28 Kasım 2011 Pazartesi

Şeker fabrikaları yarın özelleşiyor

Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ’ye ait Portföy-B ile Portföy-C şeker fabrikalarının bir bütün halinde portföy grupları olarak özelleştirme ihalelerinin nihai pazarlık görüşmeleri yarın yapılacak.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ’ye (Türkşeker) ait Portföy-B, Elazığ, Malatya, Erzincan ve Elbistan şeker fabrikaları ile Portföy-C; Kastamonu, Kırşehir, Turhal, Yozgat, Çorum ve Çarşamba şeker fabrikalarının bir bütün halinde portföy grupları olarak özelleştirme ihalelerinin nihai pazarlık görüşmelerinin yarın idarenin toplantı salonunda gerçekleştirileceği bildirildi.

24 Kasım 2011 Perşembe

Neşeli: Öğretmenler Günü’nde
kutlama mesajı değil, hakkımızı istiyoruz

Eğitim-Bir-Sen Yozgat Şube Başkanı Abdullah Neşeli, “Öğretmenler Günü’nde kutlama mesajı değil, hakkımızı istiyoruz” dedi.

Öğretmenler Günü münasebetiyle bir grup Eğitim-Bir-Sen üyesi, Cumhuriyet Meydanı’nda basın açıklaması yaptı.

“Öğretmenler açısından çok da kutlanacak bir durum olmaması nedeniyle, Öğretmenler Günü’nü kutluyoruz’ demeyi uygun bulmuyoruz” diyen Şube Başkanı Abdullah Neşeli, şunları söyledi:

Yozgat Savcısı Demir, Yargıtay Savcısı oldu

Anayasa Mahkemesi Raportörlüğüne ait atama kararları ile mesleğe kabullerine karar verilen adli yargı hakim ve Cumhuriyet savcılarının atanmalarına dair kararname, Resmi Gazete’nin bu günkü sayısında yayımlandı.

Yozgat Cumhuriyet Savcısı Muhammet Tayıp Demir, Yargıtay Cumhuriyet Savcılığı’na atandı.

(Yozgat Muhabir)

400 yataklı hastanenin ihalesi yapıldı

Yozgat’ta Sağlık Bakanlığı Kamu Özel Ortaklığı Daire Başkanlığı tarafından kurulacak 400 yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin ihalesi yapıldı.

400 Yataklı Yozgat Eğitim Araştırma Hastanesi, yapım işleri ile ürün ve hizmetlerin temin edilmesine yönelik açık eksiltme ihalesi yapıldı. İhaleyi, en avantajlı teklifi sunan Sıla. Bil. Eğt. İnş. Taah. Tic. Sağ. Hizm. Ltd. Şti. - Şentürkler Müh. İnş.Taah. Turizm ve Tic. A.Ş. - Medical Park Sağlık Hizmetleri AŞ. iş ortaklığı kazandı.

19 Kasım 2011 Cumartesi

Paravan şirketle 3 milyonluk vurgun yapmışlar

Gaziantep polisinin, aralarında Yozgat’ın da bulunduğu 12 ilde eşzamanlı olarak gerçekleştirdiği operasyonda, tarım sektörüyle ilgili paravan şirket kurarak devleti dolandıran 62 kişi yakalandı.

Sahte evrak düzenleyen ve devletin çiftçiye verdiği destek paralarını hortumlayan suç örgütünün, ilk belirlemelere göre 3 milyon Liralık vurgun yaptığı belirlendi. Bu rakamın 30 milyon Lira’ya kadar çıkabileceği belirtiliyor.

Başer: Kılıçdaroğlu’dan kazandığımız tazminatı Van’a ve Somali’ye yardım olarak göndereceğiz

AK Partili Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na açtıkları 20 bin liralık tazminat davasını kazandıklarını ve bu parayı Van ve Somali’deki yardıma muhtaç insanlara göndereceklerini söyledi.

Başkan Başer, Çapanoğlu Kent Park Sosyal Tesisleri’nde düzenlediği basın toplantısında, 2008 yılında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu aleyhine açtıkları 20 bin liralık tazminat davasının kendi lehlerine sonuçlandığını açıkladı.

15 Kasım 2011 Salı

Parti içi çekişme su yüzüne çıktı

Bir süredir siyasî kulislerde konuşulan AK Parti Teşkilatı içerisindeki çekişmeler su yüzüne çıktı.

19 Kasım Cumartesi günü yapılması beklenen AK Parti Merkez İlçe Kongresi öncesinde delege listesine alınmayan 7 il yöneticisinin AK Parti Genel Merkezi’ne giderek bir dizi görüşmelerde bulundukları, meselenin halledilmemesi hâlinde bu yöneticilerin istifa etmeyi düşündükleri öğrenildi.

Açıkgöz’den istifacılara rest

AK Parti Yozgat İl Başkanı Fahri Açıkgöz, “Merhaba Yozgat” gazetesine yaptığı açıklamada, geçen hafta içerisinde bazı partililerin kendisine istifa düşüncelerini ilettiklerini belirterek, “AK Parti, kişilerin değil milletin partisi. İstifa edecek arkadaşlara aldıkları karara saygı duyduğumu söyledim. Bizim için durmak yok, yola devam. Parti içerisinde bu tür yaklaşımların olması normal” dedi.

Sorgun Karakız Beldesi,
Hititlerin heykel atölyesiymiş

Yozgat’ın Sorgun İlçesi Karakız Beldesi’nde Hitit döneminde “Heykel atölyesi” olarak kullanıldığı tahmin edilen bölgede yapılması planlanan kurtarma kazılarına Kültür ve Turizm Bakanlığı onay verdi.

Sorgun İlçesi’ne bağlı Şahmuratlı Köyü’nün yakınındaki Kerkenes Dağı’nda tarihte ‘kayıp şehir’ olarak bilinen “Pteria Antik Şehir” kalıntılarını araştıran arkeologlar tarafından yapılan ön araştırmada, bölgenin Hitit döneminde heykel atölyesi olarak kullanıldığı tespit edildi.

13 Kasım 2011 Pazar

Boğazlıyanlı pancar üreticileri C kotası mağduru

Yozgat’ın en fazla pancar üretimi yapan ilçesi olan Boğazlıyan’da çiftçiler C kotası yüzünden pancarını kendi ilçelerinde bulunan şeker fabrikası yerine yaklaşık 70 kilometre uzaklıktaki Sorgun Şeker Fabrikası’na satmak zorunda kalıyorlar.

Boğazlıyan Şeker Fabrikası yönetiminden ‘C kotası pancarı ne olacak?’ sorusuna cevap bulamadıklarını öne süren Boğazlıyanlı pancar üreticileri, yönünü Sorgun’a çevirdi. C’ye girecek pancarını Sorgun’a satan Boğazlıyanlı çiftçiler, “Biz geçim derdindeyiz, yönetim seçim kazanma derdinde. Günlerdir C kotası konusunda bizleri oyalıyorlar. Şu kampanya döneminde bile muhatap bulamıyoruz. Pancarımızı C kotasına yok pahasına satıp, emeğimizi, alınterimizi heba etmeye hiç mi hiç niyetimiz yok. Emeğimizi, alın terimizi hiç kimse görmezden gelemez, çiftçiyi yok sayamaz. Yönetim bizleri ne zaman muhatap alacak?” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

12 Kasım 2011 Cumartesi

Şeker fabrikaları için 9 şirket yarışacak

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ’ye ait şeker fabrikalarının bir portföy grupları olarak özelleştirilmesi amacıyla açılan ihalede teklif veren şirketlerin listesini açıkladı.

Bazı şirketler, özelleştirilecek her iki grup fabrika için de teklif verirken, 2 portföy grubu için 9 ayrı şirketten toplam 13 teklif geldi.

Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ’ye ait Elazığ, Malatya, Erzincan ve Elbistan şeker fabrikaları ile Kastamonu, Kırşehir, Turhal, Yozgat, Çorum ve Çarşamba şeker fabrikaları için açılan özelleştirme ihalesinde son teklif alınma süresi dün tamamlandı.