22 Mart 2009 Pazar

RTV 66, başlattığı kampanyayla
Eroğlu üzerinden prim yapmaya mı çalışıyor?

Yozgat’ın mahallî televizyon kanalı RTV 66, 17 Mart’ta vefat eden eski AK Parti Yozgat İl Başkanı Metin Eroğlu’nun adının, onun katkılarıyla yapılmış olan alt geçide verilmesi için bir kampanya başlattı. RTV 66’nın bu kampanyasına bazı gazeteciler destek verirken, bazı gazeteciler ise bu girişimi eleştiriyor.

Yozgat Muhabir’e gelen mesajlarda ise; seçilemeyecek kadar bozuk görüntülerle kötü bir televizyonculuk yaptığı ileri sürülen RTV 66, Metin Eroğlu’nun ismi üzerinden prim ve reyting yapmaya çalışmakla suçlanıyor.


Eski AK Parti Yozgat İl Başkanı Metin Eroğlu, 13 Mart’ta, hızlı tren hattının temel atma töreni sırasında rahatsızlık geçirmiş, kaldırıldığı Yozgat Devlet Hastanesi’nde ilk müdahalesi yapıldıktan sonra Ankara’ya sevkedilmişti. Eroğlu, 17 Mart’ta, Ankara’da tedavi gördüğü hastanede vefat etmiş, 18 Mart’ta Yozgat’ta toprağa verilmişti.

Yozgat’ın mahallî televizyon kanalı RTV 66, Metin Eroğlu’nun adının, İl Başkanlığı döneminde onun katkılarıyla yapılmış olan alt geçide verilmesi için kampanya başlattı. Bu kampanyaya destek veren gazeteciler olduğu gibi, bunun isabetli bir girişim olmadığını düşünen gazeteciler de var.

İleri gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Yasin Nazım Kayhan, kampanyaya destek veriyor. Merhaba gazetesi yazarı Orhan Kalabalık ve Yozgat Haber gazetesi yazarı Gökhan Doğan ise, kampanyanın isabetli bir karar olmadığı görüşünde.

Kayhan: Çok anlamlı bir kampanya; destek veriyorum

“İleri” gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Yasin Nazım Kayhan, “Eroğlu’nun ardından” başlıklı yazısında, kampanyaya destek verdiğini şu cümlelerle dile getirdi:

“RTV 66, başlattığı kampanya ile, il başkanlığı yaptığı dönemde Köprülü Kavşak Projesi’nin tamamlanması için çaba sarf eden Metin Eroğlu’nun isminin bu kavşağa verilmesini istiyor. Çok anlamlı bulduğum bu kampanyaya ben de destek veriyorum. Memleketine her fırsatta hizmet etmek için çalışan Metin Eroğlu’nun ismi unutulmamalı, yaşatılmalı...”

Kalabalık: Adını alt geçide vermek ona kötülük olur

“Merhaba” gazetesinin yazarlarından Orhan Kalabalık ise, Eroğlu’nun isminin alt geçide verilmesinin ona iyilik değil kötülük olacağı görüşünde.

Kalabalık, “Eroğlu ismi yaşatılmalı” başlıklı yazısında RTV 66’nın başlattığı kampanyanın çok acele verilmiş bir karar olduğuna işaret ettikten sonra, Eroğlu’nun adının, Yozgat halkının pek de memnun kalmadığı bir alt geçide verilmesinin isabetli olmayacağını ileri sürdü. Kalabalık’a göre, Yozgat’ı kuzey ve güney olarak ayıran bu geçit, bir çok esnafın dükkânını kapatmasına sebep oldu. Kalabalık, “Böyle bir sorunlu geçide ‘Metin Eroğlu’ isminin verilmesi, adının yaşatılmasından ziyade olumsuz olarak göze çarpacaktır” diye yazdı.

Doğan: Eroğlu’nun ismi, ucube bir beton yığınına verilmemeli

“Yozgat Haber” gazetesinin yazarlarından Gökhan Doğan da, Eroğlu’nun adının alt geçide verilmesini doğru bulmuyor. Doğan, Eroğlu’nun vefatının hemen ardından ortaya atılan bu teklifin, inceden inceye düşünülmüş bir teklif olmadığı görüşünde.
Doğan, “Bilakis, rahmetlinin acısının baskın çıktığı esnada, bir şeyler yapmak telâşı içerisinde kararlaştırılmış ve gündeme taşınmış, iyi niyet girişiminden öte bir esprisi bulunmadığı kanaatindeyim” diye yazdı. Doğan, kampanyayı neden isabetli bulmadığını da şöyle açıkladı:

“Şehir estetiğinden çaldığıyla eleştirilen, şehir geçişine katkısıyla tartışılan bir ucube beton yığınına, ‘Metin Eroğlu’ ismi verilse ne olur, verilmese ne olur? Bence verilmemelidir. Metin Eroğlu ismi yaşatılacaksa, saygınlığına yakışır bir başka yapı, bir başka eser için düşünülmelidir.”

RTV 66, Eroğlu üzerinden prim yapmaya mı çalışıyor?

Bu konuda Yozgat Muhabir’e gönderilen bazı mesajlarda ise, RTV 66’ya yönelik tepki ve eleştiriler yer alıyor. Bu imzasız mesajlara göre, RTV 66’nın, Metin Eroğlu’nun ismi üzerinden prim ve reyting yapmaya çalıştığını düşünenler var. Bu mesajlardaki eleştiriler, özetle şöyle:

“RTV 66, merhum Metin Eroğlu’na bu kadar değer veriyordu da, ölmeden önce neredeydi? O ölünce mi aklı başına geldi? RTV 66, eğer gerçekten Eroğlu’nun adını yaşatmak istiyorsa, zaman zaman onun hakkında yayınlayacağı programlarla da bunu yapabilir.

Tabii önce bir televizyona benzemesi gerekir. Yozgat’tan doğru dürüst izlenemeyen, izlemeyi başaranların da sabahtan akşama kadar reklam ve müzikten başka bir şey göremedikleri bir televizyon kanalı, şimdi Metin Eroğlu üzerinden prim ve reyting yapmaya çalışıyor. Ayıptır. Samimi olalım.

RTV 66, gerçekten Yozgat’a hizmet etmek istiyorsa, birkaç programla televizyonculuk numarası yapmaktan vazgeçip, gerçekten televizyon kanalı olmaya çalışsın. O zaman, Eroğlu’nun da başkalarının da adını yaşatmak çok daha kolay olur. Hem, merhumun adını alt geçide vermek ne demek oluyor? Yani, adını alt geçide vermesek unutuvereceğiz, öyle mi?..”

2 yorum:

Adsız dedi ki...

bu rtv66 nasıl bir kanal ya gelişmek adına hiçbir şey yapmıyor. artık ilçe televizyonları bile uydudan yayın yaptığı halde rtv66nın bırakın web sitesini e-posta adresi bile yok. bu zihniyetle ancak böyle konularda kendilerine prim yapmaya çalışırlar..

Adsız dedi ki...

RTV66 yı ben izlemiyorum ve ona tv kanalı dememde imkansız haberleri habere reklamı reklema benzemeyen ses kutusu ketum bir iletişimsizlik kurumu
zaten izleyeni olduğunuda düşünemiyorum. yerel medya kanallarının bit çoğu uydu antenden yayınyapıyor. bizim rtv 66 çok daha uydurma olduğu için uydu kanalına bile girmeyi düşünmüyor sanırım.