20 Mart 2009 Cuma

Kalabalık: Yozgat halkı Bahçeli’ye ısınamadı;
MHP, Bahçeli yerine Çakır’ın posterlerini asıyor

Yozgat’ın mahallî gazetelerinden “Merhaba”nın köşe yazarlarından Orhan Kalabalık, Yozgat halkı MHP Genel Başkanı Bahçeli’ye ısınamadığı için, MHP Yozgat teşkilatının Bahçeli yerine Belediye Başkan Adayı Çakır’ın posterlerini kullandığını ileri sürdü.

18 Mart’ta yayınladığımız “AK Parti’de Erdoğan’ın posteri var, MHP’de Bahçeli’nin posteri yok” başlıklı haberimize, Merhaba gazetesi yazarı Orhan Kalabalık’tan değerlendirme geldi.

Yerinde bir hamle

Orhan Kalabalık, Merhaba’da yayınlanan “Dikkat çekenler” başlıklı köşe yazısında, MHP İl Başkanlığı ve seçim bürosunun dış cephelerinde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin posterlerinin bulunmayışının, MHP’nin bilinçli bir stratejisi olduğunu ifade ediyor.

Kalabalık’a göre, Yozgat halkı, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye pek ısınamadı ama AK Parti Genel Başkanı Recep Tayip Erdoğan’a ilgi gösteriyor.

Halkın genel başkanlarına olan soğukluğunu bilen MHP Yozgat teşkilatı da, seçim sürecinde Bahçeli yerine, “her kesimden oy alabilecek bir kişiliğe sahip olan” Belediye Başkan Adayı Mehmet Ali Çakır’ın posterlerini kullanıyor. Orhan Kalabalık, yazısında, MHP’nin bu tavrını “yerinde bir hamle” olarak değerlendiriyor.

Kalabalık’a göre, Çakır’ın particilikten çok kişilik yapısı dikkat çekiyor. Bu sayede MHP Yozgat’ta AK Parti Parti’nin karşısına alternatif olarak dikiliverdi.”

Yozgat’ta MHP’nin yükselişte olduğunu ileri süren Kalabalık, “Şunu açıkça ifade edebilirim ki, MHP'deki bu yükseliş Çakır’ın çalışmaları ve onu kişisel olarak tanıyanların verdiği destekle oluyor. Birçok kişi, MHP’li olmadığı halde seçimde oylarını, kişiliğini tanıdıkları için Mehmet Ali Çakır’a vereceklerini ifade ediyorlar” diye yazdı.

Bahçeli, meydanın gerisinde kaldı

Orhan Kalabalık, Bahçeli’nin 4 Mart’ta Yozgat’ta düzenlediği mitingi değerlendirdiği “MHP mitingi” başlıklı daha önceki bir yazısında da, Bahçeli’nin konuşmasının, meydanı dolduran kalabalığın heyecan ve coşkusunun gerisinde kaldığını ileri sürmüştü.

Siyami Yozgat: Ülkücüler Bahçeli’ye alışamadı

İleri gazetesi yazarı ve Sorgun Temsilcisi Siyami Yozgat da, 11 Mart’ta yayınlanan “Seçimi kimler konuşur” başlıklı yazısında; ülkücülerin, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye alışamadıklarını ve partiden uzaklaştıklarını öne sürmüştü.

Mermertaş: AK Parti, yarışta önde gidiyor

Merhaba gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Çetin Mermertaş, “AK Parti yarışta önde gidiyor” diye yazdı. Mermertaş, “Rüzgârın etkisi” başlıklı yazısında, tespitlerini şöyle ifade etti:

Seçimin sonucu belli

“Türkiye genelinde esen Başbakan Erdoğan rüzgârı, halkın bir yana kaymasına yetiyor. Yozgat da bu rüzgârın etkisi altında. Gelinen durum, Başbakan Erdoğan ile diğerlerinin bir yarışı gibi. AK kadroların bu rüzgârla birlikte çıkışa geçtiği bir süreç yaşanıyor açıkçası. Bu gerçeğin kabullenildiğini görmek, sonucu kesinleşmiş bir seçime doğru gidildiğinin ta kendisidir.”

Hiç yorum yok: