8 Mayıs 2020 Cuma

Derbent Köyü’nde uygulanan karantina sona erdi


Yozgat’ın Merkez ilçesine bağlı Derbent Köyü, 16 günlük karantina süresinin ardından sağlık taramasından geçirildi. Köydeki karantina uygulaması sona erdi.

Yozgat Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından karantinaya alınan ve karantina süresi sona eren köylerde İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından sağlık taramaları yapılıyor. İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri, köydeki haneleri tek tek dolaşarak vatandaşların ateşini ölçüyor ve salgın hakkında bilgi veriyorlar. 16 gün karantina altına alınan Yozgat Merkez ilçesine bağlı Derbent Köyü’nde de sağlık taraması yapıldı.

Köy sakinlerinden Semiha Çabuk, “Sağlık çalışanları köyümüze geliyor ve ateşimizi ölçüyor. Rabbim virüsü başımızdan alsın, biz de kurtulalım. Sağlık çalışanları çok iyi çalışıyor” dedi.

Hüseyin Dikme isimli vatandaş ise “Köyümüz karantina altındaydı ve karantina bitti. Sağlık ekipleri her zaman bizimle beraber oldu. Köyümüze geldiler. Hiçbir sıkıntımız yok. Çok şükür bitirdik karantinayı. Ateşimizi ölçtüler, virüsle alâkalı bize bilgiler verdiler” diye konuştu.

Toplum Sağlığı Merkez Başkanı Dr. Ayşenur Tüzüner, yapılan çalışma hakkında şu açıklamada bulundu:

“Derbent Köyümüzü 16 gün süreyle karantina altına almıştık. Karantina sürecinin başında ve sonunda köyümüze gelerek ateş ölçümü, semptom sorgulama yaptık. Bu süreçte köyümüzdeki kişileri takip ettik; semptomu olan kişileri hastaneye yönlendirdik. Daha sonra 16 günlük çalışmanın sonunda Valiliğimiz ve İl Sağlık Müdürlüğümüzün bilgisi dahilinde köyümüz karantinadan kalktı. Şu an köyümüzde ateş ölçümü, semptom sorgulama takibini gerçekleştirerek gerekli önlemleri aldık.”

Hiç yorum yok: