8 Ağustos 2008 Cuma

Saraykent kaplıca tesisleri yıkılıp
yerine modern tesisler yapılacak

Yozgat İl Genel Meclisi, Saraykent ilçesindeki kaplıca tesislerinin yıkılarak yerine Yozgat’ın turizm potansiyeline yakışır modern tesislerin yapılmasını kararlaştırdı.

Mülkiyeti Hazine’ye ait olan 33 bin 700 metrekare büyüklüğündeki arazi, Yozgat İl Özel İdaresi tarafından 1986 yılında 49 yıllığına kiralanmış, arzai üzerine yapılan motel, bay ve bayan yüzme havuzu inşa edilerek, bir işletmeciye kiraya verilmişti.

Ancak, yapılan inceleme sonucunda tesislerin işletmecisinin, tesisi verimli bir şekilde kullanamadığı, bakımsız kalan işletmenin sağlığa uygun olmayan bir hâle geldiği tesbit edildi. Hazırlanan raporda, tesisin yüzme havuzunun ve hususi banyolarının su borularının paslı, yerlerin çok pis ve insan sağlığına zarar verecek durumda olduğu kaydedildi. İl Özel İdaresi Komisyonu tarafından 16 Temmuz 2008’de hazırlanan bu rapor, İl Genel Meclisi’nin 8 Ağustos 2008’de yapılan toplantısında okundu.

Toplantıda, büyük bir tadilata ihtiyaç duyan kaplıca ve motellerin tadilatının yapılması yerine, yıkılıp, yerine Yozgat ve ilçeleri ile Yozgata komşu illerin istifade edeceği modern bir tesis yapılarak, yerli ve yabancı turizmine açılmasına oybirliğiyle karar verildi.

Hiç yorum yok: