24 Mart 2009 Salı

O Yozgat’ı, Yozgat da onu unuttu

22 Temmuz 2007 seçimlerinde AK Parti’den Yozgat milletvekili seçilip, 24 Eylül 2008’de partisinden istifa ederek Bağımsız Milletvekili olan Mehmet Yaşar Öztürk, Yozgat’ın yolunu unuttu. Yozgat halkı da, seçildikten sonra bir daha karşısına çıkmayan milletvekilini, hakkında konuşmaya bile değer bulmuyor.

15 Nisan 1967’de Yozgat’ın Sarıkaya ilçesine bağlı Karabacak Köyü’nde dünyaya gelen işletmeci ve işadamı Mehmet Yaşar Öztürk, 22 Temmuz 2007 Milletvekili Genel Seçimleri’nde AK Parti’den milletvekili adayı oldu. AK Parti Kurucu Üyesi Öztürk, dördüncü sıradan aday gösterildiği için partisine küstü; seçilemeyeceğini düşünerek, seçim sürecindeki çalışmalara da katılmadı.

Ancak, AK Parti Yozgat’ta 5 milletvekili çıkaracak kadar yüksek oranda oy alınca, ummadığı bir şekilde milletvekili oldu. Fakat, milletvekili olmasına rağmen, partisine olan küskünlüğünü sürdürdü.

Şener rüzgârına kapıldı

Mehmet Yaşar Öztürk’ün adı, AK Parti Hükümeti’nde Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcılığı yapmasına rağmen, partisine muhalif bir tavır sergileyen, 2007 seçimlerinde aday olmayıp “Yeni Oluşum Hareketi”ni başlatan eski Sivas Milletvekili Abdüllatif Şener’le birlikte anılıyordu.

24 Eylül 2008’de, TBMM Başkanlığına gönderdiği yazıda, “Gördüğüm lüzum üzerine, üyesi bulunduğum AK Parti’den istifa ediyorum. Gereğini arz ederim. Saygılarımla” diyerek, partisinden istifa etti.

Öztürk’ün istifası, bazı basın organlarında “Şener istifası” olarak yorumlandı. O günlerde basında, Öztürk’ün ardından başka bazı milletvekillerinin de istifa edecekleri, Şener’in de, bu istifa eden milletvekilleriyle Meclis’te grup kurmayı planladığı iddia edildi. Şener ise bu iddiaları yalanladı.

Oldukça çalkantılı bir dönemden sonra, siyasî dengeler değişti, planlar bozuldu. Ulusal medya desteğine rağmen, Abdüllatif Şener’in “Yeni Oluşum Hareketi” teşebbüsü gerçekleşmedi.

Yozgat’a gitmeyen Yozgat Milletvekili

Mehmet Yaşar Öztürk, Yozgat Milletvekili olmasına rağmen, Yozgat’a hiç gitmedi, seçmenlerinin karşısına hiç çıkmadı. O hâlâ (Bağımsız) Yozgat Milletvekili ama, Yozgat’ı çoktan unutmuş gözüküyor. Tabii, Yozgat halkı da onu unuttu. Onu Meclis’e gönderen seçmenler, seçildikten sonra bir daha karşısına çıkmayan milletvekilini, artık hakkında konuşmaya bile değer bulmuyor.

Hiç yorum yok: