26 Ağustos 2013 Pazartesi

Sorgunlu Tekvandocu
Zeynep Avrupa üçüncüsü oldu

Zeynep Yeter Altan
Avrupa Tekvando Birliği (ETU) tarafından organize edilen ve 22-25 Ağustos 2013 tarihleri arasında Romanya’nın başkenti Bükreş’te düzenlenen 5. Yıldızlar Avrupa Şampiyonası’nda Sorgun Belediyespor Kulübü’nden Zeynep Yeter Altan, üçüncü oldu.

Bu yıl yıldızlar 55 kiloda iki kere Türkiye şampiyonu olan Sorgun Belediyesporlu Tekvandocu Zeynep Yeter Altan, Milli Takım’a seçilerek katıldığı ilk Avrupa Şampiyonası’nda Türkiye’ye bronz madalya kazandırdı.

Antrenörü Ahmet Turan Dinçer, Zeynep Yeter Altan’ın milli takım kampının ardından Romanya’ya milli takımla birlikte gittiğini belirterek, şunları söyledi:

“Altan, çıkarttığı başarılı maçlar sonucunda kürsüye Avrupa üçüncüsü olarak çıktı. Bronz madalya kazandı. Bu başarı Sorgun’da ve Yozgat’ta büyük bir sevinçle karşılandı. Zeynep, milli takım kampı öncesi çok çalıştı, çok emek verdi. Allah’a ne kadar şükretsek azdır. Allah emeklerini boşa çıkartmadı. Ben inanıyorum ki bu başarı artarak devam edecek. Zeynep, bunun kapısını açtı. Artık ulusal bazda değil, uluslar arası arenada boy gösteren bir tekvandocumuz var. Bu gösteriyor ki memleketimizin gençlerine fırsat verilip, doğru yönlendirilirse ve desteklenirse çok büyük şeyler başarıyorlar. Zeynep, bunun en büyük örneğidir. Bu başarıda öncelikle bıkmadan çalışan sporcum Zeynep Yeter Altan’ı tebrik ediyor, emeği geçen bütün herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”

Hiç yorum yok: