26 Ocak 2015 Pazartesi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Emitt Fuarı’nda Yozgat standını ziyaret etti

Vali Yazıcı-Başkan Topbaş-Vali Şentürk Yozgat standında
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Beylikdüzü Tüyap Fuar Merkezi’nde 22-25 Ocak 2015 tarihlerinde gerçekleştirilen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda (Emitt), Yozgat standını da ziyaret etti.

Yozgat’ın eski ve yeni valilerinin bir araya geldiği stantta, Kadışehri Kaymakamlığı’nın “ekolojik oyuncak” projesi kapsamında ürettiği ahşap oyuncaklar ve Aydıncık Kaymakamlığı’nın, ilçede çıkarılan ve yarı değerli taşlar arasında yer alan ametist taşından ürettiği takılar sergilendi.

İBB Başkanı Topbaş’ı, eski ve yeni Yozgat Valileri karşıladı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Beylikdüzü Tüyap Fuar Merkezi’nde 22-25 Ocak 2015 tarihlerinde gerçekleştirilen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda (Emitt), Yozgat standını da ziyaret etti.

Başkan Topbaş’ı, Yozgat Valisi Abdülkadir Yazıcı ile eski Yozgat Valilerinden Kırşehir Valisi Necati Şentürk, birlikte karşıladılar.

Başkan Topbaş, "testi kırma" ritiüelini gerçekleştirdi
Başkan Topbaş, Testi Kebabı hakkında Vali Yazıcı'dan bilgi aldı
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Yozgat’ın ünlü yemeği “Testi Kebabı”nın ritüelini de yerine getirerek, çekiçle testi kırdı. Testi Kebabı’nın tadına bakan Topbaş, Vali Yazıcı’dan Testi Kebabı hakkında bilgi aldı. Başkan Topbaş, daha sonra Vali Yazıcı ve Şentürk’le kısa bir süre sohbet ettikten sonra diğer stantları ziyaret etti.

Vali Yazıcı ve Vali Şentürk, Yozgat türkülerini seslendirdiler
Yozgat Valisi Abdülkadir Yazıcı ve eski Yozgat Valilerinden Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Başkan Topbaş’ın ziyaretinden önce stantta Yozgat’ın mahallî sanatçılarından Erhan Özel’in bağlaması eşliğinde Yozgat türkülerini seslendirdiler.

Emitt Fuarı Yozgat standı
Ekolojik oyuncaklar fuarda görücüye çıktı

Fuarda sergilenen sallanan at
Emitt Fuarı Yozgat standında, Kadışehri Kaymakamlığı’nın “Ekolojik Oyuncak Projesi” kapsamında ürettiği ve plastik mamullerin aksine sağlığa hiçbir zararı olmayan ahşap oyuncaklar da sergilendi.

Kadışehri İlçesi’nde kadınları iş sahibi yapmak ve ilçeye bir marka kazandırmak amacıyla hazırlanan “Ekolojik Oyuncak Projesi”, ürünlerin satış aşamasına gelmiş durumda. Mülkiyeti Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na ait olan atölyenin, burada çalışan ve dernekleşen kadınlara devri için resmî müracaatlar alınmıştı.

Ekolojik oyuncak ve eğitim araç ve gereçleri için marka tasarımı ve paketleme işi de son aşamaya gelmişti. Kadışehri İlçesi’nde üretilen ekolojik oyuncakların çok kısa bir süre içerisinde resmî olarak bir ticari işletme tarafından üretilip ticarî ürün olarak satılmaya başlanması bekleniyor.

Aydıncık’ın ametist taşları da fuarda

Aydıncık'ın mor yakutu emitist taşlı takılar
Emitist atölyesinde çalışan hanımlar
Emitt Fuarı’nda, Aydıncık İlçesi’nin “mor yakut” olarak da nitelendirilen ametist taşlarından yapılan takılar da sergilendi.

Aydıncık Kaymakamlığı’nın katkılarıyla, Aydıncık Ametist ve Yarı Değerli Taşları İşleme ve Tanıtma Derneği’nin projesi kapsamında temin edilen hazır gümüş kalıplar, ilçede çıkarılan ve dernek atölyesinde işlenen ametist taşlarıyla birleştirilerek satışa sunuluyor.


(Yozgat Muhabir)

Hiç yorum yok: