31 Ocak 2013 Perşembe

Vali Yazıcı: Hükümet, Yozgat’a umduğumuzun
çok üstünde eğitim ödeneği tahsis etti

Yozgat eğitimine 66 milyon Lira
2013 yılı Yozgat’ın ilçeleri için eğitimde hamle yılı olacak. Sarıkaya, Yerköy, Boğazlıyan Akdağmadeni, Çayıralan ve Şefaatli ilçelerine okullar ve öğrenci pansiyonları yapılacak. Hükümet, eğitim yatırımları için genel bütçeden Yozgat’a 66 milyon Lira ödenek ayırdı.

“Umduğumuz ve beklediğimizin çok fevkinde bir rakamla karşılaştık” diyen Yozgat Valisi Abdülkadir Yazıcı, bu ödeneğin Yozgat’a gelmesine vesile olan Yozgatlı bürokrat ve siyasîlere teşekkür ettiğini söyledi.

Yozgat’a 66 milyon Lira ödenek

2013 yılı için Yozgat ilköğretim ve ortaöğretimine genel bütçeden 66 Milyon TL ödenek ayrıldı.

Ayrılan bu ödeneğin görüşülerek programa giren okulların süratli bir şekilde yapılması ve varsa sorunların belirlenmesi amacıyla Vali Abdulkadir Yazıcı başkanlığında düzenlenen toplantıya İlçe Kaymakamları, Milli Eğitim Müdürü, Çevre ve Şehircilik Müdürü, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve diğer ilgililer katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Abdulkadir Yazıcı, devam eden yatırımlar dışında 2013 yılı için yeni yatırım olarak hükümet tarafından Yozgat’a ayrılan bu payın önemli bir tutar olduğunu, bunun vaktinde ve en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, “Umduğumuz ve beklediğimizin çok fevkinde bir rakamla karşılaştık. İhaleye çıkılacak ana kadar ucu açık hiçbir işimizin kalmaması gerekiyor. Bunun için görevli arkadaşlarımız hiç zaman kaybetmeden harekete geçecekler. İşler tamamlanıncaya kadar mesai saatleri ile kendilerini sınırlamadan sürekli olarak çalışacaklar” dedi.

Bu yıl ilçelere okullar ve pansiyonlar yapılacak

Eğitim yatırımları hakkında bilgi verdi
Vali Yazıcı, 2013 yılı içerisinde devam eden veya genel bütçe dışından finanse edilen işler haricinde; Sarıkaya İlçesine bir adet Anadolu Öğretmen Lisesi ve 300 öğrencilik bir pansiyon, Yerköy İlçesine bir adet Anadolu Lisesi, 200 öğrencilik bir pansiyon ve bir adet spor salonu, Boğazlıyan İlçesine bir adet Anadolu İmam Hatip Lisesi ve 200 öğrencilik bir pansiyon, Akdağmadeni İlçesine bir adet Anadolu Ticaret Meslek Lisesi, 200 öğrencilik bir pansiyon ve spor salonu, Çayıralan İlçesine de bir adet İmam Hatip Lisesi ve 200 öğrencilik bir pansiyon, Şefaatli İlçesine ise 15 derslikli bir okul yapılacağını belirterek, bu ödeneğin ilimize gelmesine vesile olan Yozgatlı bürokrat ve siyasilere teşekkür ettiğini söyledi.

Vali Yazıcı, yaklaşık 5 saat süren toplantının sonunda şu değerlendirmede bulundu:

“İdareciler açısından Yozgat hizmet etmek için bulunmaz bir yer ve fırsat. Hizmet ederek huzurlu ve mutlu olalım. Gelecek nesillere ve çocuklarımıza bırakacağımız en büyük miras yapacağımız eserlerimizdir. En büyük yatırımın insana yapılan yatırım olduğunu biliyoruz ve bu bilinçle hareket ediyoruz. Bu nedenle 2013 yılı araziden gelmeden yoğun şekilde çalışacağımız bir yıl olacak. İnşaat sezonuna kadar yatırımların hazırlıklarını tamamlayıp yer teslimlerini yapacağız. Bu yatırımların tamamlanmasıyla ilimizde derslik ihtiyacımızın büyük bir kısmını gidereceğiz. Özellikle ilköğretimde tüm okullarımızda tekli eğitime geçmeyi hedefliyoruz.”

Hiç yorum yok: