiğini belirterek, şunları kaydetti:

“Yaptığı denetimler sonucunda Anayasa Mahkemesi, partimiz gelir ve giderlerinin ve bu konudaki her tür işlemlerin, Anayasa ve Siyasi Partiler Kanunu’na uygun olduğuna karar vermiştir. Partimiz ve herhangi bir teşkilatımız bugüne kadar; yabancı devletlerden, uluslararası kuruluşlardan, Türk uyrukluğunda olmayan gerçek ve tüzel kişilerden, Deniz Feneri’nden, Yimpaş’tan hiçbir maddî yardım almamıştır. Bunun aksinin iddiası veya ileri sürülmesi, partimize dönük husumetlerin bir ürünü olup, tartışmasız bir iftiradır. Daha önce bu iftiralar, partimiz sözcüleri tarafından defalarca yalanlandığı halde, CHP’liler tarafından belli bir maksatla ve belli aralıklarla sürekli dile getirilmektedir. Şu bir gerçek ki; hiçbir iftira, çok tekrarlanmakla gerçek hâle gelmez ve getirilemez.”