27 Ağustos 2008 Çarşamba

Kosova Halk Oyunları Ekibi’nin Sorgun gösterisi

Tarsus Belediyesi' nin davetlisi olarak Türkiye'ye gelen Kosova Halk Oyunları Ekibi'nin Sorgun' da yaptığı gösteriler izleyiciler tarafından beğeni ile karşılandı.

Sorgun İlyas Arslan Sinema ve Tiyatro Salonu' nda Salı günü saat 20.00’de başlayan gösterilere Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, İlçe Emniyet Müdürü Hayrullah İmdat, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı ve davetliler katıldı. Birbirinden güzel oyunların sergilendiği gösteriler izleyiciler tarafından bol bol alkış aldı.

Gösterilerden sonra halk oyunları ekibini kutlayarak çiçek veren Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek Kosova Halk Oyunları Ekibi' ni Sorgun' da konuk etmekten mutlu olduğunu söyledi. Balkan Aydınları ve Yazarları Birliği Başkanı Osman Baymak da Belediye Başkanı Ahmet Şimşek ve Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli' ye birer plaket verdi.

19 Ağustos 2008 Salı

Curali Belediye Başkanı rüşvet almaktan tutuklandı

Yozgat'ın Çayıralan ilçesi Curali beldesi Belediye Başkanı Hüdaverdi Zağlı, rüşvet aldığı iddiasıyla tutuklandı.

Çayıralan ilçesinin Curali beldesinde kilit parke yol yapımı ihalesine giren şirketin yetkilisi, Çayıralan İlçe Emniyet Amirliği’ne başvuruda bulunarak, Belediye Başkanı Hüdaverdi Zağlı'nın kendisinden rüşvet istediğini ileri sürdü.

Şirket yetkilisi Y.K., polise verdiği ifadesinde, Haziran ayında yapılan kilit parke yol yapımı ihalesini kazandığını, ancak belediye başkanının kendisinden ihaleden çekilmesini istediğini, çekilmemesi üzerine de ihaleyi iptal ettiğini ileri sürdü.

Aynı işin 17 Temmuz tarihinde yeniden ihaleye çıkartıldığını ve ihalenin yine kendisinde kaldığını anlatan Y.K, “Belediye Başkanı Hüdaverdi Zağlı'nın makamına gittiğimde, ihaleyi alabilmem için kendisine 6 bin YTL para vermemi, aksi takdirde işi bana vermeyeceğini söyledi” dedi.

Bunun üzerine Yozgat İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, seri numaralarını aldığı 14 adet 50 YTL'den oluşan toplam bin 500 YTL'yi Belediye Başkanı Hüdaverdi Zağlı'ya vermesi için şirket yetkilisine teslim etti. Şirket yetkilisinin seri numaraları alınan parayı vermesinin ardından gerçekleştirilen operasyonda Zağlı yakalandı ve üzerinde yapılan aramada seri numaraları alınmış paralar çıktı.

Sorgulamasının ardından mahkemeye sevk edilen Hüdaverdi Zağlı, tutuklanarak ceza evine konuldu.

13 Ağustos 2008 Çarşamba

Yozgatlı gençlerden Bartın’a iade-i ziyaret

Bartın Gençlik Merkezi’nden gençlerin 23-27 Temmuz tarihleri arasında Yozgat’a düzenledikleri geziden sonra, Yozgat Gençlik Merkezi’nden gençler de Bartın’a iade-i ziyarette bulundular. Yozgatlı gençlerin 13 Ağustos’ta başlayan Bartın gezisi, 17 Ağustos’a kadar devam edecek.

Yozgatlı gençler, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Gençlik Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın “Gençlik Merkezleri Arası Değişim Programı” çerçevesinde, Yozgat Gençlik Merkezi Müdürü Hasan Bağçeci ile birlikte Bartın’a ziyarette bulundular.

Yozgat Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi’nden 20 öğrenci, Bartın Valisi İsa Küçük tarafından İl Özel İdaresi’nde kabul edildi.

Vali Küçük, yeni kurulan Bozok Üniversitesi’nin Yozgat’a hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu. Küçük, Bartın’ın tarihî, ekonomik ve kültürel yapısı hakkında bilgi verdi, Yozgatlı gençlerden de Yozgat hakkında bilgi aldı.

Ziyaretin ardından Yozgat Gençlik Merkezi Müdürü Hasan Bağçeci, Bartın Valisi İsa Küçük’e Yozgat saat kulesi tablosu, meşhur testi kebabının yapıldığı sembolik bir testi ve parmak çörek takdim etti. Vali Küçük de, gençlere Atatürk’ün Nutuk kitabını hediye etti.

8 Ağustos 2008 Cuma

Saraykent kaplıca tesisleri yıkılıp
yerine modern tesisler yapılacak

Yozgat İl Genel Meclisi, Saraykent ilçesindeki kaplıca tesislerinin yıkılarak yerine Yozgat’ın turizm potansiyeline yakışır modern tesislerin yapılmasını kararlaştırdı.

Mülkiyeti Hazine’ye ait olan 33 bin 700 metrekare büyüklüğündeki arazi, Yozgat İl Özel İdaresi tarafından 1986 yılında 49 yıllığına kiralanmış, arzai üzerine yapılan motel, bay ve bayan yüzme havuzu inşa edilerek, bir işletmeciye kiraya verilmişti.

Ancak, yapılan inceleme sonucunda tesislerin işletmecisinin, tesisi verimli bir şekilde kullanamadığı, bakımsız kalan işletmenin sağlığa uygun olmayan bir hâle geldiği tesbit edildi. Hazırlanan raporda, tesisin yüzme havuzunun ve hususi banyolarının su borularının paslı, yerlerin çok pis ve insan sağlığına zarar verecek durumda olduğu kaydedildi. İl Özel İdaresi Komisyonu tarafından 16 Temmuz 2008’de hazırlanan bu rapor, İl Genel Meclisi’nin 8 Ağustos 2008’de yapılan toplantısında okundu.

Toplantıda, büyük bir tadilata ihtiyaç duyan kaplıca ve motellerin tadilatının yapılması yerine, yıkılıp, yerine Yozgat ve ilçeleri ile Yozgata komşu illerin istifade edeceği modern bir tesis yapılarak, yerli ve yabancı turizmine açılmasına oybirliğiyle karar verildi.