31 Mart 2009 Salı

Büyüksoy: AK Parti, aday belirlemede yaptığı hatalar yüzünden bazı belediyeleri kazanamadı

Girdiği her seçimde oylarını biraz daha artıran AK Parti, 29 Mart seçimlerinde oy kaybına uğradı. AK Parti’nin oylarındaki azalmanın en önemli sebeplerinden birisi olarak, aday belirleme sürecinde yapılan hatalar gösteriliyor.

Yozgat’ın mahallî gazetelerinden Merhaba’nın sahibi ve başyazarı Ahmet Büyüksoy, 29 Mart seçimlerinde AK Parti yönetiminin bu konudaki hatalarını yazdı.

Büyüksoy, “Takke düştü, kel göründü” başlıklı yazısında, kendisine çok güvenen AK Parti’nin, seçim sürecinde teşkilatlar bazında bâriz hatalar yaptığını, dostça yapılan uyarıları dikkate almadığını belirtti. Büyüksoy, yapılan hataları şöyle dile getirdi:

“Önce ilân edilen isimleri, ânî bir kararla geri çekme ihtiyacı duydular. Bir ileri, iki geri gittiler.

Yozgat’ta bir defa Milletvekillerimiz bir araya gelmediler. Bir masa etrafında toplanamadılar. Maalesef, aday adayları üzerinde mutabakat sağlanırken, ‘senin adayın, benim adayım’ gibi değerlendirmeler yapılarak kararlar alındı.

(…) Parti teşkilatları, milletvekilleri, birlik ve beraberlik görüntüsü veremediler.

(…) Boğazlıyan Merkezde CHP’nin önde olduğunu söylemiştim. Uzunlu’da Turan Koç’un, Ovakent’te de Ethem Murat’ın kazanacağını söylemiştim. Özler’de ise SP’den İzzet Karaca ile AK Partili aday Mehmet Fidancı’nın çekişmesi sonucu seçimi MHP adayı Salih Ekinci’nin kazanacağını söylemiştim.

Bir başka tespitim de, Belencumafakılı’da SP’den seçimi kazanan İhsan Telli’yi ve Ovakent’den de MHP’den seçimi kazanan Ethem Murat’ı AK Parti’den aday göstermediler.

Ovakent’de AK Parti, Dursun Kaplan’ın kazanamayacağını bile bile aday gösterdiler inadına bizim dostlar.

Kadışehri’nde, Saraykent’te, Çayıralan’da, Çekerek’te, Çandır’da, Boğazlıyan’da, Yenifakılı’da, aday adaylarının tespitinde yanlış tercihler yüzünden maalesef kaybedildi seçimler.”

Hiç yorum yok: