29 Ağustos 2013 Perşembe

Başer: Yozgat merkezde yılda 1500 konut yapılıyor; konutların satılması, nüfus artışının göstergesidir

Yusuf Başer
Mahallî İdareler Genel Seçimi’nin yaklaşmasıyla birlikte, Yozgat’ın göç meselesi muhalefet partileri tarafından yeniden gündeme getiriliyor. Yozgat’ın, büyük bir deprem afeti yaşamış olan Van’dan bile daha fazla göç verdiğine dair istatistik rakamları yeniden dile getirilirken, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, merkez ilçenin nüfusunun her geçen gün arttığını, 6 yılda toplam 9 bin konut inşa edilmiş olmasının da bu nüfus artışının bir göstergesi olduğunu söyledi.

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Yozgat’ın merkez ilçesinde son 6 yıl içerisinde toplam 9 bin konut inşaatına ruhsat verildiğini ve bunun, her yıl merkezde ortalama 1500 konut inşa edildiği anlamına geldiğini belirterek, Türkiye’nin yakalamış olduğu istikrarın olumlu sonuçlarının Yozgat’ta da en iyi şekilde hissedildiğini söyledi. Yozgat nüfusunun her geçen gün arttığını ileri süren Başer, yapılan konutların kısa sürede satılmasının, bu nüfus artışının göstergesi olduğunu ifade etti.

Nüfus artıyor ki konutlar satılıyor

Başer, “Konut sektöründe ülkemizde olduğu gibi Yozgat’ta da büyük bir gelişme yaşanmıştır. Şu an TOKİ ve müteahhitlerin yaptırdıkları konutlar bitmeden vatandaşların yoğun talebiyle karşılaşıyor. İlimizin her mahallesinde yükselen inşaatları görmek mümkün. Bu kapsamda insanların refah seviyesine baktığımızda daha çok 3+1, 4+1 gibi oldukça büyük konutlar tercih ediliyor. Yozgat merkezde son 6 yıl içerisinde belediyemizce verilen ruhsat sayısı yaklaşık 9 bin civarındadır. Yıllara böldüğümüzde ise ortalama bin 500 civarında konut yapılıyor” diye konuştu.

Yozgat nüfusunun her geçen gün arttığını ileri süren Başer, yapılan konutların kısa sürede satılmasının, bu nüfus artışının göstergesi olduğunu söyledi.

Başkan Başer, “Konut ihtiyacımızın karşılanmasında Başbakanlık Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) büyük katkısı var. TOKİ, Yozgat merkezde vatandaşların maddî imkânlarına yönelik 2 bine yakın konut inşa etti ve yapılan bölgeye cami, okul ve ticaret merkezi gibi sosyal donatılarını da yaparak o yere bir kalite ve standart getirdi. İlimizde hem konut sayısı artıyor, hem de ticaret ve sanayi alanında güzel gelişmeler yaşanıyor” diye konuştu.

Hiç yorum yok: