28 Şubat 2009 Cumartesi

Yozgat’a İletişim Fakültesi geliyor

Başbakan Erdoğan’ın müjdesini Yozgat’ta verdiği, Bozok Üniversitesi bünyesinde İletişim Fakültesi ile Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yeksek Okulu kurulmasına dair Bakanlar Kurulu kararı resmî gazetede yayınlandı.

Müjdeyi Başbakan vermişti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 24 Şubat’ta Yozgat Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlediği mitingde, Yozgat’a eğitim alanında yapılan hizmetlere değinmiş, konuşmasında Yozgat’a İletişim Fakültesi kurulacağını da duyurmuştu. Erdoğan, şunları söylemişti:

“Bozok Üniversitesi’nde 6 Fakülte, 3 Enstitü, 3 Meslek Yüksek Okulu, Sağlık Yüksek Okulu, Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi de bu arada hizmete girdi. Mühendislik Mimarlık ile Fen Edebiyat Fakültelerimiz de eğitime başladı. Tıp, Ziraat, Eğitim Fakültelerimiz de öğretime açılacak. İletişim Fakültesi ile Turizm Meslek Yüksek Okulu kurulmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararını da imzaladık.”

Rektör Varinli: Hayırsever işadamlarına büyük görev düşüyor

Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, bu gelişmenin Yozgat açısından çok büyük bir kazanç olduğunu belirtti. Rektör Varinli, bu konuda şu değerlendirmede bulundu:

“Şimdi sıra bu Fakülte ve Yüksek Okul binalarının yapılması ve öğretim elamanlarının bulunmasına gelmiştir. Bina konusunda Yozgatlı hayırsever işadamları ve halkına büyük görevler düşmektedir. Yozgat halkının bu konuda üniversiteye gerekli desteği vereceğine inanıyor, yeni kurulan fakülte ve yüksekokulumuzun üniversitemize, ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.”

Yozgat Emniyet Müdürü Nalcı, Başbakan’ın korumasına “Terbiyesizlik etmeyin!” dedi mi?

“Yozgat Haber” gazetesi köşe yazarı Gökhan Doğan, Yozgat Emniyet Müdürü Ekrem Nalcı’nın, 24 Şubat’ta Yozgat’ta miting düzenleyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın koruma görevlilerine “Terbiyesizlik etmeyin kardeşim!” diye tepki gösterdiğini iddia etti. Ekrem Nalcı ise, Doğan’ın bu iddiasına dair henüz hiçbir açıklama yapmadı.

Yozgat’ta günlük olarak yayınlanan “Yozgat Haber” gazetesinin köşe yazarlarından Gökhan Doğan, 25 Şubat tarihli “Burası Yozgat, Şırnak değil” başlıklı köşe yazısında, Yozgat Emniyet Müdürü Ekrem Nalcı ile Başbakan Erdoğan’ın koruma görevlileri arasında tartışma yaşandığını ileri sürdü.

Doğan, Başbakan’ın korumalarının vatandaşları azarladığını, itelediğini ve “körelediğini”; korumaların bu tavrının Yozgat Emniyet Müdürü Ekrem Nalcı’yı da çileden çıkarttığını iddia etti. Doğan’ın iddiasına göre Nalcı, korumaları “Terbiyesizlik etmeyin kardeşim!” diye uyardı. Doğan, iddiasını şöyle ifade etti:

“Vatandaşa sahip çıkan ve korumaları ‘Terbiyesizlik etmeyin kardeşim’ şeklinde uyaran Nalcı’ya büyük densizlik yapıldı. Tutanak tutturmakla tehdit eden Koruma Müdürü cevabını almasına aldı ama, vatandaşa yönelik kötü muamele yine de son bulmadı.”

Ekrem Nalcı açıklama yapmayacak mı?

Gökhan Doğan’ın 25 Şubat tarihli yazısındaki bu iddiası hakkında Yozgat Emniyet Müdürü Ekrem Nalcı henüz herhangi bir açıklama yapmadı. Nalcı’nın bu konuda bir açıklama yapmayışının iddiayı doğrulamak anlamına geleceğine işaret edilirken, Nalcı’nın korumalarla tartışıp tartışmadığı ve “Terbiyesizlik etmeyin kardeşim” deyip demediği merak ediliyor.

Valilikten iş isteyen 117 kişiden 54’ü davete icabet etmedi, 7’si ise verilen işi beğenmedi

Yozgat Valiliği, Türkiye’nin pek çok şehrinde olduğu gibi Yozgat’ın da en büyük sıkıntılarından birisi olan işsizliğe ve yoksulluğa karşı vatandaşlarla bir araya gelerek çözüm üretmeye çalışıyor.


13 Şubat 2008 tarihinden bugüne kadar her Perşembe günü ihtiyaç sahibi Yozgatlılarla “Halk Günü” toplantılarında bir araya gelerek vatandaşların sıkıntılarını ve taleplerini dinleyen Yozgat Valisi Amir Çiçek, Yozgat İş Kurumu’nu devreye sokarak, işsizlere iş bulmaya çalışıyor.

Yozgat Valisi Amir Çiçek, geçen perşembe günü on dokuzuncusu yapılan Halk Günü toplantısında, Valiliğe yapılan iş talepleri hakkında bilgi verdi.

Vali Çiçek’in verdiği bilgiye göre:

- 13 Şubat 2008’den bugüne kadar yapılan 117 iş talebinden 112’si, Yozgat İş Kurumu tarafından işleme alındı.

- Başvuruları işleme alınanlardan 14’ü işe yerleştirildi. Bu kişilerden 5’i Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu’na bağlı kuruluşlardan Yaşlılar Özürlüler ve Rehabilitasyon Merkezi’nde, 2’si de özel sektörde işe başladı. İşe başlayan 14 kişiden 7’si ise Yozgat İş Kurumu tarafından işe yerleştirildi.

54 işsiz davete icabet etmedi; 7 işsiz ise verilen işi beğenmedi

- Yozgat İş Kurumu, iş başvurusu yapan 29 kişi için iş araştırması yapıyor.
- İş başvurusu yapanlardan 54 kişi, kendilerine yapılan davete icabet etmedi.
- İş başvurusu yapanlardan 7 kişi, kendilerine bulunan işi kabul etmedi.
- Halk Günü toplantısına katılıp iş talebinde bulunan 1 kişi meslek edindirme kursuna alındı.
- İş başvurusu yapanlardan 7 kişiye, verdikleri adres ve telefonlardan ulaşılamadı.

- 2009 yılı Ocak ayı içerisinde başvuruda bulunan 5 kişinin talebi işleme alındı, 1 kişiye özel sektörde iş bulundu. Müracaat eden diğer vatandaşların işlemleri devam ediyor.

Her Perşembe günü düzenlenen ve Vali Amir Çiçek’in başkanlık ettiği Halk Günü toplantılarının on dokuzuncusuna, Vali Yardımcısı Mustafa İngenç, Türkiye İş Kurumu İl Müdürü Şahin Altan ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Ahmet Korkmazyürek de katıldı.

27 Şubat 2009 Cuma

Saraykent ilçesi, hastanesine, kütüphanesine ve internet evine kavuştu

Yozgat’ın Saraykent ilçesi, bu gün yapılan açılışlarla bayram yaptı. Açılışını Vali Amir Çiçek’in yaptığı Devlet Hastanesi’ne kavuşan ilçe halkı, Halk Kütüphanesi ve İnternet Evi’ne sahip olmanın da mutluluğunu yaşadı.

Vali Çiçek, Karapınar Köyü’nde de devlet-vatandaş işbirliği ile yapılan Sağlık Evi ile Köy Düğün Salonunun açılışlarını yaptı.

Saraykent’e 15 kilometrelik sera alanı yapılacak

Yozgat Valisi Amir Çiçek, törende yaptığı konuşmada, ilçenin adına uygun olarak saray gibi bir yer olması için çalıştıklarını ifade etti. İlçeye yapılması düşünülen sera hakkında da bilgi veren Çiçek, şunları söyledi:

“Sarayket’in gelişimi için çok önemli olan organik tarım ve alternatif tarımı burada geliştirmek için çalışıyoruz. Bunun için de sondaj çalışmalarımız devam ediyor. Sondaj çalışmalarından olumlu sonuç aldığımızda Saraykent İlçesi ile kaplıca mevkii arasında bulunan on beş kilometrelik bölümü sera alanı olarak düzenlemeyi planlıyoruz”

Türk Telekom 20 bilgisayar bağışladı

Vali Çiçek daha sonra Halk Kütüphanesi ve İnternet Evinin açılışını yaptı. Alt katında Türk Telekom tarafından bağışlanan yirmi adet bilgisayar ve bir adet yazıcı, üst katındaki kütüphanesinde ise yaklaşık beş bin kitabın bulunduğu Halk Kütüphanesi ve İnternet Evi’ni gezen Vali Çiçek, açılışa katılan vatandaşlara Yozgat Valiliği’nin İnternet Sitesi hakkında da bilgisayar üzerinde uygulamalı olarak bilgi verdi.

Kütüphane ve İnternet Evi’nden sonra Saraykent Devlet Hastanesi’nin açılını yapan Çiçek, ilçeye kazandırılan bu hizmetten dolayı kendisine teşekkür eden hasta ve hasta yakınları ile de sohbet etti.

Karapınar Köyü’nün mutlu günü

Saraykent ilçesinden Karapınar Köyü’ne geçen Vali Çiçek, burada da devlet-vatandaş işbirliği ile yapılan Sağlık Evi ile Köy Düğün Salonu’nun açılışını yaptı.

Köy Düğün Salonu’nda vatandaşlara hitaben bir konuşma yapan Çiçek, şunları söyledi:

“Bir memleketin büyüyüp gelişebilmesi için kalkınmanın köylerden başlaması gerekmektedir. Bizde bunun bilincinde olduğumuz için, köylerimizin her yönden kalkınması için, var gücümüzle çalışıyoruz. Karapınar Köyü’nde devlet-vatandaş işbirliğinin güzel bir örneğini gördük ve mutlu olduk.”

Vali Çiçek, Karapınar Köyü İlköğretim Okulu’nu da ziyaret ederek, okul yöneticilerinden bilgi aldı.

Sosyal yardımlara “seçim rüşveti” diyen CHP, Yozgat’ta fakirlere para yardımı vaad etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Türkiye genelinde AK Parti’nin yoksul vatandaşlara yaptığı yardımları “halka seçim rüşveti vermek” ve “sadaka dağıtmak” şeklinde nitelendirip eleştirirken, CHP Yozgat Belediye Başkan Adayı Kadim Doğan, 29 Mart’ta başkan seçilmesi hâlinde, belediyenin tesbit edeceği fakirlere para yardımı yapma vaadinde bulundu. Doğan, “Amacım, yoksul insanlara sosyal belediyecilik anlayışımız gereği sahip çıkmak” dedi.

Kadim Doğan, daha önce Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer’in dile getirdiği bir vaadi de aynen tekrarladı: “Musabeyli projesi tamamlandıktan sonra da Yozgatlıya suyu en ucuz şekilde satacağım.”

26 Şubat 2009 Perşembe

Erdoğan, DTP’nin Yozgat tuzağına düşmedi

Zaman gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Ünal, DTP Genel Başkanı Ahmet Türk’ün, Başbakan Erdoğan Yozgat’a giderken Meclis kürsüsünden Kürtçe konuşarak, Erdoğan’ı özellikle Yozgat’ta kendisine cevap vermeye tahrik ettiğini ileri sürdü.

DTP’nin AK Parti korkusu

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Genel Başkanı Ahmet Türk, geçen Salı günü Meclis’teki grup toplantısında konuşmasının bir bölümünü Kürtçe olarak yaptı. DTP’nin, AK Parti’nin Diyarbakır mitinginde on binlerce Diyarbakırlıyı miting meydanına toplamasından dolayı telâşa kapılarak, Kürt kimliği üzerinden oy toplamak için böyle bir provokasyon yaptığı belirtiliyor.

DTP, Yozgat üzerinden provokasyon yapmak istedi

Zaman gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Ünal, Türk’ün bu provokasyonunun Yozgat’a yönelik tarafına da dikkat çekti. Ünal, “DTP'nin derdi ne?” başlıklı yazısında, bu konuda şöyle yazdı:

“Türk'ün Kürtçe konuştuğu saatlerde Başbakan Erdoğan Yozgat mitingi için Ankara’dan yola çıkmak üzereydi. Yozgat, milliyetçiliği ile öne çıkmış bir şehir. Belli ki Türk, Erdoğan’ı tahrik etme amacı da güttü. Yozgat’ta vereceği cevabın Güneydoğu’da AK Parti’nin aleyhine, DTP’nin lehine sonuç vereceğini hesaplamamış olamaz.”

Erdoğan tuzağa düşmedi

Başbakan Erdoğan, Yozgat mitinginde DTP Genel Başkanı Ahmet Türk’e cevap vermedi. Erdoğan’ın Yozgat’ta Türk’e tepki göstermesinin DTP’nin işine yarayacağı ancak Erdoğan’ın bu tuzağa düşmediği ifade ediliyor.

Erkılıç ve Kurban, “ayrıcalıklı” olmayan hizmeti “hizmet” olarak kabul etmiyor

İleri gazetesi yazarları Seda Erkılıç ve Evren Kurban, hükümetin Yozgat’a getirdiği hizmet başka illere de götürülmüşse, bu hizmeti “hizmet” olarak kabul etmiyorlar. Gazeteciler açıkça “ayrıcalık” istediklerini yazıyorlar.

Yazarlar, bu taleplerine gerekçe olarak da, önceki seçimlerde AK Parti’ye verilen yüksek orandaki oyları gösteriyorlar.

Yazarlar, Yozgat’a “ayrıcalık” istiyorlar

İleri gazetesi Yazı İşleri Müdürü Seda Erkılıç, “Bu gün büyük gün” başlıklı yazısında, Yozgat’a üniversite kurulmuş olmasını değerlendirirken, sadece Yozgat’a değil başka pek çok ile daha üniversite kurulduğunu belirtip, bunun sadece Yozgat’a yapılmış bir yatırım veya ‘ayrıcalık’ olmadığını yazdı. Erkılıç, Yozgat’a yapılan ya da yapılmakta olan duble yolları, barajları, hızlı tren hattını ve getirilen doğalgaz hizmetini de aynı şekilde değerlendirip, “Bunlar da tek Yozgat’a yapılmış bir yatırım veya ayrıcalık değil hiç biri” dedi.

Aynı gazetenin bir başka yazarı Evren Kurban da, “Yarın hesap göreceğiz” başlıklı yazısında, Yozgat’a getirilen toplu konut, adliye sarayları, üniversite, doğalgaz, duble yollar gibi bazı hizmetleri, başka illere de götürülmüş hizmetler olduğu için yetersiz buldu. Kurban, “Bu çalışmalar ülkenin dört bir yanında gerçekleştirildi. Peki Yozgat’ı önemseyen Başbakan, Yozgat’a harici olarak ne verdi?” diye sordu.

Sorgun, Jeotermal Sera’dan Rusya’ya yılda 500 ton ürün ihrac edecek

Yozgat’ın Sorgun ilçesinde kurulacak olan 10 dönümlük Jeotermal Sera’da, yılda 500 ton ürün alınması bekleniyor. 70 kişiye iş imkânı sağlayacak olan Jeotermal Sera’dan elde edilecek olan ürün, Hollanda tarafından Rusya’ya ihrac edilecek.

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde kurulması planlanan “Jeotermal Sera”nın ortaklarından Lütfü Altan, yaptığı açıklamada, termal tesislerin yakınında inşa edilecek olan seranın bölgede bir ilk olduğunu belirtti.

İlk domates fidesi 26 Nisan'da dikilecek

Altan, ilk etapta 10 dönümlük bir alanın kapatılacağını, Haziran ayının sonlarına doğru ikinci 10 dönümlük alanın da kapatılacağını bildirdi. Altan, “Üzeri kapatılan 10 dönümlük serada herhangi bir aksilik olmaması durumunda ilk domates fidesini 26 Nisan’da dikeceğiz. Haziran ayının ortalarına doğru da ilk ürünü alacağız. Jeotermal ile ısıtılacak olan seramız dünya standartlarında olup, bilgisayar teknolojisine sahip olacak” dedi.

Son teknoloji ile donatılmış bir serayı Yozgat’a kazandırmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu dile getiren Altan, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

70 kişiye iş imkânı

“Toplam 20 dönümlük alana kurulacak olan seramızda 70 kişi istihdam edilecek. Bilgisayar teknolojisi ile donatılacak olan seramızda en son tekniklerle topraksız tarım uygulaması yapılacak olup, toprak yerine perlit kullanılacaktır. Damla sulama sistemiyle su kullanımı en aza indirilip, çok kaliteli ürün elde edilecektir. Yapacağımız uygulamalarda hormon kullanılmayacak, dünya standartlarında ürün yetiştirilecektir. Dönüm başına 50 ton ürün almayı hedeflediğimiz serada yetiştirilecek olan ürünler Hollanda firması tarafından Rusya’ya ihrac edilecektir.”

Altan, toplam 1.2 milyon Liraya mal olacağı hesaplanan serada yıllık 500 ton civarında ürün alacaklarını kaydetti.

25 Şubat 2009 Çarşamba

Erdoğan’da MHP endişesi mi var?

Başbakan Erdoğan’ın, Yozgat mitingine katılan vatandaşlardan, mitingden sonra AK Parti’yi yakınlarına anlatmalarını isterken “Gevşek tutmayın, hafife almayın haa!..” uyarısında bulunması, ‘Erdoğan’da MHP endişesi mi var’ sorusunu gündeme getirdi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın 24 Şubat’taki Yozgat mitingine katılan vatandaşlara yaptığı bir uyarı dikkat çekti. Meydanı dolduran kalabalıktan, mitingten sonra çevrelerindeki insanlara AK Parti’yi tatlı dille, güzellikle anlatmalarını isteyen Erdoğan, şunları söyledi:

“Diyeceğiz ki, ‘Bak, 29 Mart önemli’. Gevşek tutmayın, hafife almayın haa… Bu işi sıkı tutacağız. Niçin? Çünkü, gerek MHP, gerekse CHP, bunlar ‘29 Mart’ta acaba bayram edebilir miyiz’ diye düşünüyorlar. Ben inanıyorum ki, onlara siz sandıkta farklı bir ders vereceksiniz.”

MHP’li seçmenler, Başbakan Erdoğan’ın bu uyarısını, Yozgat’ta MHP’nin yükselişinin farkında olduğu ve tedbir alma ihtiyacı duyduğu şeklinde yorumluyor.

Bahçeli, 4 Mart’ta Yozgat’ta

Bu arada, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, Mersin, Çorum ve Çankırı’dan sonra 4 Mart’ta Yozgat’ta miting düzenleyeceği açıklandı.

Bahçeli Yozgat’ı listeye dahil edecek mi?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 4 Ocak’ta Ankara adaylarının tanıtım töreninde yaptığı konuşmada, 29 Mart seçimlerinde belediye başkanlıklarının mutlaka kazanılmasını istediği illeri sıralamış ancak Yozgat’ın adını telâffuz etmemişti.

Bahçeli’nin mutlaka istediğini söylediği iller arasında Yozgat’ın yer almaması, ‘Bir zamanlar “MHP’nin kalesi” olarak anılan Yozgat, gözden çıkarıldı mı’ sorusunu gündeme getirmişti.

Bahçeli’nin mutlaka istediği iller

Bahçeli, konuşmasında, ‘milliyetçilik gereği alınması gereken belediyeler’ olduğunu belirterek, bu illeri şöyle sıralamıştı:

“Bunlardan birincisi Ahlat’tır, ikincisi Malazgirt’tir, üçüncüsü Konya’dır, dördüncüsü Bursa’dır, beşincisi Edirne’dir, altıncısı İstanbul’dur. Cumhuriyet dönemindeki çizgi Samsun’dur, Amasya’dır, Sivas’tır, Erzurum’dur ve Ankara’dır."

Yozgat medyasına fakülte desteği geliyor
Mahallî basın bu haberi duymuyor

Başbakan Erdoğan, Yozgat Bozok Üniversitesi bünyesinde İletişim Fakültesi kurulacağını duyurdu. İletişim Fakültesi’nin Yozgat medyasının gelişip güçlenmesine büyük ölçüde katkı sağlayacağı belirtiliyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 24 Şubat’ta Yozgat’ta düzenlediği mitingte, eğitim alanında gerçekleştirilen hizmetleri de sıraladı. Erdoğan, şunları söyledi:

Bakanlar Kurulu kararını imzaladık

“Bozok Üniversitesi’nde 6 Fakülte, 3 Enstitü, 3 Meslek Yüksek Okulu, Sağlık Yüksek Okulu, Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi de bu arada hizmete girdi. Mühendislik Mimarlık ile Fen Edebiyat Fakültelerimiz de eğitime başladı. Tıp, Ziraat, Eğitim Fakültelerimiz de öğretime açılacak. İletişim Fakültesi ile Turizm Meslek Yüksek Okulu kurulmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararını da imzaladık.”

Yozgat basını, İletişim Fakültesi haberini duymadı

Yozgat’a İletişim Fakültesi kurulması, Yozgat’ta yayın yapan mahallî basın kuruluşlarını da yakından ilgilendiriyor. İletişim Fakültesi’nden mezun olacak kişilerin, vasıflı eleman sıkıntısı çeken mahallî basını bu sıkıntıdan kurtaracağına işaret ediliyor. Ayrıca Fakültenin, Yozgat medyasının habercilik açısından kalite kazanmasına önemli ölçüde katkı sağlayacağı ifade ediliyor.

Ne var ki, Yozgat’taki basın kuruluşları için son derece önemli olan bu gelişme, mahallî basın tarafından adeta duyulmadı, görülmedi.

Basının anlaşılmaz tavrı

Bu arada, Yozgat’a İletişim Fakültesi kurulması daha önce gündeme geldiğinde, bazı Yozgat gazetelerinin buna karşı çıktıkları hatırlatılıyor. İstifade edilmesi hâlinde Yozgat basınının kalitesinin yükselmesine katkı sağlayacak olan İletişim Fakültesi’ne bazı gazetecilerin karşı çıkmalarına bir anlam verilemiyor.

Cumhuriyet Meydanı, haberimizi doğruladı

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın 24 Şubat’ta Yozgat Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlediği mitinge, şiddetli kar yağışı ve soğuğa rağmen, binlerce Yozgatlı katıldı. Miting alanında toplanan kalabalık, “Yozgat, yoksulluğun suçunu hükümette görmüyor” başlıklı haberimizi doğrulayan bir belge oldu.

Yozgat Muhabir, 18 Şubat’ta “Yozgat, yoksulluğun suçunu hükümette görmüyor” başlıklı bir haber yayınlamıştı. Haberde, Yozgat gazetelerinin köşe yazarlarının bir çelişkisine işaret ediliyordu:

Bu köşe yazarlarına göre, Yozgat’ın yoksulluğunun sebebi, hükümetin Yozgat’a yatırım yapmayışıydı. Oysa aynı köşe yazarları, Yozgat’ta 29 Mart seçimlerini AK Parti’nin kazanacağına kesin gözüyle bakıldığı için, seçim sürecinin hareketsiz ve sönük geçtiğini yazıyorlardı. Yozgat Muhabir, bu tespitlerden şu sonucu çıkarmıştı: “Yozgat, yoksulluğun suçunu hükümette görmüyor.”

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın 24 Şubat’ta Yozgat Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlediği mitinge, şiddetli kar yağışı ve soğuğa rağmen, binlerce Yozgatlı katıldı. Miting alanında toplanan kalabalık, “Yozgat, yoksulluğun suçunu hükümette görmüyor” başlıklı haberimizi doğrulayan bir belge oldu.

Maaş alamayan KARDEMİR işçileri işi bıraktı

Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) AŞ müteahhit firmasında çalışmak üzere, aralarında Yozgat’ın da bulunduğu çeşitli illerden gelen 18 işçi, 6 aydır maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle işi bıraktı. 18 işçi, kaldıkları fabrikaya ait atıl binadan da çıkarıldıklarını öne sürdüler.

İşçiler, gazetecilere yaptıkları açıklamada, kendilerine 6 aydır 50-100 TL ödediklerinden ailelerine para gönderemediklerini ve perişan durumda olduklarını söylediler.

Maaşlarının ödenmesi konusunda müteahhit firma yetkilileri ile yaptıkları görüşmelerde tehdit edildiklerini öne süren işçiler, şunları söyledi:

“Cumhuriyet Savcılığı’na, Kardemir AŞ Genel Müdürüne dilekçe verdik; ama kimse sıkıntımızı çözmediği gibi kaldığımız yerden de attılar. İlk başta yemek fabrikadan denildi, sonra önümüze 17 bin TL'lik yemek faturası konuldu. Herkes bize sırt çevirdi, şimdi ne yaparız, nerede kalır, ne yer ne içeriz bilmiyoruz. Türkiye’de inşaatçılık böyle işte, bizler sahipsiziz.”

24 Şubat 2009 Salı

Erdoğan: Son manşeti Yozgatlılar atacak

Başbakan Erdoğan, medyanın yalan ve yanlış olduğunu ileri sürdüğü haberlerine tepki gösterdiği Yozgat konuşmasında, “29 Mart’a kadar manşetleri medya atacak ama 29 Mart’ta son manşeti bu millet atacak, Bozok yaylasının evlâtları atacak” dedi. Erdoğan, Yozgat Belediye Başkanı ve adayı Yusuf Başer’e destek istedi. Erdoğan, “Gelin, 29 Mart’ta mührü AK Parti’ye hep birlikte basalım” çağrısı yaptı.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayip Erdoğan, on altıncı seçim mitingini, yedinci kez geldiği Yozgat’ta yaptı. Şiddetli kar yağışı ve soğuğa rağmen Cumhuriyet Meydanı’nı tıklım tıklım dolduran Yozgatlılara hitab eden Erdoğan, mitingin ardından TOKİ konutlarının anahtar teslim törenine katıldı.

23 Şubat 2009 Pazartesi

Millî Emlâk Müdürlüğü’ne İdris Levent getirildi

Yozgat Millî Emlâk Müdürlüğü görevine, daha önce Gaziantep Defterdarlığı’nda Millî Emlâk Müdür Yardımcısı görevinde bulunan İdris Levent getirildi.

Yozgat Defterdarlığı’nın web sitesinde yapılan duyuruda, İdris Levent’in 23 Şubat 2009 tarihinde göreve başladığı kaydedildi.

Yozgat’ın 4 ilçesine yüksek okul açılacak

Bozok Üniversitesi’ne bağlı olarak Yozgat’ın Sorgun, Boğazlıyan, Yerköy ve Sarıkaya ilçelerine Meslek Yüksek Okulu açılması için Yüksek Öğretim Kurulu’ndan (YÖK) onay çıktı.

Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, ilçelerine kurulacak olan yüksek okulun temelinin bu yıl içinde atılacağını söylerken, AK Parti Yozgat Milletvekili Abdülkadir Akgül, Sarıkaya’ya açılacak olan yüksek okulun temelinin atılması için, Sarıkayalıların 500 bin TL toplamaları gerektiğini söylüyor. Boğazlıyan’a kurulacak olan yüksek okulun temeli ise geçen yıl atılmıştı.

22 Şubat 2009 Pazar

Yozgat’ta 13 partinin adı var, adayı yok

Yozgat’ta temsil edilen 19 siyasî parti bulunuyor. Ancak, bu 19 partiden 13’ü, Yozgat’ta belediye başkanlığı için aday çıkaramadı. Bu partiler arasında, Anavatan Partisi ile Büyük Birlik Partisi de yer alıyor. Muhalefetin AK Parti’ye karşı ortak aday çıkarma teşebbüsü ise gerçekleşmedi. MHP’nin Yozgat’ta oy oranını artıracağı ileri sürülüyor. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayip Erdoğan, seçim mitingleri kapsamında 24 Şubat’ta Yozgat’a geliyor.

Anavatan’a ne oldu?

Siyasi partiler, 29 Mart 2009 Pazar günü yapılacak olan Mahallî İdareler Genel Seçimleri’ne dair aday listelerini il Seçim Kurullarına teslim etti. Yozgat’ta temsil edilen 19 siyasî partiden sadece 6’sı belediye başkan adayı çıkarabildi. Yozgat’ta aday çıkaramayan partiler arasında, Anavatan Partisi gibi vaktiyle iktidar olmuş bir partinin de yer alması dikkat çekiyor.

Yazıcıoğlu Yozgat’ta, BBP’nin adayı yok

Büyük Birlik Partisi de, Yozgat’ta aday çıkaramayan partiler arasında yer alıyor. BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, 17 Şubat’ta Yozgat’ın Yerköy ilçesinde aday tanıtım toplantısına katılmış, Yerköy Belediye Başkan Adayı Ali Rıza Arslan ve Meclis Üyelerini partililere tanıtmıştı.

Aday çıkarabilen partiler

Yozgat’ta 29 Mart seçimleri için, Adalet ve Kalkınma Partisi Yusuf Başer’i, Milliyetçi Hareket Partisi Mehmet Ali Çakır’ı, Saadet Partisi Ahmet Koçak’ı, Demokrat Parti Davut Can’ı, Bağımsız Türkiye Partisi Abdullah Güngör’ü, Cumhuriyet Halk Partisi ise Kadim Doğan’ı aday gösterdi. Bekir Korkmaz ise, Bağımsız olarak aday oldu.

Aday çıkaramayan partiler

Oy pusulasındaki sıralamaya göre, Yozgat’ta aday çıkaramayan partilerin isimleri şöyle:

Anavatan Partisi, Liberal Demokrat Parti, Demokratik Sol Parti, Demokratik Toplum Partisi, İşçi Partisi, Hak ve Özgürlükler Partisi, Büyük Birlik Partisi, Barış ve Demokrasi Partisi, Millet Partisi, Özgürlük ve Dayanışma Partisi, Türkiye Komünist Partisi, Emek Partisi, Halkın Yükselişi Partisi.

Ortak aday fiyaskosu

Demokrat Parti Yozgat İl Başkanı Kıyasi Başgül, aday belirleme çalışmalarının başladığı günlerde yaptığı açıklamada muhalefete, AK Parti’ye karşı ortak aday belirlemeye çağrısı yapmıştı. Başgül, “Ortak aday çıkarmazsak belediye başkanlığını yine AK Parti kazanacak” demiş, Yozgat’ta aday bulunamaması hâlinde “dışarıdan” bir aday bulunup Yozgat’a getirilmesi teklifinde bulunmuştu. ‘Ortak aday’ çıkarma çalışmalarında eski Yozgat Belediye Başkanlarından Mehmet Erdemir’in ismi öne çıkmış ancak bir netice alınamamıştı.

Çakır seçim turlarında

Bu arada, AK Parti’nin Yozgat’taki en büyük rakibi durumundaki MHP’nin Yozgat Belediye Başkan Adayı Mehmet Ali Çakır, seçim çalışmalarını hızlandırarak sürdürüyor. Halkla birebir görüşmeler yapan Çakır, Yozgat’ın mahallî gazetelerine de ziyaretlerde bulunuyor. Çakır’ın, ekonomik sıkıntılar içerisinde kıvranan ve çalışanların maaşlarını ödemekte zorlanan Yozgat Belediyesi’nin arsa satışları üzerinden muhalefet yaptığı belirtiliyor.

Erdoğan 24 Şubat’ta Yozgat’a geliyor

Diğer taraftan, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayip Erdoğan, seçim mitingleri kapsamında 24 Şubat’ta Yozgat’a gelecek. Başbakan Erdoğan’ın Yozgat mitinginde sergileyeceği performansın, Yozgat’taki kararsız seçmenler açısından önemli olduğu ifade ediliyor. Başbakan Erdoğan’ın, ekonomik sıkıntılar içerisinde oldukça zor günler geçiren Yozgat’ta söyleyecekleri, Yozgat halkı tarafından da merak ediliyor.

Şefaatli’den STV’ye ziyaret

Yozgat’ın Şefaatli ilçesinden bir grup esnaf, Samanyolu Televizyonu’na (STV) ziyarette bulundu.

Şefaatli’de ticarî faaliyette bulunan değişik mesleklere mensup bir grup, Merkezi İstanbul’da bulunan STV ve bünyesindeki yayın kuruluşlarını ziyaret etti.

Şefaatlili ziyaretçiler, STV’nin yanı sıra, STV bünyesinde yayın yapan Burç FM, Samanyolu Haber Radyosu ve Dünya Radyo stüdyolarını da gezerek, yayınlar hakkında bilgi aldı.

21 Şubat 2009 Cumartesi

MHP’den miting gibi açılış

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Yozgat teşkilâtının seçim karargâhının açılışı, partililerin yoğun ilgisi sebebiyle adeta mitinge dönüştü.

MHP seçim karargâhı, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Mehmet Ekici ile Belediye Başkan Adayı Mehmet Ali Çakır’ın da katıldığı coşkulu bir törenle açıldı. Partililerin yoğun ilgisi sebebiyle, karargâhın önü adeta miting alanına döndü.

Törende bir konuşma yapan MHP Yozgat Belediye Başkan Adayı Mehmet Ali Çakır, Yozgat’ın hâlâ çöp, çamur ve çukur sıkıntısına maruz kaldığını belirterek, Belediye Başkanı seçilmesi hâlinde, “3 Ç” olarak adlandırdığı bu sıkıntıların sona ereceğini ileri sürdü.

Yapılan konuşmaların ardından, karargâh binası dualarla hizmete açıldı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Mehmet Ekici ise, karargâhın açılışında konuşma yapmadı.

(Kaynak: Sürmeli Gazetesi)

Traktör römorkunun altında kalan genç yaralandı

Yozgat’ın Çekerek ilçesinde devrilen traktörün römorkunun altında kalan bir kişi yaralandı.

İbrahim Kılıçarslan, Bağlarbaşı Mahallesi’ndeki evinin önünde bulunan plakasız traktörün römorkunda biriken suyu boşaltmak üzere römorkun damperini kaldırdı. Yokuşta bulunan traktörün römorku üzerinde bulunan 16 yaşındaki Mustafa Oğuz, su birikintisini süpürmeye çalışırken, römork traktörle birlikte devrilip, ters döndü.

Römorkun altında kalan Mustafa Oğuz, mahalle sakinlerinin yardımı ile çıkartılıp, Çekerek Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Durumu ağır olan Oğuz, yapılan ilk müdahalenin ardından Sorgun Devlet Hastanesi’ne sevk edildi.

20 Şubat 2009 Cuma

Valilikten Hürriyet’in provokasyonuna cevap

Hürriyet gazetesinin 6 Şubat’ta “Yozgat’ın günahı ne” başlıklı manşet haberinde ileri sürdüğü, “Tunceli’ye sosyal yardımlar yapılırken, Tunceli’den daha zor durumda olan Yozgat’a yardım yapılmadığı” iddiasına cevap Yozgat Valiliği’nden geldi.

Yozgat Valisi Amir Çiçek, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı kanalıyla Yozgat’ta 30 bin aileye 30 bin ton kömür dağıtıldığını; 15 milyon 300 bin TL tutarında maddî yardımda bulunulduğunu açıkladı.

Yozgat Valisi Amir Çiçek, iki haftada bir yapılan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı toplantısına katılarak, geçen yıl Yozgat genelinde vakıf tarafından yapılan yardımlar hakkında bilgi verdi.

Söz konusu yardımların yakacak, eğitim, sağlık ve gıda gibi temel ihtiyaç alanlarında yapıldığını belirten Vali Çiçek, Yozgat’ta, Tunceli’de olduğu gibi beyaz eşya yardımı yapılmadığını kaydetti. Tunceli’deki yoksul vatandaşların beyaz eşya ihtiyacı içerisinde olmaları sebebiyle bu tür yardımlar yapıldığına işaret eden Çiçek, bunun da normal bir uygulama olduğunun altını çizdi.

Hürriyet’in provokasyonu

Hürriyet gazetesi, 6 Şubat’ta “Yozgat’ın günahı ne” başlıklı manşet haberinde, Yozgat’ı Tunceli’ye karşı kışkırtmaya yönelik provokatif bir haber yayınlamıştı. Hürriyet, haberin spotunda, “Tunceli’de seçime 2 ay kala beyaz eşya dağıtımının bu ilden daha yoksul durumda olan 29 ilde, örneğin Yozgat’ta yapılmaması eleştirilere neden oldu” ifadesini kullanmış, ancak sözünü ettiği bu eleştirilere haberde yer vermemişti. Hürriyet’in, Yozgat kamuoyunu Tunceli’ye karşı kışkırtmak suretiyle, iki şehri karşı karşıya getirerek, AK Parti Hükümeti’ni zor durumda bırakmayı hedeflediği değerlendirilmişti.

Yozgat medyası sınıfta kaldı

Hürriyet’in söz konusu manşeti, Yozgat mahallî basınının da savrulmasına ve kötü bir gazetecilik sınavı vererek sınıfta kalmasına sebep olmuştu. Hürriyet’in manşetinin, Yozgat’ın haklarını savunmak amacıyla yapılmış iyi niyetli bir manşet olduğunu zanneden Yozgat basını, manşete dört elle sarılarak, Hürriyet’in tuzağına düşmüştü. Yozgat’ın günlük gazetelerinden İleri gazetesi, Hürriyet’in haberini “Fakirliğimiz tescillendi” başlıklı haberle manşetine taşımıştı.

Yozgat Muhabir, oyuna gelmedi

Yozgat Muhabir ise, Hürriyet’in tuzağına düşmemiş ve haberi “Hürriyet’in Yozgat provokasyonu” başlıklı haberiyle eleştirmişti. Yozgat Muhabir, “Hürriyet’in Yozgatlılarla alay ettiğini unuttuk mu?” başlıklı ikinci bir haberle de, Hürriyet yazarları Bekir Coşkun ve Fatih Çekirge’nin daha önce köşe yazılarında Yozgatlılarla alay ettiklerini hatırlatmıştı.

Boğazlıyan’da kundaklama

Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesine bağlı Yamaçlı beldesinde, park halindeki otomobil, yakıldı.

Yamaçlı beldesinde çobanlık yapan Galip Moğul, 66 EE 210 plakalı otomobilini evinin yakınına park etti. Gece otomobilin yandığını fark eden belde sakinleri, itfaiyeye haber verdi. İtfaiye ekipleri tarafından güçlükle söndürülen yangında, otomobil kullanılamaz hale geldi.

Jandarma ekiplerinin yaptığı ilk incelemede, otomobilin dışarıdan atılan yakıcı bir maddeyle ateşe verildiği anlaşıldı. Olay hakkında soruşturma başlatıldı.

(Kaynak: Yozgat Gazetesi)

19 Şubat 2009 Perşembe

Yozgat’ta 320 bin 312 kişi oy kullanacak

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), mahallî seçimlere dair kayıtlı seçmen ve sandık sayılarını belirledi. YSK, Mahallî İdareler seçimlerinde Adres Kayıt Sistemi (AKS) esas alınarak hazırlanan seçmen kütüklerini esas aldı. Buna göre, 29 Mart’ta yapılacak olan mahallî seçimlerde Türkiye genelinde 48 milyon 6 bin 650 seçmen, 174 bin 902 sandıkta oy kullanacak.

Yozgat’ta ise, 320 bin 312 seçmen, 1426 sandıkta oy kullanacak.

Kayıtlı seçmen sayısı bakımından ilk üç sırada, İstanbul, Ankara ve İzmir yer aldı. İstanbul’da 8 milyon 794 bin 284, Ankara’da 3 milyon 224 bin 687, İzmir’de 2 milyon 784 bin 874 kayıtlı seçmen oy kullanacak.

Yazılıtaş Köyü’nün kadın muhtar adayı

Yozgat’ın Sorgun ilçesine bağlı Yazılıtaş Köyü’nün kadın muhtar adayı Neriman Çakmakçı, muhtarları köylere hizmet götürmemekle suçluyor. Çakmakçı, seçilmesi hâlinde, kullanılmayan okul binasını düğün salonuna dönüştüreceğini, sağlık ocağı yaptıracağını ve köyü kanalizasyona kavuşturacağını söylüyor.

Yazılıtaş Köyü Muhtarlığı için aday olduğunu açıklayan Neriman Çakmakçı, ev ziyaretlerinde bulunup seçmenlerine çalışmaları hakkında bilgi veriyor. Köyde kadınların desteğini alan Neriman Çakmakçı, bir kadın olarak köyün sorunlarını en iyi kendisinin bildiğini iddia ederek, hizmet için köy seçmenlerinden destek istedi.

Çakmakçı, “Bir kadın olarak yıllardan beri doğup yaşadığım köyün sorunlarını çok iyi biliyorum. Amacım köyümüzün sorunlarını yetkililere iletmek, çözüm üretmektir. Köy hanımları ile birlikte hareket ederek, hanımların sosyal hayatta daha aktif olması için hep birlikte çalışacağım” dedi.

Kadın muhtar adayı Çakmakçı, görev alması hâlinde her kesimin öneri ve görüşlerini dikkate alarak çalışma yapacağını belirtti. Çakmakçı, muhtar olanlar sadece mührü taşıyorlar, köye hizmet getirmiyorlar” dedi.

Çakmakçı, seçilmesi hâlinde, kullanılmayan okul binasını düğün salonuna dönüştüreceğini, sağlık ocağı yaptıracağını ve köyü kanalizasyona kavuşturacağını belirterek, kendisine destek veren eşine, çocuklarına ve Yazılıtaş halkına teşekkür etti.

(Kaynak: Sorgun Selâm Gazetesi)

18 Şubat 2009 Çarşamba

Yozgat, yoksulluğun suçunu hükümette görmüyor

Yozgat gazetelerinin köşe yazarları sık sık, devlet yatırımları konusunda Yozgat’ın hak ettiği ilgiyi göremediğini, bu konuda komşu illere kıyasla haksızlığa uğradığını ileri sürüp, Yozgat’ın devletten yeterince destek görmediğini iddia ediyorlar.

Ancak, aynı yazarlar, 29 Mart seçimleri öncesi siyasî hareketsizliği, Yozgat’ta seçimleri AK Parti’nin kazanacağına kesin gözüyle bakılıyor oluşuna bağlıyorlar. Yazarların bu tespiti de şu sonucu ortaya koyuyor: Yozgat halkı, şehrin yoksulluğundan hükümeti sorumlu tutmuyor.

Sürekli şikâyet eden yazarların bu çelişkisi, Yozgat medyasının, sorunların kaynağını iyi tespit edemediğini, kabahati yanlış yerlerde aradığını ortaya koyuyor.

Valiler ve Emniyet Müdürleri seçim güvenliği için Kayseri’de toplandı

Seçim Güvenliği Bölge Toplantısı, İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın başkanlığı’nda Kayseri’de yapıldı.

Toplantıya, Ankara, Aksaray, Çankırı, Çorum, Karabük, Kastamonu, Kırşehir, Kırıkkale, Konya, Nevşehir, Sivas, Tokat, Yozgat, Niğde, Eskişehir, Sinop, Sakarya ve Amasya illerinin valileri, emniyet müdürleri ve jandarma komutanları katıldı.

Bu seçimin barış içinde bir yarış olmasını istediklerinin altını çizen İçişleri Bakanı Beşir Atalay, “Amacımız, siyasi partilerin ve adayların yasalar çerçevesinde serbestçe siyasî faaliyetlerde bulunmaları için her türlü kolaylığı sağlamak. Bizim, hükümet, İçişleri Bakanlığı, şehirlerde bulunan mülkî idare amirleri ve güvenlikten sorumlu arkadaşlarımız olarak en temel görevimiz budur” dedi.

Katılımcılar

Basına kapalı olarak devam eden toplantıya İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Osman Güneş, Jandarma Genel Komutanlığı Harekat Daire Başkanı Tümgeneral Hüseyin Güçlü, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal, İller İdaresi Genel Müdürü Vasip Şahin ile Kayseri, Tokat, Sinop, Niğde, Konya, Kırıkkale, Karabük, Çorum, Amasya, Aksaray, Ankara, Çankırı, Eskişehir, Kastamonu, Kırşehir, Nevşehir, Sakarya, Sivas ve Yozgat valileri, emniyet müdürleri ve jandarma alay komutanları katıldı.

16 Şubat 2009 Pazartesi

Yozgat, TRT Radyo-1’de

TRT Radyo-1’de 17 Şubat Salı günü saat 07.40-09.40 saatleri arasında yayınlanacak olan Gündem isimli radyo programında Yozgat konuşulacak.

Yozgat Valiliği’nden verilen bilgiye göre, sunuculuğunu Hakan Şahin’in yaptığı program, Galata Çamlık Otel’den yayınlanacak.

Programa Yozgat Valisi Amir Çiçek, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şenol Daştan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Bahri Akbulut, mahallî basın ve sanat camiasından isimler katılacak.

Erdoğan 24 Şubat’ta Yozgat’ta

Seçim mitinglerine devam eden AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayip Erdoğan, 24 Şubat’ta Yozgat’ta halka hitab edecek.

AK Parti Yozgat İl Teşkilatı'nın yaptığı açıklamada, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın 24 Şubat’ta Yozgat Cumhuriyet Meydanı’nda saat 12:00'de halka hitab edeceği duyuruldu.

Başbakan Erdoğan, son olarak 28 Haziran 2007’de Yozgat’a gelmişti.

14 Şubat 2009 Cumartesi

Yozgat’ta yağmur, sulama barajlarını doldurdu;
yeni baraj ve sulama çalışmaları devam ediyor

Türkiye'nin önemli tarım bölgelerinden Yozgat'ta kış döneminde yağan kar ve yağmur, sulama amaçlı barajlardaki su seviyesini istenilen noktaya getirmesi çiftçinin yüzünü güldürdü.

Yozgat Valisi Amir Çiçek, tarım alanlarının büyük bölümünün sulamasında kullanılan Gelingüllü Barajında yaptığı incelemelerden sonra yaptığı açıklamada, sulama barajlarının büyük oranda dolduğunu, önümüzdeki günlerde yağacak olan kar ve yağmurla seviyenin daha da yükseleceğini söyledi. Vali Çiçek, ''Bu yıl tarım sulamasında sıkıntı yaşanmayacak. Hafta başında yağan yağmur suları henüz göletlerimize inmemesine rağmen, doluluk oranı yüzde 90'lara ulaşmış durumdadır'' dedi.

Bozdağ: Bütün partiler iktidar oldu;
halk kıyaslamayı sandıkta yapacak

AK Parti Grup Başkanvekili ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, kendilerinden önceki hükümetlerin toplam icraatlarıyla, AK Parti Hükümeti'nin 6 yıllık icraatlarını kıyasladı. Bozdağ, 6 bin kilometre uzunluğundaki bölünmüş yollara 9 bin kilometre ilavede bulunduklarını; 76 üniversiteye 54 üniversite eklediklerini; sadece 9 ilde bulunan doğalgaz hizmetini 61 ile götürdüklerini kaydetti.

11 Şubat 2009 Çarşamba

500 bin TL toplayın temeli atalım

AK Parti Yozgat Milletvekili Abdulkadir Akgül, Sarıkaya’ya Turizm Meslek Okulu kurulması kararının çıktığını ancak temelinin atılabilmesi için Sarıkayalıların 500 bin TL toplaması gerektiğini söyledi.

Sarıkaya’da haftalık olarak yayınlanan “Yöre Haber” gazetesinin web sitesinde yer alan habere göre, AK Parti Yozgat Milletvekili Abdulkadir Akgül, Sarıkaya Turizm Meslek Okulu’nun temelinin atılabilmesi için, 500 bin TL toplanması gerektiğini söyledi.

Yüksek Okul lafı duymak istemiyorum

Gazetenin haberine göre, ‘artık yüksek okul lafını duymak istemediğini’ söyleyen Akgül, bu konuda şu açıklamada bulundu:

“YÖK’ten karar çıktı; Turizm Meslek Yüksek Okulu kesin yapılacak ama Sarıkaya halkının da destek olması gerekir. Üniversite yaptırma derneği bir hesap açacak ve bu hesaba Sarıkayalı herkes para yatıracak. Yüksek Okul için ne zaman 500 bin TL toplanırsa o zaman Yüksek Okul’un temelini atacağım; bu benim sözüm…”

(Yöre Haber’in web sitesindeki haberde, Milletvekili Akgül’ün bu açıklamayı ne zaman, nerede, hangi sebeple yaptığına dair bir bilgi bulunmuyor.)

10 Şubat 2009 Salı

Sorgun ve Çekerek’te sel baskını

Yozgat’ın Çekerek ve Sorgun ilçelerinde etkili olan sağanak yağış, Çekerek ilçesinde ırmağın taşmasına, Sorgun ilçesinde de bazı evleri su basmasına sebep oldu.

Sorgun ilçesinde Eğriöz ve Delibaş dereleri taştı. Derelerin birleştiği noktada bulunan Karşıyaka ve Yeni Mahalle’deki bazı evlerin zemin katlarını su bastı. Belediye ekipleri, su basan evlerde tahliye çalışmaları yapıyor.

Çekerek’te ulaşım normale döndü

Çekerek Kaymakamı Halit Benek, ilçeden geçen Çekerek Irmağı’nın taşması sonucunda, Çekerek-Kadışehri ilçeleri arasındaki karayolu üzerindeki iki köprünün sular altında kaldığını bildirdi.

Benek, “Gece başlayan yağmurun oluşturduğu sel suları, sabah saatlerinde Çekerek Irmağı’nın taşmasına neden oldu. Bu nedenle, köprü ve yolun bir kısmı sular altında kaldı. Aynı bölgede bulunan köylerimizle ulaşım kesilmişti” dedi.

Kaymakam Benek, bütün ekiplerin bölgede görevlendirildiğini, su altında kalan köprülerde temizlik çalışması yapılarak, su akışının sağlandığını bildirdi. Benek, ulaşımın normale döndüğünü söyledi.

(Kaynak: Yozgat gazetesi)

9 Şubat 2009 Pazartesi

Hürriyet’in Yozgatlılarla alay ettiğini unuttuk mu?

Haber-Analiz / Sürur Öztürk

Yozgat basını, Hürriyet gazetesinin 6 Şubat’ta manşetten yayınladığı “Yozgat’ın günahı ne” başlıklı habere adeta dört elle sarıldı.

Oysa, daha kısa bir süre önce Hürriyet gazetesi yazarları Bekir Coşkun ve Fatih Çekirge, köşe yazılarında Yozgatlılarla alay etmişler, eski Yozgat Belediye Başkanı ve “Yozgat” gazetesi yazarı Ali Açıkgöz de, “Niye böyle tanınıyoruz?” başlıklı bir yazı kaleme alarak, Hürriyet yazarlarına tepki göstermişti.

Bu tepkiye destek veren Yozgat Muhabir de, “Açıkgöz’den Coşkun ve Çekirge’ye tepki” başlıklı bir haber yayınlamıştı. Yozgat basınının, Hürriyet’in Yozgatla alay ettiğini unutup, son manşet haberine destek vermesi tuhaf karşılandı.

8 Şubat 2009 Pazar

Sorgun, el emeği göz nuruyla kalkınacak

Projesi Sorgun Genç İşadamları Derneği (SOGİAD) tarafından hazırlanan Sorgun El Sanatları Eğitim ve Üretim Merkezi’nin faaliyete geçirilmesi için 1 milyon TL tutarındaki öeneğin Yozgat İl Özel İdaresi hesabına aktarıldığı açıklandı. Sorgun eski Buğday Pazarı, Sorgun El Sanatları Merkezi hâline getirilecek.

SOGİAD Başkan Yardımcısı Yasin Ünal, içerisinde yer alacak atölyelerde değişik alanlarda üretim yapılacağını belirttiği El Sanatları Merkezi’nde, toplantı salonları ve Etnografya Müzesi’nin de bulunacağını kaydetti. Ünal, merkezin ihalesinin İl Özel İdaresi tarafından yapılacağını söyledi. Yasin Ünal, doğudan batıyı; güneyden kuzeyi birbirine bağlayan yollar üzerinde bulunan Sorgun’un bu yatırımla önemli bir istihdam sağlayacağını belirtti. Yozgat’ı temsil edecek, Yozgat’ın sembolü olarak kullanılabilecek hediyelik eşya ihtiyacı olduğuna işaret eden Ünal, kurulacak olan merkezde bu ihtiyacı da karşılayacak üretim yapılacağını söyledi.

800 kişiye iş imkânı

Yasin Ünal, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek’in çabaları sayesinde 1 milyon TL ödenek ayrılan Sorgun El Sanatları Merkezi’nin asgarî 800 kişiye iş imkânı sağlayacağını söyledi. Ünal, Sorgun El Sanatları Eğitim ve Üretim Merkezi hakkında şu bilgiyi verdi:

Tesisler Sorgun’un çehresini değiştirecek

“Bu merkezde kök boyacılığı ile birlikte bu boya ile dokunmuş, Yozgat’ın geleneksel motifleriyle süslenmiş kilim dokumacılığı, ahşap oymacılığı atölyesi, yöresel ev yemeklerinin yapıldığı lokantalar, Etnografya Müzesi, toplantı salonları, internet cafeler, sergi salonlu, özellikle turist taşıyan ve transit geçişi yapan tüm otobüslerin uğrayıp sosyal ihtiyaçlarını giderebileceği tesisler, üretilen ürünlerin satışa sunulacağı reyonlar ile orta bölümünde şelâle etrafında aile dinlenme bahçeleri olacak.”

(Kaynak: Sorgun Postası)

Sorgun’da trafik kazası: 1 ölü, 2 yaralı

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.

Akdağmadeni ilçesinden Sorgun istikametine giden Mustafa Ulutürk yönetimindeki 66 LN 296 plakalı otomobil, E-88 Karayolu Doğankent beldesinde aniden önüne çıkan köpeğe çarptı. Yoldan çıkan otomobil, bir evin duvarına çarparak durabildi.

Sürücü Ulutürk, olay yerinde hayatını kaybetti. Otomobildeki Bahri Koçak ve Osman Babayiğit yaralandı. Yaralılar, Sorgun Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Yimpaş Yozgatspor’a 2.400 TL ceza

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, 5 Şubat’taki toplantısında bazı takımlara ceza verilmesine karar verdi. Toplantıda alınan kararlar arasında, Yimpaş Yozgatspor A.Ş.’nin, 1 Şubat’ta oynanan Ofspor 2. lig 4. grup futbol müsabakasında, takım hâlinde sportmenliğe aykırı hareket sebebiyle takdiren 2.400 TL para cezası ile cezalandırılması kararı da yer alıyor.

Rektörler Nevşehir’de fikir alışverişinde bulunacaklar

Orta Anadolu'da yeni kurulan üniversitelerin rektörleri Nevşehir Üniversitesi'nde bir araya gelerek sorunlarını tartışacak.

Orta Anadolu bölgesinde yeni kurulan Niğde, Aksaray, Kırşehir ve Yozgat üniversitelerinin rektörleri, Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç'ın davetlisi olarak bu kente gelip, üniversitelerinin sorunları ve çözüm yolları konusunda fikir alış verişinde bulunacak.

Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, yaptığı açıklamada, yeni kurulan üniversiteler olarak birçok sorunlarının olduğunu, bu sorunların çözümü konusunda fikir alış verişinde bulunacaklarını söyledi.

Niğde, Aksaray, Kırşehir ve Yozgat üniversitelerinin rektörleri ile 9 Şubat Pazartesi günü saat 10.00'da Nevşehir Üniversitesi'nde bir araya geleceklerini bildiren Kılıç, şunları söyledi:

“Orta Anadolu'da yeni kurulan üniversitelerimizin rektörleri ile bir araya gelip, öğretim üyesi değiş tokuşu gibi çeşitli sorunları masaya yatıracağız. Hangi üniversite hangi sorununu nasıl çözüme kavuşturmuş, bu konuda bilgi alışverişi yapacağız. Bir günlük çalıştayımızın, sorunların çözümü konusunda biz rektörler açısından oldukça faydalı geçeceği inancındayız.”

Yozgat’taki mahkûmların bir kısmı Tokat’a gönderilecek

Tokat’ta yapımı devam eden bin kişi kapasiteli Tokat T Tipi Bölge Kapalı Cezaevi tamamlandığında, 800 kişilik mahkûm eksiği Sivas, Kayseri, Yozgat ve Amasya’daki cezaevlerinden karşılanacak.

Tokat Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük, bölge cezaevinin çok modern, insan haklarına uygun barınmaları anlamında mahkûmların onurunu kırmayacak şekilde olduğunu belirterek, sözlerine şöyle devam etti:

“Bu cezaevi Tokat için büyük bir kazanımdır. Şu anki cezaevimizdeki koşullar pek iç açıcı değil. Ama Adalet Bakanlığımız oraya çok güzel bir cezaevi yaparak, hasbelkader cezaevine düşmüş insanlarımıza insanca yaşayabilecekleri bir mekân sağlamış olacağız. Onların devlete olan güven duygularını yüksek seviyede tutmalarına vesile olacak.”

Cezaevinin Tokat merkeze uzaklığının 25,5 kilometre olduğunu ifade eden Küçük, “İlçelerimizdeki bazı cezaevleri kapatılacak ya da bakımevi olarak kullanacağız. Bu bölge ve bölgeye yakın olan mahkûmlar yeni cezaevinde kalacak. Tokat’ta hiçbir zaman 600 mahkûm olmaz. Şu anki cezaevimiz 150-200 kişi kapasitede. Geriye kalan 800 kişi ise Sivas, Kayseri, Yozgat ve Amasya bölgelerindeki mahkûmlardan oluşacak” diye konuştu.

Türk Eğitim-Sen’den
Yozgat Valiliği hakkında suç duyurusu

Türk Eğitim-Sen, Millî Eğitim Bakanlığı'nın (MEB), Türkiye genelinde geçici olarak görevlendirilen idareci kadrosunun asaleten atanması için 81 ile gönderdiği genelgeye rağmen, münhal bulunan yöneticilik kadrolarını duyuruya çıkarmadığı gerekçesiyle, 41 ilin valiliği ve il millî eğitim müdürlüğü hakkında suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunda bulunulan iller arasında Yozgat da var.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, yaptığı açıklamada, MEB'e bağlı okul ve kurumlarda 25 bin civarında vekâleten ve geçici görevlendirilen yönetici bulunduğunu, bu durumun eğitimi olumsuz etkilediğini ileri sürdü.

Bazı valiliklerin MEB'in Türkiye genelinde geçici olarak görevlendirilen 25 bin idareci kadrosunun asaleten atanması için 81 ile gönderdiği genelgeye rağmen, münhal bulunan yöneticilik kadrolarını duyuruya çıkarmadığını ileri süren Koncuk, “Listeleri ilân etmeyen 41 valilik ve il milli eğitim müdürlüğü hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduk” dedi.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Koncuk, açık bulunan yöneticilik kadrolarını ilân etmediklerini ileri sürdüğü iller şunlar:

Adıyaman, Afyonkarahisar, Amasya, Antalya, Ardahan, Artvin, Bartın, Batman, Burdur, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Diyarbakır, Düzce, Giresun, Iğdır, Isparta, Karabük, Karaman, Kars, Kırşehir, Kilis, Kütahya, Malatya, Mardin, Nevşehir, Ordu, Osmaniye, Samsun, Siirt, Sinop, Şanlıurfa, Şırnak, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Tunceli, Uşak, Van, Yozgat ve Zonguldak.

7 Şubat 2009 Cumartesi

Hürriyet’in Yozgat provokasyonu

Haber-Analiz / Sürur Öztürk

Hürriyet gazetesi, “Yozgat’ın günahı ne” başlıklı manşet haberiyle, siyasî yapıları taban tabana zıt olan Tunceli ve Yozgat illerini karşı karşıya getirerek, AK Parti’nin her iki ilde de belediye seçimlerini kaybetmesini sağlamaya çalıştı.

Yozgat medyası ise, Hürriyet’in bu tuzağına kolayca düşerek, zokayı yuttu. Yozgat medyasının bu tuzağa bu kadar kolayca düşmesi, mahallî basının ulusal basın karşısında kendisini çok küçük görmesine ve ekonomik sıkıntılar sebebiyle Hürriyet’in asıl maksadını farkedemeyişine bağlanıyor.

6 Şubat 2009 Cuma

Mahkûmlar, dinî eğitimle topluma kazandırılıyor

Yozgat Cezaevi, mahkûmları topluma kazandırmaya yönelik çalışmalar kapsamında, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın hizmetlerinden de faydalanıyor. Şefaatli ilçe Müftüsü Abdullah Karaca, İslâm’ın emir ve yasakları konusunda mahkûmlara bilgi verdi.

İleri gazetesinin haberine göre, düzenlediği sosyal ve kültürel faaliyetlerle mahkûmları topluma kazandırmaya çalışan Yozgat E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu, bu kapsamda mahkûmların manevî ihtiyaçlarını da dikkate alarak, Diyanet görevlilerine eğitim verdiriyor. Şefaatli İlçe Müftüsü Abdullah Karaca, İslâm’ın emir ve yasakları konusunda, cezaevinin konferans salonunda mahkûmlara bilgi verdi. Programa cezaevi personeli de katıldı. Müftü Karaca, eğitim programında mahkûmların sorularını da cevapladı.

Cezaevi Müdürü Uğur Salt, dinî bilgilerin verildiği konferansların mahkûmların sosyal gelişimleri açısından çok faydalı olduğunu belirterek, bu tür faaliyetlere devam edileceğini bildirdi.

Atatürk’ün mahkûmlara bakışı

Yozgat E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu’nun web sitesinde, Atatürk’ün mahkûmlar konusundaki bakış açısına da ona atfedilen şu cümlelerle yer veriliyor.

“Efendiler, cezaevleri sorunu çok önemli. Kişisel özgürlüğü kaldırılan vatan evlâdının ceza süresi sonunda topluma yararlı bir eleman olarak yetiştirilmesi gereklidir.”

Mahkûmlara tasavvuf musikîsi konseri

Yozgat Cezaevi’nde Kutlu Doğum Haftası’nda Yozgat İl Müftülüğü’nün katkılarıyla Türk Tasavvuf Musikîsi Korosu tarafından konser verilmiş; 10 Kasım’da ise, Bozok Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Zübeyir Bütüner, kurum personeli ve mahkûmlara “10 Kasım ve Mustafa Kemal” konulu bir konferans vermişti.

5 Şubat 2009 Perşembe

Yozgat Milletvekili Coşkun’un paso projesine onay

Millî Eğitim Bakanlığı, yükseköğrenim pasolarının Türkiye genelinde geçerli olması için çalışma başlattı. AK Parti Yozgat Milletvekili Osman Coşkun tarafından bakanlığa sunulan teklifle ilgili çalışma, kısa sürede tamamlanacak.

Böylece, yüz binlerce öğrencinin pasoları sadece üniversitelerinin bulunduğu ilde değil, bütün şehirlerde geçerli olacak.

Öğrencinin eğitimi boyunca kendisine sağlanan haklardan yararlanması gerektiğini belirten projenin mimarı Milletvekili Coşkun, “Uygulama ile yüz binlerce öğrenci pasonun sağladığı imkânlardan her ilde istifade edebilecek. Bu sistem sayesinde ülke genelindeki paso ücretlerinde de bir standart yakalanmış olacak” dedi.

İstanbul’a gittiğinde araçlardaki toplu taşıma indiriminden yararlanamadığını dile getiren Yozgat Bozok Üniversitesi Kimya bölümü öğrencisi Mustafa Erol şunları söylüyor: “Ben İstanbulluyum. Ailemin yanına gittiğimde pasom işe yaramıyor. Yıllardır çözülemeyen bir mesele bu. Paso sorununun çözüleceğini duymak bile beni mutlu etmeye yetti.”

Yozgat gazetesi, kompleks taşımadığını gösterdi

Yozgat medyası, çok zarurî bir sebep olmadığı müddetçe, birbirinden iktibas yapıp, birbirinin ismini kullanmıyor. Bir gazetenin adının bir başka gazetenin sütunlarında kullanıldığına genellikle sadece “kavga” dönemlerinde rastlanıyor. Oysa, kaynak gösterilerek yapılan “iktibas”lar, haberin yaygınlaşmasına katkıda bulunuyor. Bunun yanı sıra, iktibas yapan gazetenin, haberin üzerine birkaç tuğla daha koyarak eksik taraflarını tamamlaması, haberin gelişmesini ve büyümesini de sağlıyor. Yozgat medyasında pek görülmeyen bu yöntem, “Yozgat” gazetesi tarafından uygulanarak, önemli bir adım atılmış oldu.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.

Yusuf Koçsoy, Yozgat Haber’den ayrılıyor

“Yozgat Haber” gazetesi yazarlarından Yusuf Koçsoy, dün bir veda yazısı yayınlayarak, gazetesinden ayrıldığını duyurdu. Koçsoy, yazısını “Eğer Allah nasip ettiyse, başka bir köşede buluşmak üzere…” diye tamamladı.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.

4 Şubat 2009 Çarşamba

Abbas Sayar’ın vasiyet ettiği şiir

Hürriyet gazetesi yazarı Doğan Hızlan, Yozgatlı şair ve yazar Abbas Sayar’ın okuyucusu Mehmet Gözüyaşlı’ya imzaladığı kitabına kaydettiği ve “Ölümümden sonra oğluma ulaştır” diye vasiyet ettiği şiiri yayınladı.

Niğde’de Uğur Dershanesi’nde Türkçe Edebiyat öğretmenliği yapan Mehmet Gözüyaşlı, Hürriyet gazetesi yazarı Doğan Hızlan’a bir mektup yazarak, Abbas Sayar’ın ölümünden sonra oğluna ulaştırmasını vasiyet ederek, kendisi için imzaladığı kitabına kaydettiği “Çare” isimli kısa şiiri gönderdi. Doğan Hızlan da, “Abbas Sayar’ın bir şiiri” başlıklı yazısında, bu şiiri yayınladı.

Abbas Sayar’ın, “Mehmet Gözüyaşlı’ya mutlu olmak dileğiyle” ifadesiyle imzaladığı kitaba kaydettiği ve “Ölümümden sonra oğluma ulaştır” diye vasiyet ettiği “Çare” isimli şiir, şöyle:

Baktım;
Toprağa düşecek gibi
Değil su;
Tohumu,
Buluta ektim.

Doğan Hızlanın yazısını okumak için tıklayınız.

3 Şubat 2009 Salı

Yozgatlılar “Mehmet Deniz” dedi

Yozgatlılar Federasyonu'nun 3. Olağan Genel Kurulu Bağcılar Halk Sarayı'nda yapıldı.

Delegasyonun yoğun katılımı ile gerçekleşen Yozgatlılar Federasyonu 3. Olağan Genel Kurulu'na onur konuğu olarak Devlet Bakanı Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı, İşadamları Yusuf Erkoç, Faruk Sarıaslan ve Doç. Dr. Rahmi Güçlü'nün yanı sıra, bazı siyasi partilerin ilçe başkanları da katıldı.

Divan başkanlığına sunulan tek liste delegelerin tamamının oyunu alırken, Mehmet Deniz başkanlığında yeni yönetim kurulu oluşturuldu.

(Kaynak: milligazete.com.tr)

2 Şubat 2009 Pazartesi

Başer, Divander’in Arabaşı Gecesi’nde konuştu:
Divanlı Köyü bambaşka bir yer olacak

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Yozgat’ın Divanlı Köyü istikametine doğru genişlemekte olduğunu belirterek, “Burası, yeni bir Yozgat projesiyle bambaşka bir yer olacaktır” dedi.

Divanlı’ya talih kuşu kondu

Yozgat’ın merkez ilçesine bağlı Divanlı Köyü’nün başına talih kuşu kondu. Eski bir yerleşim yeri olan köy, nüfusunun fazlalığı ve Bozok Üniversitesi’nin bulunmasının yanı sıra, hızlı tren garının da yakınında yer alacak olması sebebiyle, Yozgat’ın en şanslı köylerinden birisi hâline geldi.

Türkiye Muhabir yayında

Yozgat haberlerinin yayınlandığı Yozgat Muhabir’den sonra, ulusal haberlerin yayınlanacağı Türkiye Muhabir de haber akışına başladı. Türkiye Muhabir’de, Türkiye ve dünya gündeminde öne çıkan haberler ve yorumlar yer alacak.

Türkiye Muhabir, www.turkiyemuhabir.blogspot.com adresinden yayın yapıyor.

1 Şubat 2009 Pazar

Bahçeli destek verdi, Ekici eleştirdi

Başbakan Erdoğan’ın Davos’ta sergilediği duruş konusunda MHP’den iki farklı değerlendirme geldi. MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Mehmet Ekici, “Yarınlarda bizleri sıkıntıya sokacak popülist yaklaşımlar, dış politika açısından çok doğru yaklaşımlar değildir” derken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Erdoğan’ın tepkisine destek verdi. İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres’in paneldeki tutumunu ‘küstahlık ve nezaketsizlik’ olarak değerlendiren Bahçeli, Erdoğan’ın millet adına gösterdiği tepkinin, yöntemi tartışılsa bile, haklı ve meşru olduğunu kaydetti.

Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın Davos’ta İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres ve forum yöneticisi David İgnatius’a gösterdiği tepki konusunda MHP yönetiminden farklı değerlendirmeler geldi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın Davos'taki çıkışına destek verdi. İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'in paneldeki tutumunu ‘küstahlık ve nezaketsizlik’ olarak değerlendiren Bahçeli, Erdoğan’ın millet adına gösterdiği tepkinin, yöntemi tartışılsa bile, haklı ve meşru olduğunu kaydetti.

Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Bahçeli: Başbakan’ın küstahlığa tepkisi yerindedir

“Toplantıda, Türkiye Cumhuriyeti’ni temsilen bulunan Sayın Başbakan’a hitaben oturum yöneticisi ile İsrail Cumhurbaşkanı’nın üslup ve yaklaşımı aziz milletimizin asla kabul edemeyeceği bir küstahlık örneği olmuştur.

Tartışma esnasında taşıdığı sorumluluk ve makama yönelik olarak aşağılayıcı ve nezaketsiz tavırlara maruz kalan Başbakan Erdoğan’ın aziz milletimiz adına gösterdiğini düşündüğümüz tepkileri, yöntemleri tartışılsa bile haklı, meşru ve yerindedir.”

Ekici: Popülist yaklaşımlar doğru değil

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Mehmet Ekici ise, genel başkanından farklı bir değerlendirmede bulunarak, “Yarınlarda bizleri sıkıntıya sokacak popülist yaklaşımlar, dış politika açısından çok doğru yaklaşımlar değildir” dedi.

Partisinin Boğazlıyan ilçe ve belde belediye başkan adaylarının tanıtım toplantısına katılan Mehmet Ekici, toplantının ardından gazetecilerin, Başbakan Erdoğan’ın Davos duruşuna dair sorularını cevapladı.

Başbakan Erdoğan'a yakışanın ağır oturaklı ve dünyadaki siyaset dengelerini gözeten bir üslûp olduğunu belirten Ekici, “Önemli olan bu meselenin siyaset malzemesi haline getirmemektir. 25 Nisandan itibaren bir Ermeni soykırım tasarısı Amerikan Senatosu’nun gündemine gelecek. Buradaki hassas dengelere dikkat eden bir Türk dış politikasına ihtiyaç duyuluyor” dedi. Ekici, şunları söyledi:

“Dış politikada son derece dikkatli olmak zorunda olduğumuz bir dönemi yaşıyoruz. Önümüzdeki Ermeni tasarıları gibi Amerikan Senatosu’nda görüşülecek çok özel gündemler var. Bu gündemlerde dünya siyasetinin oturduğu dengeleri çok iyi tahlil eden bir dış politikaya ihtiyacımız var. Bu süreci dikkatle takip ediyoruz. Dikkat ederseniz MHP konuşmuyor. Konuşmama sebebi bir şeyleri bilmediğinden değildir.

Yarınlarda bizleri sıkıntıya sokacak popülist yaklaşımlar dış politika açısından çok doğru yaklaşımlar değildir. Aynı hatayı Kıbrıs'ta yaptılar, Kıbrıs'ın geldiği nokta ortada, Kafkas politikasında yaptılar geldiği nokta ortada.”

Türkiye’nin Gazze’yi savunması ve Filistin’e sahip çıkması gerektiğini ifade eden Ekici, bundan sonraki sürecin Türkiye için sıkıntılı bir süreç olduğunu ileri sürdü.

Tabancayla vurulan şahıs Kayseri’ye sevk edildi

Yozgat'ta Lise Caddesi’ndeki bir iş hanının ikinci katında, tabancayla vurulan bir kişi, ağır yaralı olarak bulundu.

İsminin Hasan Çorum olduğu öğrenilen şahsı iş hanında yaralı vaziyette bulan vatandaşlar, polise haber verdi. Olay yerine gelen ekipler, yaralı şahsın tabancayla vurularak yaralandığını belirledi.

Hasan Çorum, ambulansla Yozgat Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Durumunun ağır olması sebebiyle Çorum, Kayseri Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.