18 Aralık 2012 Salı

Kabalı Meyve Bahçesi’ni Hakmar kiraladı

Sözleşme törenle imzalandı
Yozgat’ta 15 milyon Lira harcanarak gerçekleştirilen en büyük meyvecilik projesi olan ve 1’inci etapta 5 bin 640 dekar alanda kurulan Kabalı Meyve Bahçesi’ni artık Hakmar Tarım Ürünleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi işletecek. Meyve bahçesini  Hakmar adına Fahrettin Aksakal kiraladı.

Sözleşme imzalandı

“Kadışehri İlçesi Deveci Havzası Meyvecilik Entegrasyon Projesi” kapsamında Kadışehri ilçesine bağlı Kabalı Köyünde oluşturulan meyve bahçesi, imzalanan sözleşmeyle kiraya verildi.

1’inci etapta 5 bin 640 dekar alanda kurulan projenin kiraya verilmesi için hazırlanan sözleşme, Valilik Toplantı Salonu’nda imzalandı.

Kira sözleşmesini Vali Abdulkadir Yazıcı ve ilgili birim amirlerinin huzurunda Bozok Tarım Ürünleri Üretim Paketleme ve Ticaret A.Ş. adına Kadışehri Kaymakamı Lütfullah Ün ve Hakmar Tarım Ürünleri San. ve Tic.Ltd. Şti. adına Fahrettin Aksakal imzaladı.

İmzalar atıldıktan sonra konu hakkında açıklama yapan Vali Abdulkadir Yazıcı “Bilindiği üzere Kabalı Projesi’ne başta Sayın Başbakan Yardımcımız Bekir Bozdağ Beyin gayretleriyle 15 Milyon TL’ye yakın para harcandı. Bu Kabalı Köyü ve çevresi için büyük bir fırsat ve iltifattır. Arazi sahipleri garantili gelir sağladığı gibi, o yörede yaşayan vatandaşlarımız için de yeni ve cazip bir iş imkânı anlamına gelmektedir. Bu aşamadan sonra bizlerin bu projeyi ayakta tutup, yürütmemiz gerekiyordu. Çok önemli bir aşamayı da geride bıraktık. İnşallah yeni örnekleri ortaya çıkacaktır” dedi.

Hiç yorum yok: