29 Nisan 2009 Çarşamba

9 şehitten biri Yozgatlı Salih Akyürek

Diyarbakır’ın Lice ilçesi yakınlarında teröristlerin yola döşedikleri mayının patlaması sonucu şehit olan 9 askerden birisinin Yozgatlı Uzman Çavuş Salih Akyürek olduğu öğrenildi. Şehit Akyürek'in, Ankara’da oturan babası Şuayip ve annesi Sultan Akyürek, acı haberi duyunca fenalık geçirdi. Evli ve 2 çocuk babası şehidin Yozgat’ın Sorgun ilçesinde yaşayan yakınları, cenaze töreni için Ankara’ya gitti.

Şehitlerin isimleri ve memleketleri

Diyarbakır’ın Lice ilçesine bağlı Abalı köyünün yakınlarında teröristlerin yola döşedikleri patlayıcı, zırhlı askerî aracın geçişi sırasında infilâk etti. Patlamada, 2’si Uzman Çavuş, 7’si er olmak üzere, 9 asker şehit oldu. Şehitlerin isimleri ve memleketleri şöyle:

Uzman Çavuş Salih Akyürek (Yozgat)
Onur Görmez (Aydın-Çine)
Emrah Polat (Kars-Sarıkamış)
Erdal Oral (Kars-Kağızman)
Zeynel Direkçi (Gaziantep)
İlhami Hardal (Kilis)
Murat Çavdar (Trabzon-Maçka)
Mehmet Ali Karaduman (Manisa-Kula)
Miktat Beder (Trabzon-Arsin)

Şehit Akyürek’in babaevine ateş düştü

Teröristlerin mayınlı saldırısı sonucu şehit düşen 9 askerden biri olan 28 yaşındaki evli ve iki çocuk babası Uzman Çavuş Salih Akyürek’in Ankara’daki baba evinde matem yaşandı.

Şehit Salih Akyürek'in, Ankara’nın Çankaya İlçesi’ne bağlı Aşıkpaşa Mahallesi, Göktaşı Sokak’ta oturan babası Şuayip ve annesi Sultan Akyürek’e acı haber öğlen saatlerinde ulaştı. Market işletmecisi Şuayip Akyürek, iki oğlundan büyüğü Salih’in ölüm haberini işyerinde alınca fenalık geçirdi. Hemen evine getirilen Akyürek’e askerî sıhhiye ilk müdahaleyi yaptı.

Uzman Çavuş Salih Akyürek’in şehit olduğunun duyulmasıyla birlikte çok sayıda yakını baba evine akın etti. Akyürek ailesinin evine Türk bayrakları asıldı. Evin önünde bir ambulans hazır bekletildi.

Şehit düşen Uzman Çavuş Salih Akyürek, 11 yaşında bir kız ve 6 yaşında bir erkek çocuk babasıydı.

Akyürek’in yakınları Ankara’ya gitti

Diyarbakır’ın Lice ilçesindeki terörist saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Salih Akyürek’in Yozgat’ın Sorgun ilçesinde yaşayan yakınları, cenaze töreni için Ankara’ya gitti.

Uzman Çavuş Salih Akyürek’in (28) şehit olduğu haberini alan Yozgat’ın Sorgun ilçesi İncesu köyündeki dedesi Osman Kaya (65) ile anneannesi Gülhanım Kaya (63) büyük üzüntü yaşadı.

Şehidin dedesi ve anneannesi, özel otomobille Ankara’ya gitti.

Köyde oturan şehidin yakınlarından Ramazan Kızıl, Uzman Çavuş Akyürek’in yaklaşık 20 yıl önce anne ve babasıyla köyden ayrıldığını söyledi.

Köyde sadece dedesi ve anneannesinin kaldığını ifade eden Kızıl, onların da cenazenin defnedileceği Ankara’ya gittiklerini bildirdi.

Acı haberi duyarak köy meydanında toplanan vatandaşlar ise topluca Ankara’ya giderek cenaze törenine katılacaklarını söyledi.

Şehit Uzman Çavuş Salih Akyürek’in evli ve 2 çocuk babası olduğu öğrenildi.